reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Michalina tez słyszałam o tej tragedii z innego wątku :-( Poczytałam troszkę posty tej Kasi i ona miała w zasadzie problemy w każdej ciąży. Zawsze rodziła wcześnie. Przed ostatnim porodem pisała,że ma mega bóle głowy i puchnie....podejrzewam,że to był stan przedrzucawkowy lub rzucawka i samo cc nie miało tu kluczowego znaczenia, ale to tylko moje marne dywagacje. Bardzo groźne powikłanie właśnie dla mamy, mniej dla dziecka. U mnie to podejrzewali w ostatniej ciąży, ale na szczęście badania wykluczyły....Brak słów na takie tragedie
[*]

reklama
Joawa gratuluję!

Chciejka spokojnie, tak wcześnie to faktycznie rzadko kto robi usg. Ja miałam pierwsze w 6 tyg zawsze bo mój ginek też mówi, że nie ma sensu wcześniej bo nic się nie zobaczy więc po co niepotrzebnie ingerować. Ordynator Ci pewnie dla Twojego spokoju tylko zrobił :-) na pewno wszystko będzie dobrze także nie stresuj się kochana :tak:

Sysiq a to niespodzianka! No ale jeszcze masz czas, poprzerabiasz ciuszki w razie czego i dokupisz :-) spokojnie! Gratuluję córeczki :tak:

U mnie wczoraj minął rok od śmierci Małgosi :-( jeju, co to był za masakryczny dzień... i jeszcze na dodatek za długo chyba siedziałam na cmentarzu a było zimno i wietrznie i katar znowu wrócił:-( a już się cieszyłam że przechodzi...

Magda z UK mam te same podejrzenia, tylko czemu lekarze nie wykryli tego wcześniej? Czekamy na wyniki sekcji :(

90_natka musiał to być bardzo ciężki dzień dla Ciebie... przytulam z całego serca Ciebie...Tylko dbaj o siebie teraz.... pamiętaj o dzidziulu w brzuchu!!!!

Joawa gratulacje pięknych betek :D i wszystko będzie dobrze!!!!!

Sisq baby cudne są:D A ja? no cóż.... lekko już nie jest :) remont w pełni , ja na nic nie przygotowana a termin coraz bliżej :D

Dziewczyny błagam Was o informację bo się cholernie boję. Jak wiecie na początku tej ciąży nie miałam żadnych objawów, nawet piersi mnie nie bolały ale po gdzieś od tyg.stały się większe i wrażliwe. Niestety szybko się to zmieniło i nie dość że nie bolą to jeszcze wróciły do swojego rozmiaru. Tydzień temu miałam robiony progesteron i miałam 40,93 a wczoraj odebrałam i się przeraziłam bo tylko 41,57 czyli nie urosło prawie wogóle. Mam czarne myśli że ciąży już nie ma. A wizytę mam dopiero za tydzień. Czy jest to normalne czy raczej nie mam mieć złudzeń

Kamkaz progesteron jest wydzielany pulasacyjnie i dlatego robienie go sporadycznie jest bez sensu. Zwłaszcza w ciąży. Moja bliska koleżanka zaraz jak zaszła miała ponad 20, a 2 tygodnie później 16. Dziś minęła dawno półmetek i nie ma żadnych problemów. Beta ma rosnąć równomiernie,a nie progesteron. Odpuść sobie to badanie najlepiej. Wielu ginow go odradza w ciąży ;-)

reklama
Kamkaz tez uważam tak jak Magda UK.
Ja też się martwilam, bo piersi urosły trochę ale nie bolą. .dziś polecialam na 2 betę. .wynik 48 godz temu 198,40 dzis-504, wiec chyba ok. .

Kamkaz nie zamartwiaj się. .

Do góry