reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Myszko to baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo duzo. No, ale ja chce troche poszukac w sieci i kupic uzywany za 300, max 350 oczywiscie taki sam:) juz nawet znalazlam jakies 50 km od nas, tylko nie gadalam z eMem i nie wiem czy JUZ kupowac:( czy jeszcze czekac:(

reklama
Gatto połówkowe mamy w następną środę (patrz suwaczek:-)) i wtedy pani doktor albo potwierdzi synka albo okaże się,że będzie Majeczka/Natalka/Dorotka czy jak tam jeszcze eMowi się ubzdura.
Magda fajny świnek, muszę swojemu takie kaloszki kupić :-D mój jest o taki:

Załączniki

• IMAG0003.jpg
    IMAG0003.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 28
  • IMAG0006.jpg
    IMAG0006.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 24
  • IMAG0011.jpg
    IMAG0011.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 23
Ale superowy świnek :-) ja miałam chomiki też są fajne jeden kiedyś był tak sprytny ,że otworzył sobie klatkę i znalazłam go takiego przerażonego obok szafy wędrował sobie po pokoju.

kobietko chomik mojego szwagra notorycznie otwierał klatkę i spacerował po mieszkaniu. Nasz Edek też tak robił i po pewnym czasie znudziło nam się go łapać i zamykać. Klatka powędrowała na podłogę i została otwarta na stałe.
Gatto wybaczam :) i rozumiem rozkojarzenie. Czekamy z niecierpliwością na połówkowe.

Co do pielęgnacji świnki to niestety wymaga zabiegów ale wcale nie tak często jak mogłoby się wydawać. Średnio raz w miesiącu kąpiemy gościa w szarym mydełku, potem czesanie i przycinanie włosów- zwłaszcza na dupce bo jest tendencja do robienia kołtunów. Następnie suszarka (zimą bo latem schnie na powietrzu) i na końcu przycinamy pazurki. Wszystko trwa jakieś 2 godzinki ale potem jest taki słodki i pachnący że tylko go schrupać.

Marta - W takim razie czas i częstotliwość dbania o Świnka, jest całkiem przyzwoita :) Ja mam dwa brytyjczyki krótkowłose, aczkolwiek jeden okazał się mieć 3x więcej sierści niż powinien. Masakrancja!

hejka dziewczynki

mam pytanko tak na szybko, czy któras z Was w ciązy miała moze anemię? tak mis ei zdaje że któraś z Was tu pisała właśnie o anemii a dziś odebrałam wyniki z krwi i wszystko ponizen normy albo powyzej i sie boje troszke. Nie chce panikować ale że wizyta dopiero za tydzionek to bede wdzieczna za info.:unsure:

Kaso ja mam anemię. Ale normy które są na wynikach dotyczą osób nie w ciąży. Dla ciężarnych są całkiem inne więc nie ma co panikować. Poza tym w ciąży anemia to normalka-przez zwiększoną ilość krwi a organizm szybciej produkuje osocze niż czerwone krwinki dlatego pojawia się niedokrwistość. Spokojnie poczekaj na wizytę,dostaniesz witaminki i ewentualnie żelazo w tabletkach. Ja właśnie dzisiaj pobrałam krew i zobaczymy jutro czy się poprawiło.

reklama
Dzięki Marta za odpowiedz tak myslałam że to Ty własnie pisałaś o anemii ale mam ciążową skleroze:-)
Co do norm to nawet nie patrzę na te na wyniku z labolatorium bo to wogole już by była masakra na necie oczywiscie duzo rozbieznych informacji ale masz rację to nie koniec świata i bede grzecznie czekać co doktorek powie.Z reszta nie dziwię sie w sumie że moje wuyniki sa takie nijakie bo przeciez wciąż mam te plamienia.No i wymioty.
Powodzenia mam nadzieje że Twoje wyniki bedą w normie.:tak:

Do góry