reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

myszka zdejmuję stanik :baffled: a i tak się nie dopinam choćbym chciała :baffled: w Mohito przymierzałam super sukienkę ... i ten sam problem był wszędzie ... jak tak dalej pójdzie jak się mój G śmieje w prześcieradło się owinę i tak pójdę :-D

reklama
Elka to rusz pupcie jutro na progesteron:tak:jeden dzien w te lub tamta strone nie robi drastycznej roznicy. Zazwyczaj ok 22dc, ale obraz poziomu hormonu powinien byc juz prawidlowy.

Butterfly poszukaj na ciazowych hihi

Ostatnia edycja:
Motylku znam ten bol, ale w ciazy i po ciazy rozmiary sie zmieniaja... ja odlozylam na bok moje wszystkie ciuchy z rozmiarow 38-40, a w szafie kroluje 42-44... a bedzie wiecej ;-)
przyjdzie i czas na odchudzanie, a w ciazy to mi to lotto jaki rozmiar i czy wyglada super, czy ujdzie w tloku :-D mam inne priorytety ;-) ma mi byc wygodnie i juz :-)

Butterfly a musi byc koniecznie sukienka?? moze cos tuniczkowatego i spodnie? albo spodnica z kola na przyklad i jaka bluzka?

Gatto ja mam dwie czarne spodnice jedna prosta, druga upinana i do tego we wszystkich kolorach gorsety... malo kiedy zdarza mi sie powtorzyc kombinacje ;-) no ale o ile w spodnice sie jako tako wcisne, to o gorsetach moge zapomniec :rofl2:pomimo sporego zapasu sie nie wcisne ;-)
zreszta gorsety uzywalam i do jeansow, i do wizytowych spodni, do dlugich kiecek i krotkich... uniewersalne i jak mnie tam natchnelo :-D

Ostatnia edycja:
Nanulika w okolicy 6-8 dnia fazy lutealnej jest możliwy lekki spadek więc jeszcze nic nie jest przesądzone, jutro powinna się zacząć podnosić.
Elka_30 nie martw się na zapas, pamiętaj że to tylko przypuszczenie, pewności nie ma czy prawidłowo oznaczyłaś owulację, może występuje nieco wcześniej i faza lutealna trwa tyle ile powinna. Ja dla pewności stwierdzenia owulki, oprócz temperatury robiłam testy owulacyjne, połączenie tych dwóch rzeczy dawało mi pełen obraz owulki.
Domowych sposobów chyba nie ma, krótka faza lutealna może być wynikiem małej ilości progesteronu, więc tak jak już ktoś napisał, ginek zapewne zaleci zbadanie progesteronu, ale kiedy dokładnie to zrobić musisz pytać jego. Dojedź ten cykl do końca i zobacz co się będzie działo. Jeżeli się okaże że jest niedobór progesteronu, zazwyczaj się go uzupełnia biorąc luteinę lub duphaston w drugiej fazie cyklu, nic więcej (ale to zaleca ginek). Ale tak jak napisałam już wyżej, nie martw się na zapas, bo nie ma pewności czy wszystko masz dobrze oznaczone - Twoja tempka nie daje jednoznacznych wskazań od kiedy liczyć fazę lutealną, dlatego ja ewentualnie następny cykl poleciałabym razem z testami owu - a może nie będziesz musiała &&&& ;-)
Ja chyba nie pobiegłabym jutro robić tych badań, bo wzrost temperatury jest więc zapewne wyjdzie wynik w normie, bardziej bym się skupiła na dokłądniejszym oznaczeniu owulki (właśnie za pomocą testów owu), bo być może źle wyznaczasz granicę temperatur a faza lutealna ma prawidłową długość.
Lenka21 w pierwszych tygodniach ciąży, zarodek jest chroniony i nie docierają do niego substancje które spożywasz => jeżeli test negatywny, znaczy że wczesna ciąża i zarodek nie jest jeszcze połączony z Twoim krwiobiegiem, odżywia się jeszcze ciałkiem żółtym uwolnionym przy owulce.
Więc nawet gdyby się okazało że to początek ciąży, nie zaszkodzisz maluszkowi biorąc znieczulenie. Ja dla pewności zrobiłabym teścik, czy ciąża jest czy jej nie ma, jeżeli wyjdzie negatywny znaczy że nie zaszkodzisz.
Z drugiej strony, jeżeli ma Ci to potem spędzać sen z powiek, jeżeli wcześniej dawałaś radę borowania bez znieczulenia to może teraz też dasz?

reklama
dzieki dziewczyny jesteście kochane, testu dzisiaj nie zrobie bo jeszcze nie mam a nie mieszkam w miescie a chciałąbym isc dzisiaj do dentysty. Jeszcze zadzwonie do gina co on mi doradzi, bo tak w ogóle raczej myślę że się udało tfu tfu żeby nie zapeszyć i dlatego to znieczulenie tak mnie teraz wkurzai spokoju nie daje

Do góry