Może ta zmniejszona aktywność to znak u mnie tak było. Słabo odczuwałam ruchy, byłam wieczorem na ktg, potem jeszcze zalecono mi ktg 3 razy następnego dnia (ostanie o 20:00). Zapis ok, skurcze się nie pisały, rozwarcia brak. O 1:30 po ostatnim ktg skurcze mega i wody odeszły także mały tym spokojem chyba przygotowywał się do wyjścia może u Ciebie podobnieJa mam teraz 7.02 i liczę po cichutku,ze nie dotrwam do niej u mnie skurcze jakieś tam są,ale one nic nie wnoszą,ze snem źle bo jak nie siku to serio wybudzam się po pierdyliard razy chciałbym już urodzić...uda,ramiona w zrostach po zastrzykach także boli strasznie Hania też mało aktywna ostatnio,ech...
Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
@jagoda87 ta ocena blizny to jest takie trochę gdybanie niestety. Oczywiście, warto bliznę zobaczyć, zmierzyć, zbadać czy np już gdzieś tam jakiś szew nie puścił i nie robi się dziurka. Ale też to, że będzie ciągłość to nie znaczy że blizna się nie rozejdzie niestety. Choć rozejście to naprawdę rzadkie przypadki, z tego co pamiętam to poniżej 1%. Ale np. mojej koleżance się przytrafiło... Blizna była niby ładna, brak rozejść, pełna ciągłość.. A jednak rozeszła się i w 33 lub 34 tyg urodziła syna. Teraz już ma kategoryczny zakaz zajścia w kolejną ciążę.
U mnie lekarz sprawdzał bliznę i mierzył grubość choć według najnowszych danych to nie grubość się liczy a elastyczność. Moja blizna pod koniec ciąży miała ok. 1,5mm, lekarz mówił że słabo (bo te stare zalecenia mówiły że min. 2 mm powinny być) ale jak chcę to mogę spróbować sn skoro tak bardzo mi zależy bo właśnie liczy się ta elastyczność. Niestety i tak skończyło się cc po 7 godzinach bo wolno postępowało wszystko (skurcze silne ale rozwarcie tylko na 2 cm) a bałam się dłużej ryzykować.
Także myślę, że blizne skontrolować warto, ale też tak zupełnie w 100% nie radziłabym się tym sugerować. Myślę, że jeśli lekarz jest dobrym specjalistą to powie to samo.