reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Rozmaryn no zaraz Ci nakopie...juz nie plamisz wiec jest dobrze. Poza tym wiele dziewczyn w terminie @ ma plamienia.
No moja droga żebym ja z moim fatalnym samopoczuciem musiała Cie tu pilnować ;)
&& za dzidziola zeby sie pięknie wczepił.

reklama
Dziewczyny dziś rano wypadł mi czop ślzowy tzn. tak mi się wydaje taka szaro przeźroczysta galareta wielkości ok.2cm na 2cm,dzwoniłam zaraz do swojej położnej i powiedziała,że to nic takiego i jeśli zacznie boleć brzuch lub wyleci go więcej lub krew to wtedy mam zadzwonić:szok: ja cały dzień w strachu bo to przecież za wcześnie jeszcze z 3 tygodnie Mały musi posiedzieć w brzuchu w dodatku na polskich stronach pisze,że powinnam zostać zbadana żeby widzieć czy rozwarcie się już nie robi......cholera boję się,nie chcę urodzić przedwcześnie:-(,boje sie o Maleństwo....sprawdzam jak sytuacja ale od 11 czysto,bez żadnego śluzu,brzuch też spokojnie.

Przepraszam ze tylko o sobie ale boje sie zeby Natankowi nic sie nie stało już jestem tak daleko,przy końcówce.

Jak było u Was z tym czopem,te ktore rodziły.?

Marcepanek masz za daleko żeby mi nakopać. Ostatnio przy poronieniu też tak się zaczęło. Jak chodzę to wylatuje mi śluz z brudną krwią. Martwi mnie ten brak zarodka i jeszcze wszyscy na mnie patrzą jak na głupią. Szkoda że nie przyjął mnie w poradni K nie siedziałabym teraz w szpitalu. Nawet mi dziś badań nie zrobili, czekają do jutra a mnie cholera strzela. Boję się mieć nadzieję że będzie dobrze.

Rozzmaryn który masz teraz dzień cyklu może jeszcze za wczesnie zeby cokolwiek zobaczycna usg ,nie rozumie po co Cie w szpialu trzymaja tymbardziej ze nic nie robia:no: badź cierpliwa i nadzieje trzeba miec zawsze,&&&&&&&& dawaj zna jak sie sprawa ma i nie denerwuj sie to szkodzi powstawaniu zarodka.

Rozmarym spokojnie. Daj sobie i dzidzulkowi trochę czasu. Niedługo Ci się pokaże na usg. Spokojnie. Trzymam nieustająco kciuki a Ty leż spokojnie.

Ania2611 który u Ciebie tydzień? Nie stresuj się. Ja rozmawiałam z ciotką przed chwilką która jest położną że czop śluzowy może wypaść nawet kilka tyg przed porodem. Ale napewno cały Ci nie wypadł. Zazwyczaj końcówka czopu jest zabarwiona krwią więc musisz czekać.
Tak na pocieszenie mi powiedziała że 80% ciąż w jej szpitalu nie udaje się donosić do końca tylko rodzą się zazwyczaj w 34-36 tyg. Ale i tak rodzą się zdrowe i duże dzieci. Więc naprawdę się nie stresuj tylko odpoczywaj no i obserwuj się cały czas

Jeju kamkaz dziekuje,to chciałam przeczytac....krwi nie było wiec faktycznie cały nie wyleciał,fajnie miec ciotke położna:happy: ale bede sie oszczedzac niech chociaż z 2-3tyg. jeszcze posiedzi.
Dziekuje.....

rozmaryn nawet bety ci nie zrobili? I innych badań z krwi? Przecież to podstawa przy przyjęciu na oddział. .trzymam kciuki kochana, jest jeszcze wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć na usg. .

Aniu, nie martw się, jeżeli nic nie boli, skurczy brak to jest ok..

Chciejka nic nie zrobili, może jutro zrobią bo kazali mi być na czczo
Ania mi jak od hodził czop śluzowy to z takimi różowymi paskami krwi, czop potrafi odejść długo przed porodem
ma któraś cudowny sposób na mdłości? Masakra jakaś tak mnie męczą. Na wkładce jest trochę śluzu brązowego i właściwie już nie wylatuje ale cały czas jest na papierze jak sprawdzam po sikaniu. Brzuch mnie nie boli ale wczoraj tak mnie bolały plecy na dole że naprawdę się przestraszyłam a dziś byłam na zakupach i musiałam trochę dźwigać. Wiem że smęcę ale nie wiem co mam myśleć czy mieć nadzieję? Wiem że muszę czekać ale wiecie jak to jest...

Rozmaryn spokojnie, skoro to był jednorazowy wybryk to przecież MUSI być dobrze, nie ma co od razu uprawiać czarnowidztwo!! kochana głowa do góry i odpoczywaj i zero stresów!

Ania luuuzik, mi bezbarwna galareta wylatywała kilka tyg przed porodem,a jakieś 2 tyg przed zaczął wylatywać podbarwiony czop, taki brunatny. Mojej bratowej, która urodziła w maju już w 32 tc zaczął wylatywać bezbarwny, a urodziła 10 dni po terminie i to w dodatku poprzez wywoływanie porodu :-p

Chciejka a jak Ty się czujesz?

reklama
izka dzięki, że pytasz. .czuje się dobrze, trochę plamie na różowo, ale to raczej normalne, jestem tydz po zabiegu. Oszczędzam się, bo zauważyłam że jak noszę coś cięższego, to wszystko mnie tam na dole ciągnie. .zresztą miałam zakaz pracy fizycznej, ale wiecie jak to w domu i ogrodzie. .za tydz wynik histopatologiczny.

Rozmaryn takie brudne brudzenia miałam z córcia od początku , dostałam duphaston nakaz leżenia leki na tarczyce i Aga ma już prawie 5 lat. Znam te myśli i pisz po to tu jesteśmy. .Mdłości to dobry znak :) czytałam, że migdaly pomagają. .

Do góry