reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Już masz rozwarcie
To w każdej chwili możesz zacząć rodzić. Leż Kochana ile wlezie. Niech się teraz wszyscy w koło wami zajmują. U Nas w porządku. Ja teraz następną wizytę mam w przyszłym tygodniu w piątek. Kurna teraz to i Ja się będę bała tym bardziej, że z przygotowaniami jestem daleko w polu[emoji21][emoji21][emoji21]
Trzymam kciuki żeby Hania jeszcze się wstrzymała!!!

@aga_agi trochę się obawiam o męża plecy. Bo jest coraz gorzej. Lekarz powiedział, że za trzecim razem operacja. I jak Ja przyzwyczaje małego tylko do piersi to sobie nie poradzę jak mąż trafi do szpitala. A tak ściągnę mleko i zostanie z którąś babcią którą ściągnę na czas męża pobytu w szpitalu i rehabilitacji. Wiem, że to nie będzie łatwe, ale muszę w tym momencie dmuchać na zimne.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Mąż pracuje,a na teściów nie mogę liczyć ( mieszkają za ścianą) gdybym leżała nawet na środku podwórka to by nie pomogli wstać...dużo by opowiadać,a wczoraj dopiero pierwszy raz zapytali jak Hania...łzy cisną się do oczu gdy tylko o tym pomyśle :( zostało mi tylko jedno marzenie...chce się stąd wynieść choćby nocą i z jedną walizką,ale na ta chwilę to niemożliwe :(

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mąż pracuje,a na teściów nie mogę liczyć ( mieszkają za ścianą) gdybym leżała nawet na środku podwórka to by nie pomogli wstać...dużo by opowiadać,a wczoraj dopiero pierwszy raz zapytali jak Hania...łzy cisną się do oczu gdy tylko o tym pomyśle :( zostało mi tylko jedno marzenie...chce się stąd wynieść choćby nocą i z jedną walizką,ale na ta chwilę to niemożliwe :(

O tym, że jest się samotnym w trudnych sprawach też coś wiem. My mamy rodzine ponad 800km od domu i do tego wszyscy pracują. Z urlopami nie łatwo. A jak zachodzi taka potrzeba, żeby ktoś z nich wziął jak np Moja teściowa bo ma najłatwiej to musimy jej za ten okres czasu zapłacić bo Ona ma Swoją działalność i jest wtedy stratna. Także też nie zaciekawie mamy. Już się zastanawiam co zrobimy z psami jak będę w szpitalu po porodzie, a Mąż będzie do pracy jeździł. A nie zostawie ich na jakieś 10-12godz jednorazowo samych. Bo Mi się tu biedne zapłaczą

O tym, że jest się samotnym w trudnych sprawach też coś wiem. My mamy rodzine ponad 800km od domu i do tego wszyscy pracują. Z urlopami nie łatwo. A jak zachodzi taka potrzeba, żeby ktoś z nich wziął jak np Moja teściowa bo ma najłatwiej to musimy jej za ten okres czasu zapłacić bo Ona ma Swoją działalność i jest wtedy stratna. Także też nie zaciekawie mamy. Już się zastanawiam co zrobimy z psami jak będę w szpitalu po porodzie, a Mąż będzie do pracy jeździł. A nie zostawie ich na jakieś 10-12godz jednorazowo samych. Bo Mi się tu biedne zapłaczą

Wiesz ja Ci zazdroszczę,ze nie Masz ich na codzień blisko...z chęcią bym uciekła na drugi koniec świata z dala od nich :(

Wiesz ja Ci zazdroszczę,ze nie Masz ich na codzień blisko...z chęcią bym uciekła na drugi koniec świata z dala od nich :(

No tak z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu. No Ja za to z Moją mamą słabo się dogaduje. Ale teraz jak jesteśmy tak daleko od siebie to wiesz rzadziej mamy kontakt ze sobą. Ale jak mieszkaliśmy na jednym podwórku Boziu toć My co po rusz się kłuciłyśmy.
Także rozumiem Ciebie, że byś chciała odpocząć od rodziny. Pewnie mieszkacie w jednym domu?? I jedyne co to moglibyście pójść na wynajem ale to są koszty?

No tak z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu. No Ja za to z Moją mamą słabo się dogaduje. Ale teraz jak jesteśmy tak daleko od siebie to wiesz rzadziej mamy kontakt ze sobą. Ale jak mieszkaliśmy na jednym podwórku Boziu toć My co po rusz się kłuciłyśmy.
Także rozumiem Ciebie, że byś chciała odpocząć od rodziny. Pewnie mieszkacie w jednym domu?? I jedyne co to moglibyście pójść na wynajem ale to są koszty?

To jest Nasz dom,teście nam go przepisali i ziemię żeby przejść na wcześniejszą emeryturę...wszystko niby nasze a ja nawet kwiatka swojego nie mam w ogrodzie :( dom trzeba remontować,bo latami nic nie robili,a robisz jedno to drugie się sypie :( ciągle pouczaja bo wszystko wiedzą najlepiej,nic zrobić nie można bo niszczysz ich pracę,remontu nie robić bo jest dobrze jak jest tak...mam dość takiego życia

To jest Nasz dom,teście nam go przepisali i ziemię żeby przejść na wcześniejszą emeryturę...wszystko niby nasze a ja nawet kwiatka swojego nie mam w ogrodzie :( dom trzeba remontować,bo latami nic nie robili,a robisz jedno to drugie się sypie :( ciągle pouczaja bo wszystko wiedzą najlepiej,nic zrobić nie można bo niszczysz ich pracę,remontu nie robić bo jest dobrze jak jest tak...mam dość takiego życia

Aaaa takie buty. To faktycznie przekichane. Niby Twoje ale czujesz się jak u obcych. W jakim wieku w ogóle masz teściów?

Bo nie raz z rodziną to tylko na zdjęciu dobrze.Sama pamiętam jak mieszkaliśmy u teściów były tylko wieczne kłótnie z mężem, bo wiecznie gdzieś musieli 3 grosze wsadzić.Dopiero jak się od nich wynieslismy to mam spokój i jestem u nich jak musze.
Tylko tyle, ze moja teściowa jest taka, że jak trzeba to mi pomoże.Jak leżałam w ciąży w szpitalu to zajęła się psem, żeby nie siedział sam do wieczora.Jak musiałam leżeć to tez mąż jej rano przywozil psa.Innej pomocy od niej nie chciałam, bo jej gadanie mnie psychicznie wykańcza.Na wszystko ma swoje złote rady.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Aaaa takie buty. To faktycznie przekichane. Niby Twoje ale czujesz się jak u obcych. W jakim wieku w ogóle masz teściów?

Są po 60tce :/ ciężko mi tu żyć :( jak mogę to jadę do mamy,ale i tak muszę tu wrócić :( mąż też nie potrafi mnie zrozumieć,jemu jest chyba dobrze...wiele razy mu mówiłam,ze się tu duszę,ze to nie jest mój dom...on chyba nie potrafi odciąć pepowiny i dodatkowo ciągle jest im wdzięczny za to co Nam dali...ok ja rozumiem,ze przepisali itp.Ale na litość Boską my mamy swoje życie...

reklama
@Mififi04 co u ciebie?

Miłego dnia :)
received_1519648374757140.png

Załączniki

• received_1519648374757140.png
    received_1519648374757140.png
    104,5 KB · Wyświetleń: 72
Do góry