reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Ja mam teraz 7.02 i liczę po cichutku,ze nie dotrwam do niej :) u mnie skurcze jakieś tam są,ale one nic nie wnoszą,ze snem źle bo jak nie siku to serio wybudzam się po pierdyliard razy :( chciałbym już urodzić...uda,ramiona w zrostach po zastrzykach także boli strasznie :( Hania też mało aktywna ostatnio,ech...

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Może ta zmniejszona aktywność to znak :) u mnie tak było. Słabo odczuwałam ruchy, byłam wieczorem na ktg, potem jeszcze zalecono mi ktg 3 razy następnego dnia (ostanie o 20:00). Zapis ok, skurcze się nie pisały, rozwarcia brak. O 1:30 po ostatnim ktg skurcze mega i wody odeszły ;) także mały tym spokojem chyba przygotowywał się do wyjścia ;) może u Ciebie podobnie :)

@jagoda87 ta ocena blizny to jest takie trochę gdybanie niestety. Oczywiście, warto bliznę zobaczyć, zmierzyć, zbadać czy np już gdzieś tam jakiś szew nie puścił i nie robi się dziurka. Ale też to, że będzie ciągłość to nie znaczy że blizna się nie rozejdzie niestety. Choć rozejście to naprawdę rzadkie przypadki, z tego co pamiętam to poniżej 1%. Ale np. mojej koleżance się przytrafiło... Blizna była niby ładna, brak rozejść, pełna ciągłość.. A jednak rozeszła się i w 33 lub 34 tyg urodziła syna. Teraz już ma kategoryczny zakaz zajścia w kolejną ciążę.
U mnie lekarz sprawdzał bliznę i mierzył grubość choć według najnowszych danych to nie grubość się liczy a elastyczność. Moja blizna pod koniec ciąży miała ok. 1,5mm, lekarz mówił że słabo (bo te stare zalecenia mówiły że min. 2 mm powinny być) ale jak chcę to mogę spróbować sn skoro tak bardzo mi zależy bo właśnie liczy się ta elastyczność. Niestety i tak skończyło się cc po 7 godzinach bo wolno postępowało wszystko (skurcze silne ale rozwarcie tylko na 2 cm) a bałam się dłużej ryzykować.
Także myślę, że blizne skontrolować warto, ale też tak zupełnie w 100% nie radziłabym się tym sugerować. Myślę, że jeśli lekarz jest dobrym specjalistą to powie to samo.

reklama
Ja w piątek miałam usg w 30 tc.Gin zaproponował, żebym przyjechała do szpitala, bo tam ma lepszy sprzęt, a przy mojej cukrzycy trzeba było sprawdzić łożysko i przepływy.Troszke się tam naczekalam, bo podczas przyjęć wezwali go na cesarke.Ostatecznie zmierzył małego ma 1600 z groszem to taka norma jak na końcówkę 31 tc.Przeplywy ok i łożysko tylko skubaniec leży pośladkowo i to juz od kilku tygodni i teraz musze czekać czy fiknie koziolka, bo jak nie to cc.Teraz mam wizytę 22 lutego i póki co czuje, że się nie obrócił, bo ruchy dalej czuje w dole brzucha i ucisk na pęcherz.Troche tez miałam problemów z cukrami naczczo i po posiłku, bo były troszkę za wysokie, ale teraz pilnuje się ze zdwojoną siła i jest poprawa w wynikach wiec może insulina mnie ominie na koniec ciąży.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja coś mam dziś zły dzień. Ciężko Mi się oddycha. Mały chyba strasznie naciska Mi na przeponę. Nocka też nie ciekawa. O 2 pobudka na siku i do tego ból ucha(mam zapalenie ucha ale kropelki od lekarza coś nie pomagają[emoji26])
Słabo Mi jakoś. Ah czasami chciałabym żeby ta końcówka ciąży tak troszkę szybciej leciała [emoji21][emoji21][emoji21]
No ale wiadomo, że dla tego maleństwa wszystko zaniosę byle by był zdrowy i miał się dobrze.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

@alunia87 no to miejmy nadzieję,ze jeszcze się malutki lobuziak obroci :) chociaż z każdym dniem robi mu się coraz mniej miejsca :) szybko u Ciebie leci ta ciąża :D moja trwa w nieskończoność [emoji14] @aneta Maniak współczuję bólu ucha :( zamiast cieszyć się z końcówki ciąży to dopada Nas dosłownie wszystko :( ech...lada moment urodzimy i będziemy narzekać na co innego :)

@alunia87 no to miejmy nadzieję,ze jeszcze się malutki lobuziak obroci :) chociaż z każdym dniem robi mu się coraz mniej miejsca :) szybko u Ciebie leci ta ciąża :D moja trwa w nieskończoność [emoji14] @aneta Maniak współczuję bólu ucha :( zamiast cieszyć się z końcówki ciąży to dopada Nas dosłownie wszystko :( ech...lada moment urodzimy i będziemy narzekać na co innego :)

Jak dla mnie, aż za szybko[emoji23] ,bo nastawialam się na koniec marca, a jak się nie obrócił to pewnie po 38 tc będzie cc, żeby nie ryzykować.Gin mnie właśnie ostrzegał, że może być kiepsko z obrotem zwłaszcza, że już leży tak trochę i teraz jest czas kiedy będzie intensywnie przybierał na wadze,a to mu tego nie ułatwi.
Zauważyłam, że jakoś łaskawie znoszę końcówe ciąży, bo nic nie boli i nie puchne jakoś specjalnie.Dla tego współczuję wam tego złego samopoczucia, bo to zawsze trochę odbiera radość z ciąży.Jedyne co mi dolega to bezsenność, bo zasypiam po 2 i co chwilę wybudzam się ze snu, ale już chyba do tego się przyzwyczaiłam i łatwiej będzie wstawać do małego.

Jak dla mnie, aż za szybko[emoji23] ,bo nastawialam się na koniec marca, a jak się nie obrócił to pewnie po 38 tc będzie cc, żeby nie ryzykować.Gin mnie właśnie ostrzegał, że może być kiepsko z obrotem zwłaszcza, że już leży tak trochę i teraz jest czas kiedy będzie intensywnie przybierał na wadze,a to mu tego nie ułatwi.
Zauważyłam, że jakoś łaskawie znoszę końcówe ciąży, bo nic nie boli i nie puchne jakoś specjalnie.Dla tego współczuję wam tego złego samopoczucia, bo to zawsze trochę odbiera radość z ciąży.Jedyne co mi dolega to bezsenność, bo zasypiam po 2 i co chwilę wybudzam się ze snu, ale już chyba do tego się przyzwyczaiłam i łatwiej będzie wstawać do małego.

Z tym snem też mam masakre :( organizm jest mądry i przygotowuje Nas do nocnego wstawiania :)

Problem z cukrami możesz mieć przez te pobudki. Pij wodę, a nawet spróbuje coś zjeść jak za długo nie możesz zasnąć.
@AnetaManiak trzymaj się, jutro będzie lepiej

Ewela wynik faktycznie niziutki... Myślę że są trzy opcje-albo pozostałości po zastrzyku (co jest jednak według mnie mało prawdopodobne tyle dni po), albo beta dopiero rośnie bo zagniezdzenie było później albo niestety ciąża biochemiczna (ja mam za sobą dwie..).
W teorii jest tak jak napisały dziewczyny-najpierw hcg jest w krwi a dopiero przy pewnym poziomie (nie pamiętam jakim) wykrywa się w moczu. W praktyce ja podobnie jak Aneta-kilkukrotnie potwierdziłam u siebie że nawet przy niskim poziomie beta hcg testy wychodziły mi pozytwne. Najniższa beta jaką badałam wyszła mi 13 a test z delikatną drugą kreską był dzień wcześniej. Powtórz betę jutro a najlepiej w środę bo przyrasta co 2 dni. Nadal trzymam kciuki &&&
A powiedz mi ile przyrosła ci po 2 dniach skoro miałaś 13?

reklama
Do góry