reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

U mnie zaczął się właśnie drugi cykl staram. Tak się zastanawiam jak to jest z tą temperatura. Mam w domu termometr elektroniczny ale z tych takich innych większych... :p nada się ? tam są specjalnie opcje do mierzenia na czole, w uchu i taki dodatkowy np. żeby sprawdzić temperaturę wody w butelce. Głupie pytanie ale mogę np. mierzyć temperaturę w uchu ? bo "tam" to jego nie wsadze Nada się? czy muszę kupić nowy ? Dziś mam 4 dzień cyklu czy mogę zacząć od jutra czy musi być koniecznie od 1 dc. Pierwszy cykl był nieudany dlatego myślę jak usprawnić to w tym :)
ja zawsze mierzyłam pod językiem i myslę że to najmilsza opcja :)

reklama
U mnie zaczął się właśnie drugi cykl staram. Tak się zastanawiam jak to jest z tą temperatura. Mam w domu termometr elektroniczny ale z tych takich innych większych... [emoji14] nada się ? tam są specjalnie opcje do mierzenia na czole, w uchu i taki dodatkowy np. żeby sprawdzić temperaturę wody w butelce. Głupie pytanie ale mogę np. mierzyć temperaturę w uchu ? bo "tam" to jego nie wsadze Nada się? czy muszę kupić nowy ? Dziś mam 4 dzień cyklu czy mogę zacząć od jutra czy musi być koniecznie od 1 dc. Pierwszy cykl był nieudany dlatego myślę jak usprawnić to w tym :)
Hejka
Ja zawsze mierzyłam po @ ale tym termometrem do sprawdzania cyklu i tylko w pochwie. Te termometry mają dwie liczby po przecinku, dzięki temu są bardziej dokładne. Bo tutaj chodzi czasami o bardzo drobne skoki temperatury

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

no właśnie o tym też słyszałam, tylko ten mój termometr to na prawdę dziwny wynalazek:D ogólnie jestem z niego zadowolona bo pamięta pomiary, alarmuje o gorączce itp. ale co do wyznaczania owulacji nie jestem pewna. Słyszałam, że najlepsze są rteciowe (wszędzie można je wsadzić:D) Ale ciężko już je dostać. Mieszkam w Belgii i ogólnie myślę, że tu to nawet nie ma opcji żeby je dostać;/

@ powinnam miec w zeszla sobote. Jest cisza. Test pokazuje dwie kreski. Ciaza jest fizycznie nie mozliwa. Czy to moga byc zawirowania hormonu polyzeczkowaniu.

@mysiaka92 w ogóle nie współżyłaś w tym cyklu?? Bo jeżeli nie ma takiej obcji, że to ciąża to radzę Tobie udać się do gina.

@Cos_tam_marze poszukaj sobie w necie termometru do sprawdzania cyklu. Ale Ja polecam eleltryczne

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@ powinnam miec w zeszla sobote. Jest cisza. Test pokazuje dwie kreski. Ciaza jest fizycznie nie mozliwa. Czy to moga byc zawirowania hormonu polyzeczkowaniu.

jeżeli nie doszło do zbliżenia w tym cyklu a test pokazuje dwie kreski. To ja radziłbym zrobic szybko bete i iść szybko z nią do lekarza. Możliwe sa różne rzeczy... Mój lekarz na kontroli po porodzie (wczesnym) podejrzewał różne rzeczy a wyniki bety wykluczyły duzo. Poziom był niski więc wracalo wszyatko do normy...

Witajcie dziewczyny.
Zabrali mi dziś moje dzieciątko serduszko przestało bić 9 t a płód 6t . Jestem po zabiegu wszystko czułam znieczulenie nie działało.
Co dalej jak sobie radzić??

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Ewarut bardzo mi przykro. Ja swojego aniołka straciłam w 23tc więc później niż Ty co nie znaczy na pewno, że ból miałam wiekszy. Mi pomogło myślenie, ze tak widocznie być musiało:( Zrobiłam wszystko co mogłam... nie możesz się na pewno obwiniać bo z cala pewnoscia to nie byla Twoja wina. Czasami zycie nas uczy w rozny, niesprawiedliwy sposob. Teraz będzie trudno się z tym pogodzić ale pamiętaj, ze po każdej burzy wychodzi słonce.

@Ewarut bardzo mi przykro. Ja swojego aniołka straciłam w 23tc więc później niż Ty co nie znaczy na pewno, że ból miałam wiekszy. Mi pomogło myślenie, ze tak widocznie być musiało:( Zrobiłam wszystko co mogłam... nie możesz się na pewno obwiniać bo z cala pewnoscia to nie byla Twoja wina. Czasami zycie nas uczy w rozny, niesprawiedliwy sposob. Teraz będzie trudno się z tym pogodzić ale pamiętaj, ze po każdej burzy wychodzi słonce.
Wszystko boli równie mocno... To ból nie do opisania i fizyczny i psychiczny... Lekarz powiedział że za trzy mc mogę się starać dalej o dzidzię.

reklama
Witajcie dziewczyny.
Zabrali mi dziś moje dzieciątko serduszko przestało bić 9 t a płód 6t . Jestem po zabiegu wszystko czułam znieczulenie nie działało.
Co dalej jak sobie radzić??

Bardzo mi przykro. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze warto poczekac te 3 miesiace a moze i nawet dluzej. Ale pamietaj decyzja zalezy tylko od ciebie. Jeali masz jakies pytania smialo pytaj.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry