reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Myszko to baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo duzo. No, ale ja chce troche poszukac w sieci i kupic uzywany za 300, max 350 oczywiscie taki sam:) juz nawet znalazlam jakies 50 km od nas, tylko nie gadalam z eMem i nie wiem czy JUZ kupowac:( czy jeszcze czekac:(

reklama
Gatto połówkowe mamy w następną środę (patrz suwaczek:-)) i wtedy pani doktor albo potwierdzi synka albo okaże się,że będzie Majeczka/Natalka/Dorotka czy jak tam jeszcze eMowi się ubzdura.
Magda fajny świnek, muszę swojemu takie kaloszki kupić :-D mój jest o taki:

Załączniki

• IMAG0003.jpg
    IMAG0003.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 24
  • IMAG0006.jpg
    IMAG0006.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 20
  • IMAG0011.jpg
    IMAG0011.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 19
Ale superowy świnek :-) ja miałam chomiki też są fajne jeden kiedyś był tak sprytny ,że otworzył sobie klatkę i znalazłam go takiego przerażonego obok szafy wędrował sobie po pokoju.

kobietko chomik mojego szwagra notorycznie otwierał klatkę i spacerował po mieszkaniu. Nasz Edek też tak robił i po pewnym czasie znudziło nam się go łapać i zamykać. Klatka powędrowała na podłogę i została otwarta na stałe.
Gatto wybaczam :) i rozumiem rozkojarzenie. Czekamy z niecierpliwością na połówkowe.

Co do pielęgnacji świnki to niestety wymaga zabiegów ale wcale nie tak często jak mogłoby się wydawać. Średnio raz w miesiącu kąpiemy gościa w szarym mydełku, potem czesanie i przycinanie włosów- zwłaszcza na dupce bo jest tendencja do robienia kołtunów. Następnie suszarka (zimą bo latem schnie na powietrzu) i na końcu przycinamy pazurki. Wszystko trwa jakieś 2 godzinki ale potem jest taki słodki i pachnący że tylko go schrupać.

Marta - W takim razie czas i częstotliwość dbania o Świnka, jest całkiem przyzwoita :) Ja mam dwa brytyjczyki krótkowłose, aczkolwiek jeden okazał się mieć 3x więcej sierści niż powinien. Masakrancja!

hejka dziewczynki

mam pytanko tak na szybko, czy któras z Was w ciązy miała moze anemię? tak mis ei zdaje że któraś z Was tu pisała właśnie o anemii a dziś odebrałam wyniki z krwi i wszystko ponizen normy albo powyzej i sie boje troszke. Nie chce panikować ale że wizyta dopiero za tydzionek to bede wdzieczna za info.:unsure:

Kaso ja mam anemię. Ale normy które są na wynikach dotyczą osób nie w ciąży. Dla ciężarnych są całkiem inne więc nie ma co panikować. Poza tym w ciąży anemia to normalka-przez zwiększoną ilość krwi a organizm szybciej produkuje osocze niż czerwone krwinki dlatego pojawia się niedokrwistość. Spokojnie poczekaj na wizytę,dostaniesz witaminki i ewentualnie żelazo w tabletkach. Ja właśnie dzisiaj pobrałam krew i zobaczymy jutro czy się poprawiło.

reklama
Dzięki Marta za odpowiedz tak myslałam że to Ty własnie pisałaś o anemii ale mam ciążową skleroze:-)
Co do norm to nawet nie patrzę na te na wyniku z labolatorium bo to wogole już by była masakra na necie oczywiscie duzo rozbieznych informacji ale masz rację to nie koniec świata i bede grzecznie czekać co doktorek powie.Z reszta nie dziwię sie w sumie że moje wuyniki sa takie nijakie bo przeciez wciąż mam te plamienia.No i wymioty.
Powodzenia mam nadzieje że Twoje wyniki bedą w normie.:tak:

Do góry