reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Na pewno się uda :) badania warto zrobić żeby wiedzieć jak leczyć. Bo czasem jest jakaś pierdola na którą w prosty sposób można zaradzić :)

Hej, a teraz dopiero przyszły mi wyniki na przeciwciała antyfosfolipidowe i są ujemne (a antykardiolipinowe igm były dodatnie) czy wobec tego to wyklucza problemy z krzepliwoscia? Czy zrobić jeszcze jakieś wyniki?

reklama
Hej, a teraz dopiero przyszły mi wyniki na przeciwciała antyfosfolipidowe i są ujemne (a antykardiolipinowe igm były dodatnie) czy wobec tego to wyklucza problemy z krzepliwoscia? Czy zrobić jeszcze jakieś wyniki?
Skoro przeciwciał antykardiolipinowe w klasie igm są dodatnie to masz zespół antyfosfolipidowy.

Sent from my Redmi 8A using Forum BabyBoom mobile app

Ja się nie spotkałam z badaniem przeciwciał antyfosfolopidowych, więc nie wiem od tego to badanie ;)
Tu, tak jak pisze Ania, jeśli noc jeden czynnik jest dodatni to już zespół antyfosfolipidowy jest i lekarz powinien dac heparyne w ciazy :)

Nie wiem czy już pisałaś ale robiłaś jakieś badania? Znasz przyczynę? Kiedy idziesz na kontrolę? Dostałaś już wynik badania histopatologicznego?

Hej
Wlasnie odebrałam wynik histopatologiczny zawiera tylko 2 zdania z tego co doczytałam w necie to potwierdza martwa ciążę po prostu. Grunt, że to nie zaśniad bo ja już zaczynałam wariować od tego myślenia. Jutro idę na kontrolę :) zobacxymy co powie lekarz

21 stycznia poroniłam w 6 tygodniu ciąży...Mam 40 lat i troje nastolatków i bardzo pragnę mieć kolejne dziecko. Starania po poronieniu zaczęłam zaraz po pierwszej @. Wiem, że za szybko. .. Mam poczucie uciekającego czasu, zegar tyka. mój ból nie maleje. Wg mojego ginekologa wszystko ze mną w porządku, mój organizm a raczej głowa potrzebuje czasu... Piszę tutaj bo pewnie znowu mi się nie udało. @ mam dostać dopiero w sobotę ale czuję, że nie jestem w ciąży...czuję pustkę, żal. złość, rozczarowanie, nie mam nawet sił już płakać....

21 stycznia poroniłam w 6 tygodniu ciąży...Mam 40 lat i troje nastolatków i bardzo pragnę mieć kolejne dziecko. Starania po poronieniu zaczęłam zaraz po pierwszej @. Wiem, że za szybko. .. Mam poczucie uciekającego czasu, zegar tyka. mój ból nie maleje. Wg mojego ginekologa wszystko ze mną w porządku, mój organizm a raczej głowa potrzebuje czasu... Piszę tutaj bo pewnie znowu mi się nie udało. @ mam dostać dopiero w sobotę ale czuję, że nie jestem w ciąży...czuję pustkę, żal. złość, rozczarowanie, nie mam nawet sił już płakać....
Przykro mi z powodu Twojej straty! Ja ostatnie poronienie miałam miesiąc temu. Wcześniej jeszcze 3... Tym razem wyjątkowo dobrze trzymam się psychicznie ale doskonale Cię rozumiem. Każda z nas czuła to samo i nie ma to 'lekarstwa'. Nie można się poddawać i trzeba walczyć dalej. Wierzę, że nam się uda [emoji3590] bądź silna!

Hej, jest tu jeszcze ktoś? Ja po wizycie kontrolnej, wszystko się goi. Starania możemy zacząć w 2 cyklu jeśli czuje się gotowa.
Natomiast może mi pomożecie wyszła mi mutacja mthfr czyli to nie przyswajanie kwasu lekarz nie zlecił mi innych badań (a coś czytałam by zbadać poziom kwasu, homocysteine?) tylko kazał lykac kwas i to żaden specjalny. 🤔 Dodatkowo acsrd bo wyszły mi przeciwciała antykardiolipidowy igm dodatnie, ale też nie powiedział, że to wskazuje na zespół antyfosfolipidowy. Czy szukać innego lekarza? Skonsultować z genetykiem? A może ja za dużo czytam totalne mętlik mam.

Hej, ja też po wizycie kontrolnej ale badania dopiero mi zleciła do zrobienia :)
Hej, jest tu jeszcze ktoś? Ja po wizycie kontrolnej, wszystko się goi. Starania możemy zacząć w 2 cyklu jeśli czuje się gotowa.
Natomiast może mi pomożecie wyszła mi mutacja mthfr czyli to nie przyswajanie kwasu lekarz nie zlecił mi innych badań (a coś czytałam by zbadać poziom kwasu, homocysteine?) tylko kazał lykac kwas i to żaden specjalny. [emoji848] Dodatkowo acsrd bo wyszły mi przeciwciała antykardiolipidowy igm dodatnie, ale też nie powiedział, że to wskazuje na zespół antyfosfolipidowy. Czy szukać innego lekarza? Skonsultować z genetykiem? A może ja za dużo czytam totalne mętlik mam.

reklama
Do góry