reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Michalina tez słyszałam o tej tragedii z innego wątku :-( Poczytałam troszkę posty tej Kasi i ona miała w zasadzie problemy w każdej ciąży. Zawsze rodziła wcześnie. Przed ostatnim porodem pisała,że ma mega bóle głowy i puchnie....podejrzewam,że to był stan przedrzucawkowy lub rzucawka i samo cc nie miało tu kluczowego znaczenia, ale to tylko moje marne dywagacje. Bardzo groźne powikłanie właśnie dla mamy, mniej dla dziecka. U mnie to podejrzewali w ostatniej ciąży, ale na szczęście badania wykluczyły....Brak słów na takie tragedie
[*]

reklama
Joawa gratuluję!

Chciejka spokojnie, tak wcześnie to faktycznie rzadko kto robi usg. Ja miałam pierwsze w 6 tyg zawsze bo mój ginek też mówi, że nie ma sensu wcześniej bo nic się nie zobaczy więc po co niepotrzebnie ingerować. Ordynator Ci pewnie dla Twojego spokoju tylko zrobił :-) na pewno wszystko będzie dobrze także nie stresuj się kochana :tak:

Sysiq a to niespodzianka! No ale jeszcze masz czas, poprzerabiasz ciuszki w razie czego i dokupisz :-) spokojnie! Gratuluję córeczki :tak:

U mnie wczoraj minął rok od śmierci Małgosi :-( jeju, co to był za masakryczny dzień... i jeszcze na dodatek za długo chyba siedziałam na cmentarzu a było zimno i wietrznie i katar znowu wrócił:-( a już się cieszyłam że przechodzi...

Magda z UK mam te same podejrzenia, tylko czemu lekarze nie wykryli tego wcześniej? Czekamy na wyniki sekcji :(

90_natka musiał to być bardzo ciężki dzień dla Ciebie... przytulam z całego serca Ciebie...Tylko dbaj o siebie teraz.... pamiętaj o dzidziulu w brzuchu!!!!

Joawa gratulacje pięknych betek :D i wszystko będzie dobrze!!!!!

Sisq baby cudne są:D A ja? no cóż.... lekko już nie jest :) remont w pełni , ja na nic nie przygotowana a termin coraz bliżej :D

Dziewczyny błagam Was o informację bo się cholernie boję. Jak wiecie na początku tej ciąży nie miałam żadnych objawów, nawet piersi mnie nie bolały ale po gdzieś od tyg.stały się większe i wrażliwe. Niestety szybko się to zmieniło i nie dość że nie bolą to jeszcze wróciły do swojego rozmiaru. Tydzień temu miałam robiony progesteron i miałam 40,93 a wczoraj odebrałam i się przeraziłam bo tylko 41,57 czyli nie urosło prawie wogóle. Mam czarne myśli że ciąży już nie ma. A wizytę mam dopiero za tydzień. Czy jest to normalne czy raczej nie mam mieć złudzeń

Kamkaz progesteron jest wydzielany pulasacyjnie i dlatego robienie go sporadycznie jest bez sensu. Zwłaszcza w ciąży. Moja bliska koleżanka zaraz jak zaszła miała ponad 20, a 2 tygodnie później 16. Dziś minęła dawno półmetek i nie ma żadnych problemów. Beta ma rosnąć równomiernie,a nie progesteron. Odpuść sobie to badanie najlepiej. Wielu ginow go odradza w ciąży ;-)

reklama
Kamkaz tez uważam tak jak Magda UK.
Ja też się martwilam, bo piersi urosły trochę ale nie bolą. .dziś polecialam na 2 betę. .wynik 48 godz temu 198,40 dzis-504, wiec chyba ok. .

Kamkaz nie zamartwiaj się. .

Do góry