reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

No to jak Wam napisałam dzień dobry z łózka tak zasnęłam i kawa dopiero teraz się robi:p
A więc co do imprezki: udała się:) Janek zadowolony:) wróciliśmy ok 1 do domu:) Fuksnęło się grającym bo w czasie jak grali nie padało:) potem ulewa na maxa (ale taka 20 minutowa),ale na szczęście była spora wiata, a pod nią stoły więc grill też udany:) Potem na tramwaj i na przystań:) 2 tury rejsu po odrze (na raz się nie zmieściliśmy - było 18 osób) i na koniec ok 21 tort na przystani - znakomity!!! Zona Janka dała radę!!!:)
Potem znów w tramwaj i do nich do domu, gdzie uczta sałatkowo-krokietowo-zapiekankowa i wszechlejące się piwko:) MOP okazał się naszym przyjacielem i co rusz dołączał do imprezy:p
ja sączyłam dzielnie lekkie piwko.... tak na wszelki wypadek:) dziś póki co śluz normalny i nic nie kłuje....

Planuję dziś leniuchowy dzień (choć pranie już się pierze i łazienka ogarnięta:). Wzięłam trochę pracy do domu ale nie wiem czy się zmobilizuję:p zobaczymy:p

MIłego dzionka kochane!!! będę zaglądać:)

reklama
Hej kochane!! Jestem mega szczęśliwa bo tempka wciąż w górze!!! :-D ależ podoba mi się mój wykres!!! :tak:

Zapominajka
jeszcze nie piłam ale muszę go spróbować!

Elka ja też tak mam :-) Oczy otwieram i na internet... :zawstydzona/y:
Co do wykresu to ja bym nawet zaryzykowała stwierdzenie że było 17dc :tak: ja zawsze mam na początku przy bólu owulacyjnym tempkę nisko. Dopiero później skacze!

Nanu ciesze się ze imprezka udana! Oj ja też bym sobie zabalowała troche! Brakuję mi tego :-p

Marta oj taaaak gotowanie dla chłopów to nie lada wyzwanie ilościowe :-p My zaraz mykamy do mojej mamy na obiad :-)

Motylku
przy zaciążeniu na początku często jest mokro! Ja latałam co chwila bo myślalam ze już @ się leje ale sie nie doczekałam :-) Co do testów to nie prawda ze wykrywają już po 6 dniach od owu... ale po 6 dniach od zagnieżdzenia bo dopiero wtedy wytwarza sie Beta HCG. A skoro zagnieżdżenie jest około tygodnia od owu plus te 6 dni więc test wychodzi w okolicach @ dopiero :tak:

Ja zaraz jadę do mamy włoski farbować! Ciekawe co mi na tej głowie wyjdzie bo kupiłam inny kolor z innej firmy niż zwykle! Cieszę się jak diabli bo to na pewno poprawi mi nastrój! :tak:

Zazwyczaj mam @ 11dc po owu więc wypada on 15 sierpnia! Jak nie przyjdzie to tastuje :-D

Witam
Nanulika ja pieke dzisiaj twoje ciasto,mysle ze wyjdzie,niemam reki do ciast ale latwe wiec mysle ze wyjdzie.Kulka juz w lodowce.
M.gotuje obiad tzn juz mnie wola ze gotowy wiec musze szybko pisac.U nas dzisiaj pierwszy dzien super pogody,zawsze tak mamy nasz urlop sie konczy pogoda sie poprawia.Wiec ciasto upieke i chcemy sie wybrac nad wode.Nanulika wiec wieczorem dac znac czy ciasto wyszlo.
Milej niedzieli

no to my wrocilismy :-)
dzien zaliczamy do udanych za duzo nie poplywalam i grzecznie opalalam wszystko poza brzuszkiem ;-)
Mala smarowala mnie namietnie kremem z filtrami co 10 min i czesciej jak jej sie przypomnialo :-D
o dziwo rodzice poszli z nami i z synkiem, wiec maly sie wyszalal i nawet grzeczny byl. Prawie dal sie nauczyc plywac:-) ze dwa trzy razy i bedzie smigal ;-) Mala odwazniejsza do wody i juz pamieta jak sie bulgota i macha nozkami :rofl2:, tak ze jej to zdecydowanie szybciej pojdzie niz z mlodym. Mlody panikuje po tym jak tata calkiem go zanurzyl, wiec malo mu ufa ze mna za paluszek plywal i bylo ok.
Teraz pieke udka na kolacje, a potem wanna i spanie :-D

Anila moje gratulacje !!! Dbaj o siebie i nie przemęczaj się !!
Nanulika różnie to bywa, ale lekki spadek temperaturki i plamienie w okolicy 6-8 dnia fazy lutealnej może oznaczać plamienie implantacyjne! Trzymam więc kciuki żeby tak było !!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Myszka2829 o takich pysznościach pisałaś wczoraj (teraz czytam) że aż zgłodniałam !!
Elka_30 ja bym chyba na razie zostawiła na 18dc.
Patrzyłam na Twoje poprzednie dwa wykresy, jeżeli wykresy są dobrze pooznaczane i Twoja faza lutealna trwa 10-11 dni, to jest troszkę za krótko.
Kochająca_mama30 jak tam samopoczucie?
Ewelka10 co tam u Ciebie? Czy termin cesarki ustalony? A może Ty już po rozwiązaniu... trzymam kciuki w każdym razie !!
Kruszka halooo zaglądasz tu jeszcze?
Fifka ja miałam taki czuły test i pokazał ciążę w 11 dniu fazy lutealnej!
Trzymam kciuki za Twoją tempkę oby nie spadała !! &&&&&
Butterfly tak jak już pisano, "wilgotno" pod koniec cyklu może oznaczać ciążę, ja miałam taki mleczny-wodnisty śluz i taki już pozostał przez całą ciążę !!

Ja się melduję po urlopie wypoczęta, roboty już trochę dzisiaj nadrobiłam więc jutro będzie ok. We wtorek idę na USG, trzymajcie kciuki aby się okazało że dobrego czuja mam i Perełka jest odwrócona głową do dołu bo marzy mi się poród naturalny !!

dzięki danutaski za kciuki:) zobaczymy czy to to.... tak miałam w pierwszej ciąży - też zauważyłam i poczułam zagnieżdżanie... wtedy @ miałam 13.09 a 02.10 było plamienie. 09.10 zobaczyłam 2 kreski...

W drugiej już nie czułam.... Róznie to bywa... Zresztą żadnej gwarancji,że to była implantacja nie ma.... Za jakiś tydzień powinno wszystko być już wiadome...

Ale kciuki zawsze się przydadzą, więc dzięki raz jeszcze:p

Ostatnia edycja:
reklama
no ja tez trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i dorzuce jeszcze fluidkow, a co :-D ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Danutaski odwrocila sie, dzieciaki tak maja, ze jedne wczesniej sa juz gotowe do drogi, a inne na ostatnio chwile ;-) bedzie dobrze ale kciuki nie zaszkodza &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

zapomnialam Wam powiedziec eM co dzien rano ledwo wstaje i lapie za pudelko kwasu foliowego i mi zapodaje tabletusie :-D i wciaz twierdzi, ze sa trzy...

Fifka jak tam wloski wyszly??

Ostatnia edycja:
Do góry