reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

@AnetaManiak @alunia87 u nas dobrze, ja czuję się w miarę ok choć muszę przyznać że po poprzednim porodzie czułam się lepiej ;) Jaś wyniki ma dobre, karmienie idzie nam na razie dobrze bo mały je dużo i chętnie-w drugiej dobie spadł już tylko 20g z wagi a teraz już ładnie przybiera :) wychodzimy dzisiaj, czekamy tylko na wypis i wracamy do domu. Bardzo się cieszę bo ta atmosfera szpitala strasznie mnie przytłacza i złapałam jakiegoś doła tutaj. A w domu na pewno będzie lepiej :)

reklama
@AnetaManiak @alunia87 u nas dobrze, ja czuję się w miarę ok choć muszę przyznać że po poprzednim porodzie czułam się lepiej ;) Jaś wyniki ma dobre, karmienie idzie nam na razie dobrze bo mały je dużo i chętnie-w drugiej dobie spadł już tylko 20g z wagi a teraz już ładnie przybiera :) wychodzimy dzisiaj, czekamy tylko na wypis i wracamy do domu. Bardzo się cieszę bo ta atmosfera szpitala strasznie mnie przytłacza i złapałam jakiegoś doła tutaj. A w domu na pewno będzie lepiej :)
Na pewno w domu poczujesz się lepiej [emoji2].Na mnie też szpitale wpływają depresyjnie.Za tydzień staniesz na nogi,poród to duży wysiłek.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

@90_natka nie ma to jak w domu, z córeczka, synkiem i mężem [emoji4] napewno w domu humor się poprawi. Cieszę się że Jaś przybiera na wadze i je chętnie to chyba najważniejsze [emoji4] a jak córka zareagowała na braciszka ?

Wiesz sama nie wiem czy mam problem z pękaniem pęcherzyków czy z czymś innym bo jeśli by pękały to chyba by się już udało. Sama nie wiem ale pocieszyłas mnie tym, bo się naczytalam o skutkach ubocznych clo. Ten miesiąc odpuszczam z powodu. Wzięłam clo bo miałam ale bez monitoringu itp zapisałam się już na września do lekarza [emoji4]

@DorciaMamaOlka życzę Ci spokojnego drugiego trymestru [emoji4] rosnijcie zdrowo, mdłości może już niedługo odpuszczą [emoji4]

@alunia87 może teściowie nie będą się za bardzo mieszać, a jeśli tak będziesz musiała z nimi poważnie porozmawiać i może to pomoże [emoji4]

@AnetaManiak jak się czujesz ?

@InezkaK kiedy testujesz? Jakieś przeczucia ?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka
@90_natka to fajnie, że do domciu. W domu spokojnie dojdziesz do siebie. No niestety szpitale mimo wszystko się dobrze nie kojarzą.

@DorciaMamaOlka nio hejka[emoji6][emoji6][emoji6]idziesz jak burza do przodu!!! Ja byłam w środę u gina i według usg było 11t6d a z OM 12t0d także jak na tak późną owulacje dzieciątko rośnie jak na drożdżach[emoji1][emoji1][emoji1]nio i ma już 5cm[emoji1][emoji1][emoji1]tu jest jakoś dziwnie bo w książeczce mam dwie daty 28.02 i 5.03 i lekarz mówi, że poród powinien się odbyć jakoś pomiędzy. Nio zobaczymy co z tego będzie. Prenatalnych nie robiłam prócz tych z krwi i wyniki wszystkie dobre. Ogólnie jakoś inaczej jest prowadzona tutaj ciąża niż z tego co dziewczyny piszą.
A no i już parę kilo do przodu 3kg. Ale o dziwo tylko w brzuszek poszło no i w cycki. Mi mdłości już się rzadko zdarzają, ale wróciła Mi choroba lokomocyjna[emoji53][emoji53][emoji53]masakra z jazdą nawet na zwykłe zakupy.

@xxEwelaxx takie odpuszczenie mam nadzieję, że u Was poskutkuje w dobrym kierunku jak u Aluni!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny super wiadomosci ze dziudziusie zdrowo rosną i wy też. ...[emoji12]

U mnie zadnych przeczuc termin @ mam na niedziele za tydzien wiec ok piątku pokusze się na testowanie tym razem nie martwie się o to ze będą pozostalosci bo robilam test po tej @ i byl negatywny ogromna ulga [emoji16]
Chcialabym chciala zobaczyc te dwie magiczne kreski ale .... [emoji14][emoji8]
Odezwe sie pewnie pod koniec tygodnia jak zatestuje bo mam nocki i troche szycia w domu wiec będę was czytała ...[emoji7]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny super wiadomosci ze dziudziusie zdrowo rosną i wy też. ...[emoji12]

U mnie zadnych przeczuc termin @ mam na niedziele za tydzien wiec ok piątku pokusze się na testowanie tym razem nie martwie się o to ze będą pozostalosci bo robilam test po tej @ i byl negatywny ogromna ulga [emoji16]
Chcialabym chciala zobaczyc te dwie magiczne kreski ale .... [emoji14][emoji8]
Odezwe sie pewnie pod koniec tygodnia jak zatestuje bo mam nocki i troche szycia w domu wiec będę was czytała ...[emoji7]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
To będę czekać z niecierpliwością do piątku no i oczywiście z mocno zaciśniętymi kciukami!!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@90_natka nie ma to jak w domu, z córeczka, synkiem i mężem [emoji4] napewno w domu humor się poprawi. Cieszę się że Jaś przybiera na wadze i je chętnie to chyba najważniejsze [emoji4] a jak córka zareagowała na braciszka ?

Wiesz sama nie wiem czy mam problem z pękaniem pęcherzyków czy z czymś innym bo jeśli by pękały to chyba by się już udało. Sama nie wiem ale pocieszyłas mnie tym, bo się naczytalam o skutkach ubocznych clo. Ten miesiąc odpuszczam z powodu. Wzięłam clo bo miałam ale bez monitoringu itp zapisałam się już na września do lekarza [emoji4]

@DorciaMamaOlka życzę Ci spokojnego drugiego trymestru [emoji4] rosnijcie zdrowo, mdłości może już niedługo odpuszczą [emoji4]

@alunia87 może teściowie nie będą się za bardzo mieszać, a jeśli tak będziesz musiała z nimi poważnie porozmawiać i może to pomoże [emoji4]

@AnetaManiak jak się czujesz ?

@InezkaK kiedy testujesz? Jakieś przeczucia ?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
To mimo wszystko trzymam kciuki żeby ta wrześniowa wizyta była jednak ciążowa :)
Nasza Julka jak tylko zobaczyła małego to zaraz chciała go wziąć na ręce ;) ale udało się jakoś ją przekonać że jest za mała na to, za to chętnie go przytula i daje buziaki w główkę ;) i jak tylko widzi że kładę go na przewijak to już leci i krzyczy że to ona poda pieluszkę dla Jasia bo zrobił kupe ;) mąż ma z tego tekstu niezły ubaw :)

Jestem juz z wami. Wrocilam z urlopu szczęśliwa. W Nigerhazie było bardzo ciepło a dla dzieci raj. Raj który skończył się bolacym uchem u starszego syna i dopiero przytulony do mnie zasnął :/ cóż takie życie. ..nie doczytam was wiec proszę o streszczenie :) kto z kim i ile razy :p a do spraw formalnych juz jestem :*

reklama
U mnie zaczął się właśnie drugi cykl staram. Tak się zastanawiam jak to jest z tą temperatura. Mam w domu termometr elektroniczny ale z tych takich innych większych... :p nada się ? tam są specjalnie opcje do mierzenia na czole, w uchu i taki dodatkowy np. żeby sprawdzić temperaturę wody w butelce. Głupie pytanie ale mogę np. mierzyć temperaturę w uchu ? bo "tam" to jego nie wsadze Nada się? czy muszę kupić nowy ? Dziś mam 4 dzień cyklu czy mogę zacząć od jutra czy musi być koniecznie od 1 dc. Pierwszy cykl był nieudany dlatego myślę jak usprawnić to w tym :)

Do góry