reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Kobietka o ile byla to cos w okolicach 11-13dc

Danutaski watpie czy dadza nam spokoj, ale szybko sie ucze wiec juz mnie to nie dziwi jak na poczatku ;-) absurdalnosci wymyslow urzedasow zaczynaja mnie bawic.

Huuuuuuuura po 9 miesiacach od zlozenia wniosku na rodzinne wreszcie sie cos rusza...kolejny absurd ale o tym opowiem Wam z domu, bo z telefonu sie kiepsko pisze ^^

reklama
Kobietka Myszka już nie pokazuje swojego wykresu ale u niej fajnie to wyglądało: lekarz stwierdził ze owu wystąpiła a za chyba 3 (o ile dobrze kojarzę) temperatura skoczyła.. Danutaski fajnie kiedyś opisała działanie testów owu.. najpierw test pozytywny, co nie oznacza ze owu właśnie występuje bo moze wystąpić (wg Danutaski) np. za (do) 3 dni..

wydaje mi się ze jeżeli po kilku obserwacjach cyklu wyłapiesz moment kiedy owu może mieć miejsce i chcesz to dokładnie zbadać - polecam wizytę (monitoring).. ja np. wg moich zdawałoby się na mur beton pewnych obserwacji prawei pewna byłam że dziś nastąpi skok.. a dziś dopiero być może mam owu.. zobaczę po południu

powiem że mnie to coraz bardziej fascynuje:-)

Magda monitoring to usg (dopochwowe), każdy gin to robi.. oczywiście musi mieć aparat usg w gabinecie ;-)
ja np. byłam w poniedziałek - to był mój 13 dc było widać pęcherzyk, dziś idę sprawdzić czy pękł - to właśnie jest tzw. monitoring

choć nie wiem czy takie normalne usg (przez brzuch) przy pełnym pęcherzu nie pokaże pęcherzyka.. ale to chyba zależy od kobiety..

Ostatnia edycja:
Ja jak kiedyś miałam ból to byłam u gina i powiedział ,że za jakieś 3 dni owu i po tym jak dostałam @ to by się zgadzało ,ale monitoringu nie miałam nigdy, najpierw poobserwuję cykle mnie to też fascynuje :tak:

No co prawda to prawda u nich to się produkują plemniki tylko ,a u nas o jeja najpierw @ , potem mierzenie temperatury potem owu potem ciąża jak się uda i ciągle coś się dzieje u nas tempki rosną mój M to nie może zrozumieć po co ja mierzę tę tempkę ,a najlepsza akcja dziś obudziłam się na mierzenie i zaczęłam przysypiać ,a M mnie szturchnął i mówi może starczy już na co ja na zegarek ,a tam już prawie siódma :-D tyle czasu w gębie trzymałam na co M , gdybyś tak co innego tak długo trzymała w buzi to by było dobrze :-D

reklama
Do góry