reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

kobietka22 dziękuję :) zawsze raźniej razem :) ja mam dzisiaj łososia, mój M. robi :) swoją drogą jemu to zawsze jakoś dziwnie wszystko wychodzi...ja to się spinam, wyliczamy składniki co do grama, a on bach bach co ma pod ręką i najpyszniejsze ;] zazdrosna jestem :D
marta-I ja właśnie w drugą stronę...niedoczynność, chociaż do końca nie jestem przekonana, wyniki przed ciążami 2,4, zalecenie by brać Eltroxin 50 i spadek już w czasie ciąży do 0.005 to chyba jajca, co? wg mnie ta tarczyca nie jest jakaś zła, żeby ja traktować lekami, tym bardziej że w drugiej ciąży takie niskie wyniki...wiem że ciąża obniża tsh, ale żeby aż tak?? gin twierdzi, że poronienia są przez tarczycę, ale mi się jakoś w to nie chce wierzyć....

dziewczyny, miałyście kiedyś plamienia kilka dni przed okresem? ja tak miałam w zeszłym cyklu, i powiem, że mnie to trochę zaskoczyło, nie wiem co to może oznaczać...?

reklama
No to jestem juz po dentyscie... nadal zyje, zrobil mi drugiego co mi dokuczal tak, ze teraz spokojnie bedzie podleczal pokolei co tam trzeba, a w II trymestrze sie zacznie usuwanie i wstawianie nowych. Nawet sie bardzo nie stresowalam, a znieczulenie dostalam takie ze pol twarzy nie czuje...:-D Pytali czy moga mnie umowic do innego doktorka, ale kategorycznie odmowilam. Temu ufam, wiec absolutnie nie bede zmieniac. Tomcio zawiedziony, bo tylko zrobili rtg i przeglad, a leczenie ma 12 wrzesnia. No i mi sie dziecko zasmucilo, ze bez borowania byla wizyta:-D:szok:. Stworzylam potworka ;-)

Nana witaj w naszej szalonej gromadce i czuj sie jak u siebie... pisz wszystko co Ci lezy na watrobie i nie tylko ;-)

Ja dzis mam warzywna dla calej rodzinki, ale ze wzgledu na moja diete im tez sie oberwie i zamiast ziemniaka dam kasze jaglana :-D a co niech pocierpia ze mna :-D;-)

Nana - może zbadaj sobie progesteron bo wtedy właśnie jak jest za niski to są plamienia i progesteron odpowiada za podtrzymanie ciąży , co do tarczycy to owszem można poronić przez tarczycę ja mam niedoczynność stwierdzoną mój ostatni wynik to ponad 3 i to za dużo jak na staranka ,ale ja i tak czekam do maja 2013 ze starankami.
Jeśli chodzi o gotowanie to mój M też tak ma ,że z niczego pyszności robi lepsze niż ja sama zajadamy się wtedy tymi jego dziełami, a i ciasta mi piecze bo jest cukiernikiem z zawodu.
Myszko - to jeszcze trochę i będziesz miała z głowy dentystę ja się muszę wybrać też,ale się boję bo mam korzeń do usunięcia jakby to miało być borowanie to bym się tak nie bała...

Oj Kobietko jeszcze dlugo nie bede miala z glowy dentysty. Poki co czysci wszystko co widzi czarne i zalecza... nawet te zeby, ktore sa do usuniecia. Tak profilaktycznie, zebym bolu nie miala i nie musiala brac tabletek. Po ciazy posypaly sie tak rowno zeby, ze na oko mam 6 do usuniecia, a co rtg pokarze to dopiero sie dowiemy po 3 miesiacu... po usunieciu beda zakladac implanty jak skoncza bede mogla powiedziec uffff i po wszystkim. Narazie kolejna wizyta 4 i 7 wrzesnia... jeszcze dluga droga przede mna.

Myszko no to fajnie że jesteś już po
Witaj Nana myślę ze te plamienia to mogą być przez progesteron,Kobietka dobrze radzi, no i jeśli chodzi o ewentualną przyszłą ciąze to od początku byś się wspierałą luteiną czy duphastonem
KObietko ja miałąm dziś na obiad ziemniaczki z koperkiem , jajo sadzone i mizerię. Faceci mi teraz stękają o frytki na wieczór ale nie wiem czy będzie chciało mi się strugać:confused:

Ja mam pytanie dla zaciązonych już. Zdarza mi się ze tak ciężko mi się oddycha jakbym nie wiadomo co zrobiła i wtedy czuję ze serce mi mocniej bije, miałam coś takiego w poprzednich ciązach ale w późniejszym czasie, macie coś takiego?

Kobietko progesteron już badałam, niby w normie... Może to przez zmianę klimatu, bo na wakacjach wtedy byliśmy, albo co...a co do tarczycy, to mi gin powiedział ze tsh powinno być do 2,0, ale jak brałam tabletki to w ciąży leciało na łeb na szyję...moim zdaniem za mocne brałam, wszystko to takie skomplikowane...oj oj...czy to nie może być prostsze? :zawstydzona/y:
A bierzesz coś? My mamy zielone światło, ale narazie cisza w brzuszku ;-) I tym razem bez żadnych tabletek na tarczycę...aktualne tsh 2,3

Dobrze, że mój nie jest cukiernikiem...bo by mnie stale podejrzewali o stan ciążowy :-) Ja tak uwielbiam słodycze....
Myszko dziękuje ;-) Poczytałam kilka wcześniejszych stron i czuję się jak bym Was wszystkie już troszkę znała ;-).

A ja za 10min koncze ten szlony tydzien pracy! Nareszcie!! W weekend projekty w domu ale to inna bajka:)

No i postaramy sie moze troszke;)

lenka myślisz że powinnam zbadać progesteron ponownie? Luteine brałam w drugiej ciąży, jak zaczęły się krwawienia...na tydzień pomogło...

reklama
Myszko - ale najważniejsze ,że ruszyłaś z miejsca ciekawe ile ja mam do leczenia pasowałoby przed ciążą poleczyć wszystko...
Lenko - frytki pycha , to niech ten Twój ostruga mój struga :)
Nana- biorę letrox 75 i czekam na kontrolę pod koniec września zobaczymy jak tam będzie.Troszkę masz za wysokie to tsh może być ciężko zajść w ciążę.Nie wiem czemu Ci tak poleciało w ciąży ciekawe jak to będzie u mnie , ehh żeby tak tych wszystkich chorób nie było.

Do góry