reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Kobietko Moj włąśnie wpadł na chwilę do domu i zaraz wychodzi dokończyć oprzęt i doić , przyjdzie koło 20, no może jak się uda to o 19.30 i czasami też mu się zdarza strugać i często w ndz na obiad struga:happy2:

Nana trudni powiedzieć ale dla świętego spokoju chyba bym zrobiła

Ja mam do zrobienia dwa zęby, po prostu plomby są już stare i trzeba je wymienić, no i jeszcze ostatnio zauwazyłąm że 8 która wuchodzi mi już z 10 lat robi się czarna ale nie wiem co z tym dentystka zrobi bo próchnicę widać pod dziąsłem jak jest rozpulchnione:sorry2:

reklama
marta-I ja właśnie w drugą stronę...niedoczynność, chociaż do końca nie jestem przekonana, wyniki przed ciążami 2,4, zalecenie by brać Eltroxin 50 i spadek już w czasie ciąży do 0.005 to chyba jajca, co? wg mnie ta tarczyca nie jest jakaś zła, żeby ja traktować lekami, tym bardziej że w drugiej ciąży takie niskie wyniki...wiem że ciąża obniża tsh, ale żeby aż tak?? gin twierdzi, że poronienia są przez tarczycę, ale mi się jakoś w to nie chce wierzyć....

Moja mama ma niby niedoczynność ale wystarczy że kilka dni za duża dawka leków i wpada w nadczynność. I tak na przełomie ostatniego roku miała TSH 84 a także 0,014 :szok: to jest dopiero przypadek. Miesiąc temu miała coś ponad 1 a w ubiegłym tygodniu 18 z groszami.
Moja endo zawsze mi powtarza że lepiej jak hormonów jest troszeczkę za dużo i tsh niskie niż za mało ft3 i ft4. Tzn lepiej dla kobiet w wieku rozrodczym i planujących macierzyństwo. Podobno moje tsh jak na ciążę nie jest złe- organizm po prostu produkuje więcej ft 3 i ft4, tak żeby dla mnie i małego starczyło :) lepiej to niż za mało hormonów bo wtedy mógłby się urodzić z wrodzoną niedoczynnością tarczycy.

U mnie właśnie stygną babeczki z konfiturą różaną babcinej roboty...a ja tonę we własnej ślinie, tak pachną :)

Ja mam pytanie dla zaciązonych już. Zdarza mi się ze tak ciężko mi się oddycha jakbym nie wiadomo co zrobiła i wtedy czuję ze serce mi mocniej bije, miałam coś takiego w poprzednich ciązach ale w późniejszym czasie, macie coś takiego?

lenka, ja mam tak czasami ale endo mówi że przez tarczycę- to typowe dla nadczynności. Pewnie brzuszek też ma w tym swój udział :)

Ostatnia edycja:
No i zrobiłam sobie drzemkę, bo nie dałam rady.

Cześć Dziewczyny :) Można się do Was dołączyć? :) Tak tu sobie pięknie gadacie, że aż zapomniałam, po co szukałam takiego forum :) jejku jejku, wiecie jak dobrze jest wiedzieć, że nie jest się samą z takimi przeżyciami, jak moje...ja straciłam dwa Aniołeczki, oba w 6tc. przyczyna nieznana...jak większość pewnie...
marta-I- pisałaś o endo, chorowałaś na tarczycę już przed ciążą, czy dopiero w ciąży?

Witaj, zapraszamy :tak:

dziewczyny, miałyście kiedyś plamienia kilka dni przed okresem? ja tak miałam w zeszłym cyklu, i powiem, że mnie to trochę zaskoczyło, nie wiem co to może oznaczać...?

Ja miałam właśnie po poronieniu tak.
Ale przyczyny nie znam.

wiecie co, czekam i czekam kiedy to znieczulenie mi zejdzie, bo glodna jestem jak wilk, a nie chcialabym sobie jezyka przygryzc :zawstydzona/y: i az mnie ssie z glodu :-(

Ani@k kochana, Ty mi mówiłaś o witaminkach nie?? Jak one się nazywają? Bo byłam przekonana że to prenatal classic ale teraz czytam i widzę że on ma w składzie jod i to dużo. Jedyne jakie znalazłam to elevit ale są troszkę drogie :(

wiecie co, czekam i czekam kiedy to znieczulenie mi zejdzie, bo glodna jestem jak wilk, a nie chcialabym sobie jezyka przygryzc :zawstydzona/y: i az mnie ssie z glodu :-(

Jak ja nienawidzę tego uczucia paraliżu twarzy. Współczuję.

Marta ja w pierwszej ciąży brałam Elevit i byłam bardzo zadowolona. W drugiej łykałam Prenetal Classic i jak dla mnie miał rybi posmak.
Prenatal jeszcze mam. Ponad 30 tabletek. Ja łykać tego nie zamierzam, więc jeśli chcecie chętnie się pozbędę :tak:

Hmmm...chyba polecę w poniedziałek zrobić to tsh, ft3 i ft4 no i progesteron...
Marto to Ci dopiero przypadek.... Niesamowite, a powiedz mi Kochana, jakie to Twoje tsh jest?

Ale powiem Wam, że byłam po 2 poronieniu u endo i stwierdził że on chorej tarczycy u mńie nie widzi...więc bądź tu mądra...:oo2:

Zapominajko a Ty jak się czujesz?

Myszko będzie lepiej smakowało :-)

reklama
Do góry