reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

cześć dziewczynki, niedawno wróciłam od endo i po drodze zrobiłam zakupy. Poszłam dwa razy a i tak muszę A. wysłać wieczorem po napoje i ciężkie sprawunki. Wizyta u endo raczej nic ciekawego-wyniki się poprawiły ale nadal mam brać leki. Witaminy mam kupić bez jodu i osobno jodid brać bo muszę małą dawkę. Podeszłam do ginki i mnie pochwaliła że taka czujna jestem. Mogę kupić sobie jakiekolwiek które nie mają jodu. Wbrew pozorom to nie takie proste znaleźć. Wieczorem sobie na spokojnie poszukam w necie.
Ja na dzisiaj ambitny plan- reszta sprzątania, bigos i babeczki z nadzieniem różanym. Za oknem się rozpadało i najchętniej bym weszła pod koc i przespała resztę dnia ...

reklama
MArta cieszę się, że wyniki masz lepsze.

Myszka powodzenia u dentysty.

Ja wróciłam z zakupów, nakarmiłam potomka i obserwuję jak kot mój własny pałaszuje kabanosa ukradzionego z kuchni i myśli, że go nikt nie widzi.

Cześć Dziewczyny :) Można się do Was dołączyć? :) Tak tu sobie pięknie gadacie, że aż zapomniałam, po co szukałam takiego forum :) jejku jejku, wiecie jak dobrze jest wiedzieć, że nie jest się samą z takimi przeżyciami, jak moje...ja straciłam dwa Aniołeczki, oba w 6tc. przyczyna nieznana...jak większość pewnie...
marta-I- pisałaś o endo, chorowałaś na tarczycę już przed ciążą, czy dopiero w ciąży?

Nana- witaj u nas , rozgość się ja też jestem świeżak tutaj na wątku , przykro mi z powodu Twoich strat (*)(*) wiemy wszystkie jak to boli i rozumiemy Cię doskonale pisz śmiało.
Butterfly - co tam masz dziś dobrego na obiadek?
W ogóle co tam macie wszystkie do papu dobrego może jakiś przepis ściągnę?:-p
Marta- dobrze ,że wyniki są lepsze , jestem ciekawa jak się sprawy mają z moją tarczycą pod koniec września mam kontrolę u endo.
Zapominajka- a to złodziej no popatrz.
Naszła mnie ochota na kabanosy i dziś wybieramy się z M na zakupy więc chyba sobie kupię chociaż jestem na diecie:zawstydzona/y: i chyba nie powinnam ,ale co tam jeden kabanos mi krzywdy nie zrobi chyba.
Tak u mnie pada i pada ,że weszłam sobie pod kocyk i się relaksuję jeszcze gorąca herbatka by się przydała.

marta-I- pisałaś o endo, chorowałaś na tarczycę już przed ciążą, czy dopiero w ciąży?

Witaj kochana, rozgość się :) nadczynność tarczycy miałam zdiagnozowaną w czerwcu ubiegłego roku, chwilę przed rozpoczęciem starań. W pierwszej ciąży choroba troszkę odpuściła i było ładne TSH ale jak zaszłam w drugą to cały czas walczę :(

marta dziś taki dzień, odpoczywaj sobie :happy2:

najchętniej bym tak zrobiła a tu tyle roboty czeka :( ale zostawiam jeden pokój mężowi, niech troszkę popracuje w domu. Poza tym on w tym pokoju sobie na razie graciarnie zrobił więc niech ogarnia. Wszystko inne posprzątane, teraz zmykam do gotowania, pieczenia itp. Wieczorkiem tylko podłogi i goście mogą przyjeżdżać :)

reklama
Hej

Ale mi smaka narobiłyście tymi babeczkami chyba kupie składniki i sobie upiekę.
Marta-I swietnie że wyniki lepsze:tak:
Witam nowe Dziewczynki i zapalam
[*] dla Aniołków.:-(
Ja dziś humor mam do du.... rano obudził mnie ból brzuszka na wkładce ciemniejsze brazowe plamienie może krwiak sie opróżnia ech no w każdym razie musze podreptać potem na zebranie w przedszkolu takze zalicze krótki spacerek. A w przyszłym tygodniu mam pakiecik ciązowych badanek do zrobienia pewnie nieźle zabule za nie. Ciekawe jak spedzaja ostatnie tyg ciązy "zaawansowane" cieżaróweczki nasze.:-)
miłego dzionka

Do góry