reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Nanu mocno ie spadła! Wciąż trzyma się w górze! Cały czas zaciskam kciuki i czekam na testowanko! Ja miałam testować 15 sierpnia bo w 11dcpo powinnam mieć @. Ale chyba nie chce psuć sobie urodzin i zrobię test dopiero jak wredota nie przyjdzie...

Myszko ja kiedyś uwielbiam swój kolor włosów! Miałam takie brązowo miedziane! Piękne były! Ale w pewnym okresie zaczęły robić się mysie... takie szarobure... i wyglądałam STRASZNIE bo jako że noszę długie włosy na dole były piękne a od skory odrastało nie wiadomo co... i pofarbowałam... Ale dużo osób mówi ze mi jest dobrze w ciemniejszych bo mam ziemną oprawę oczu :tak:

Ja poprzednio brałam kwas foliowy na raty przed ciążą... a to pudełko zjadłam a to znowu nie... później po przerwie w łykaniu jak zobaczyłam dwie kreseczki zaczęłam łykać! I mały jest zdrowy :tak: Ale przyjmowałam tylko kwas jeśli chodzi o suplementy. Nie jestem zwolenniczką nadmiernego łykania witamin! Zdrowa dieta i nie miałam żadnych niedoborów! Pod koniec tylko brałam Magnez ale to na skurcze było.

A u mnie wykres prościutki :-D Tempka praktycznie w miejscu stoi!

reklama
Fifka dobrze, dobrze niech stoi :-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
tu sa pudelka po 120 tabl. te co teraz mam sa na pierwsze 12-13tc, a ze zdrowa dieta to u mnie ciezko sporo rzeczy jesc nie powinnam, ale wejde dzis do rodzinnego i juz :-) zobaczymy jak plan dzialania teraz bedzie wygladal ;-)

Hej DZiewczynki

Danutaski tez przeszlo mi przez mysl z ta faza lutealna:-(ciekawa jestem czy zawsze tak mialam:baffled:a nie wiesz moze czy sa jakies domowe sposoby na jej wydluzenie???jak nie to lece do gina niech cos przepisze...Nanulika &&&&& &&&& i jeszcze raz &&&&& cudnie by bylo jakby sie udalo za pierwszym sztrzalem;-)Fifka ladny kolor jaki to???ja lubie brazy takie ciemniejsze...Ja lykam kwas w sumie od 9 lutego mialam tylko przerwe po # chyba ok 3 tyg zakupilam taki 250 tabl no i jeszcze magnez biore bo miewam skurcze pije kawe i po nim latwiej mi sie skoncentrowac:tak:Myszko zazdroszcze pogody u mnie 12 stopni brrrr jesien prawie:-(eh kochani Ci Twoi mezczyzni tak sie troszcza i wogole bardzo milo:-)

Elka mnie lekarz powiedzial, ze kofeina powoduje skurcze, dlatego polecil przejsc na bezkofeinowa. Po dwoch dniach mieszanki pol na pol bez wiekszych oporow pije juz bezkofeinowa :-)
U nas dopiero sie ladnie zrobilo, bo tak mielismy pomieszanie jesieni i wiosny... a w nocy po 5-10° i grzejniki sie zalaczaly :szok: w lecie...

Tak tylko napisalam o tym kwasie... wada mojej kruszynki nie b yla genetyczna,tylko rozwojowa i wszyscy lekarze maniakalnie dopytywali o to czy bralam kwas.... teraz gin zapobiegawczo przepisala najmocniejszy na rynku (na recepte). Wiem ze wiekszosc kobiet lyka standardowy i jest ok. Mnie juz traktuja inaczej,stad taka dawka....
Dzieki za kciuki:) zobaczymy czy ich moc na mnie podziala:)

Elka to jest farba firmy Sayos "ciepły czerwony brąz" miałbyć jaśniejszy ale ja miałam już wcześniej farbowane na Mahoń i taki wyszedł :-p

Myszko ja później jak zaszłam w ciąże to kupiłam zapas 250 tabletek i jeszcze troszkę zostało :-D bo łykałam tylko pierwszy trymestr :)

Nanu różnie to jest,,,, ina pije w ciąży Alkohol i z małym jest wszytko dobrze a inna rodzi chore dziecko.... podobne jak z lekami.... Trzymam kciuki kochana!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

U mnie to dzisiaj jest zimno... a do tego szaro i buro... z łóżka się wstawać nie chce.... :baffled:

Nanu rozumiem, to Ty teraz extra strong jestes :-)

co do zachowania mojego kota... spi mi na brzuchu nawet jak sie krece w nocy to sie tylko przeklada, lazi za mna krok w krok, a teraz siedzi na glosniku i gada do ptakow :-D

czesc dziewczynki.....no jakie ladne te wykresiki :)) trzymam kciukasy!!!!

Elka domowego sposobu nie ma, trzebaby zbadac progesteron w 22dc i spytac lekarza:tak: W sumie 11 dfl to malo, ale sa babki co tak maja....beh...trudno powiedziec tak bez lekarza.

Fifka kiedy masz urodziny??15go??

My wczoraj bylismy na urodzinowym obiedzie u kolegi. Jego zona w ciazy, juz ma ladny brzusio!! Ja jak na razie siedzialam cicho hihi.
Jutro mam usg, wiec dziewczynki trzymajcie kciuki!! plisssssss:tak:

(.)(.) mnie bola jak diabli!

Myszko słyszałam o takim zachowaniu zwierząt jak ich pani jest w ciąży! :-D One jakoś instynktownie to wyczuwają! :tak:

Gatto kciuki za wizytę!!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& I tak mam urodziny 15 :tak:
Ja też mam po porodzie fazy lutealne po 11 dni... teraz już nie karmię to zobaczymy jaka ta długa będzie.

reklama
Myszko ja wiem ze kawka tak dziala ale nie wyobrazam sobie porannka bez malej czarnej;-)Fifka pytalam bo wlasnie widac taki fajny polysk kolorystyczny naprawde bardzo fajnie to wyszlo:tak:

Do góry