reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Kochana ja jak czytałam wczoraj cały dzień te różne fora to dla dziewczyn śie nie udawało z tak niska beta!w 10 dniu nawet miały 189 a u jednej to nawet 680 ale czy to prawda! Jutro mój decydujący dzien
Wszystko zależy tak naprawdę od tego kiedy była implantacja-u jednej będzie 6 dni po owulacji, u innej nawet 11 dpo. I stąd mogą być takie duże różnice w wartości hcg bo ono zaczyna rosnąć właśnie po implantacji :)
Ja w ostatniej ciąży pierwszy raz badałam betę dopiero 13 dni po i wynik też nie był powalający bo tylko 55. Także spokojnie, musisz czekać cierpliwie na jutro. Wiem jakie jest to ciężkie, zwłaszcza że w głowie panuje tysiąc myśli że będzie źle (ja jestem po 3 stratach ciąż), ale musisz wierzyć że wszystko będzie dobrze :) trzymamy kciuki i oczywiście czekamy na wieści jak wynik!

reklama
Wszystko zależy tak naprawdę od tego kiedy była implantacja-u jednej będzie 6 dni po owulacji, u innej nawet 11 dpo. I stąd mogą być takie duże różnice w wartości hcg bo ono zaczyna rosnąć właśnie po implantacji :)
Ja w ostatniej ciąży pierwszy raz badałam betę dopiero 13 dni po i wynik też nie był powalający bo tylko 55. Także spokojnie, musisz czekać cierpliwie na jutro. Wiem jakie jest to ciężkie, zwłaszcza że w głowie panuje tysiąc myśli że będzie źle (ja jestem po 3 stratach ciąż), ale musisz wierzyć że wszystko będzie dobrze :) trzymamy kciuki i oczywiście czekamy na wieści jak wynik!
Dziekuje co za te miłe słowa! Dodałas mi otuchy i powiem,ze nawet pozytywnie mysle po twojej historii! Wczoraj to naprawdę przepłakałam cały dzień i obwiniałam Boga,ze dał ta nadzieje i jeszcze teraz może ja odebrać! Nic nie zapowiada się nawet na okres może będzie dobrze! Mój M . również nie pozwala mi się załamywać,ale wczoraj to nie chcialam płakać ,a łzy cisnęły się same! Dziś wstałam z podniesiona głowa i może to głupie ale rozmawiam z moimi kropeczkami żeby salt ram czadu bo gdzie indziej im będzie lepiej jak nie u mnie!

Dziekuje co za te miłe słowa! Dodałas mi otuchy i powiem,ze nawet pozytywnie mysle po twojej historii! Wczoraj to naprawdę przepłakałam cały dzień i obwiniałam Boga,ze dał ta nadzieje i jeszcze teraz może ja odebrać! Nic nie zapowiada się nawet na okres może będzie dobrze! Mój M . również nie pozwala mi się załamywać,ale wczoraj to nie chcialam płakać ,a łzy cisnęły się same! Dziś wstałam z podniesiona głowa i może to głupie ale rozmawiam z moimi kropeczkami żeby salt ram czadu bo gdzie indziej im będzie lepiej jak nie u mnie!
I bardzo dobrze, chociaż czasami to trudne, pozytywne nastawienie jest najważniejsze. Wczoraj się wyryczałaś, a dziś zaświeciło słonko. Pamietaj, że stres nie jest Twoim sprzymierzeńcem

@Szczescie1986 ja miałam betę 48 i na pewno to nie był 10 dpo tylko już później ,bo w dniu miesiączki robiłam test i był tylko cień cienia.Teraz z tej bety leci już 31 tc więc nie ma reguły i trzeba być dobrej myśli.Czy się uda czy nie ciężko wyrokowac ,ale też nie ma co na straty spisywać za wcześniej wszystkiego.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

@Szczescie1986 ja miałam betę 48 i na pewno to nie był 10 dpo tylko już później ,bo w dniu miesiączki robiłam test i był tylko cień cienia.Teraz z tej bety leci już 31 tc więc nie ma reguły i trzeba być dobrej myśli.Czy się uda czy nie ciężko wyrokowac ,ale też nie ma co na straty spisywać za wcześniej wszystkiego.

Oby tak i u mnie było! Martwi mnie fakt tylko ,ze sikacza dziś zrobiłam o 14 i nawet cienia drugiej kreski nie ma, a wcześniej były 2 testy z pięknymi kreskami! Czy mam się martwić ze beta spadła czy poprostu było niskie stężenie w tych godzinach! Dodam ze nic mi nawet na okres nie idzie żadne bole pleców nic poprostu

A czy i ciebie testy były pozytywne czy negatywne?

Oby tak i u mnie było! Martwi mnie fakt tylko ,ze sikacza dziś zrobiłam o 14 i nawet cienia drugiej kreski nie ma, a wcześniej były 2 testy z pięknymi kreskami! Czy mam się martwić ze beta spadła czy poprostu było niskie stężenie w tych godzinach! Dodam ze nic mi nawet na okres nie idzie żadne bile pleców nic poprostu
Może być niskie stężenie jeszcze.Mnie od początku brzuch bolał jak na okres i brałam luteine.Przy stracie też miałam bóle podbrzusza i do tego krzyżowe.Może akurat u Ciebie brak objawów to dobry znak.Będziesz powtarzać betę?

Może być niskie stężenie jeszcze.Mnie od początku brzuch bolał jak na okres i brałam luteine.Przy stracie też miałam bóle podbrzusza i do tego krzyżowe.Może akurat u Ciebie brak objawów to dobry znak.Będziesz powtarzać betę?

Jutro lecę i szczerze siedzę jak na igłach! Choć jak czytam tutaj historie ze udaje się nawet przy mniejszych batach to mam nadziej!Tylko ten sikacz mnie zmartwił dziś sama sobie dodałam! Jutro rano zrobię kolejny! Przynajmniej pogodzę się i nie będzie szoku jak jutro zadzwonią z kliniki

reklama
Jutro lecę i szczerze siedzę jak na igłach! Choć jak czytam tutaj historie ze udaje się nawet przy mniejszych batach! Tylko ten sikacz mnie zmartwił dziś sama sobie dodałam! Jutro rano zrobię kolejny! Przynajmniej pogodzę się i nie będzie szkoły jak jutro zadzwonią z kliniki
Trzymam kciuki ,żeby był przyrost.Po stracie niestety stres jest cały czas ,a to czy beta wzrośnie, później czy serduszko będzie i nie przestanie bić,ale trzeba być dobrej myśli ,bo nic innego nie pozostaje.

Do góry