reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Kobietka o ile byla to cos w okolicach 11-13dc

Danutaski watpie czy dadza nam spokoj, ale szybko sie ucze wiec juz mnie to nie dziwi jak na poczatku ;-) absurdalnosci wymyslow urzedasow zaczynaja mnie bawic.

Huuuuuuuura po 9 miesiacach od zlozenia wniosku na rodzinne wreszcie sie cos rusza...kolejny absurd ale o tym opowiem Wam z domu, bo z telefonu sie kiepsko pisze ^^

reklama
Kobietka Myszka już nie pokazuje swojego wykresu ale u niej fajnie to wyglądało: lekarz stwierdził ze owu wystąpiła a za chyba 3 (o ile dobrze kojarzę) temperatura skoczyła.. Danutaski fajnie kiedyś opisała działanie testów owu.. najpierw test pozytywny, co nie oznacza ze owu właśnie występuje bo moze wystąpić (wg Danutaski) np. za (do) 3 dni..

wydaje mi się ze jeżeli po kilku obserwacjach cyklu wyłapiesz moment kiedy owu może mieć miejsce i chcesz to dokładnie zbadać - polecam wizytę (monitoring).. ja np. wg moich zdawałoby się na mur beton pewnych obserwacji prawei pewna byłam że dziś nastąpi skok.. a dziś dopiero być może mam owu.. zobaczę po południu

powiem że mnie to coraz bardziej fascynuje:-)

Magda monitoring to usg (dopochwowe), każdy gin to robi.. oczywiście musi mieć aparat usg w gabinecie ;-)
ja np. byłam w poniedziałek - to był mój 13 dc było widać pęcherzyk, dziś idę sprawdzić czy pękł - to właśnie jest tzw. monitoring

choć nie wiem czy takie normalne usg (przez brzuch) przy pełnym pęcherzu nie pokaże pęcherzyka.. ale to chyba zależy od kobiety..

Ostatnia edycja:
Ja jak kiedyś miałam ból to byłam u gina i powiedział ,że za jakieś 3 dni owu i po tym jak dostałam @ to by się zgadzało ,ale monitoringu nie miałam nigdy, najpierw poobserwuję cykle mnie to też fascynuje :tak:

No co prawda to prawda u nich to się produkują plemniki tylko ,a u nas o jeja najpierw @ , potem mierzenie temperatury potem owu potem ciąża jak się uda i ciągle coś się dzieje u nas tempki rosną mój M to nie może zrozumieć po co ja mierzę tę tempkę ,a najlepsza akcja dziś obudziłam się na mierzenie i zaczęłam przysypiać ,a M mnie szturchnął i mówi może starczy już na co ja na zegarek ,a tam już prawie siódma :-D tyle czasu w gębie trzymałam na co M , gdybyś tak co innego tak długo trzymała w buzi to by było dobrze :-D

reklama
Do góry