reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

@90_natka
A ty co z tej listy robiłaś?
1502606154-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@90_natka
A ty co z tej listy robiłaś?
1502606154-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja robiłam wszystkie z tej listy plus jeszcze kilka na początek (np. cytomegalię i różyczkę, wszystko normalnie na nfz bo tak prowadzę tę ciążę). Te co Ty masz to są podstawowe badania w ciąży, na wszystkie możesz dostać skierowanie na nfz i na pewno dostaniesz podczas wizyty na fundusz bo to są obowiązkowe badania. Rodzinny pewnie wypisze tylko morfologie, mocz, glukoze. Grupa krwi też normalnie na nfz ale przypuszczam że rodzinny może nie chcieć wypisać bo nie ma takiego obowiązku. Ginekolog wypisze na pewno, chyba że masz z poprzedniej ciąży oryginalny wynik to już drugi raz nie trzeba robić. Te badania to masz po kolei: na toksoplazmozę, kiłę, hiv, tsh to wiadomo-tarczyca (to też może rodzinny wypisać), hbs to zoltaczka typu B a hcv typu C.
A co do karty ciąży to ważne żeby do 10 tc była założona bo to do becikowego później potrzebne :)
I ja myślę że jak chcesz już koniecznie robić badania to zrób tylko te podstawowe czyli morfologie, mocz, tsh i glukozę bo te specjalistyczne są dość drogie a pewnie i tak te wszystkie choroby wyjdą Ci ujemne ale dla pewności się je robi bo trzeba a po co płacić jak na pewno dostaniesz skierowanie za 2 tyg.

Ostatnia edycja:
@alunia87 cieszę się że wszystko jest Dobrze, że nie potrzebnie się martwiłaś.. i ze uspokoiła Cię ta wizyta. Nie pisałam wczesniej bo ostatnio brak czasu na cokolwiek, ale czytam Was na bieżąca. Cieszę się strasznie ze jest wszystko dobrze.

@90_natka jak się czujesz ? Kiedy dzidzia będzie z wami?

@AnetaManiak jak się czujesz ?

@InezkaK jak starania ? Który dc ?

Wchodzę tu codziennie i Was czytam, lecz nie pisze z powodu braku czasu i humoru. Kurczę znowu przyszedł ten zły nastrój. Ostatnio się zastanawiam ze może wcale mi się już nie uda.. ze może nie warto się łudzić i żyć marzeniami..

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

@xxEwelaxx na pewno ci się uda.Nie masz wykrytych powarznych schorzeń.Niestety dużo to psychika, bo jest to tak skonstruowane, ze im bardziej chcemy tym dla nas gorzej.Przeważnie jak się odpuści to się udaje.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@alunia87 cieszę się że wszystko jest Dobrze, że nie potrzebnie się martwiłaś.. i ze uspokoiła Cię ta wizyta. Nie pisałam wczesniej bo ostatnio brak czasu na cokolwiek, ale czytam Was na bieżąca. Cieszę się strasznie ze jest wszystko dobrze.

@90_natka jak się czujesz ? Kiedy dzidzia będzie z wami?

@AnetaManiak jak się czujesz ?

@InezkaK jak starania ? Który dc ?

Wchodzę tu codziennie i Was czytam, lecz nie pisze z powodu braku czasu i humoru. Kurczę znowu przyszedł ten zły nastrój. Ostatnio się zastanawiam ze może wcale mi się już nie uda.. ze może nie warto się łudzić i żyć marzeniami..

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana nawet nie wiesz jak rozumiem ten Twój kiepski nastrój i te myśli że może nigdy się nie uda... Do dziś pamiętam jak to było jak się staraliśmy o córkę. Te 3 lata starań naprawdę mocno mnie psychicznie wykończyły... Ale nie wolno Ci tracić nadziei! Musisz wierzyć że się uda, choć niestety czasem tak jest że to trwa dłużej niż byśmy chcieli... Ale jestem pewna że każda z nas prędzej czy później doczeka się swojego upragnionego Maleństwa :*
A ja czuję się dobrze, choć trochę już mi ciężko. Ale skurcze się uspokoiły więc chyba jest mała szansa że coś się zacznie samo... Generalnie jeśli nie urodzę do tego czasu to w piątek na ok. 9:00 mam się stawić na cc bo łożysko już mocno zwapniałe i przepływy zaczynają się pogarszać. I muszę przyznać że kiepsko mi psychicznie z powodu tego że pewnie znowu czeka mnie cc... Ale też nie chcę na siłę się upierać i przedłużać żeby czekać na próbę porodu sn bo boję się tak ryzykować. A w moim przypadku próba wywołania porodu nie wchodzi w grę bo z racji że jestem po cc to nie mogą podać mi oksytocyny.

@ALUNIA [emoji8]a nie mowilam fantastycznie rośnie małe serduszko [emoji177]

@Anetka co tak ucichlaś mam nadzieje że choroba juz odpusciła calkiem i czujesz sie lepiej [emoji8][emoji177]

@Ewela u mnie 16dzien cyklu ale przez tą Chorwacje calkiem zwariowany bo na poczatku temp byla 36.9 i 37.0 wiec aplikacja zwariowala i pokazuje tylko dni plodne a tak naprawdę dzialamy codziennie bo wykorzystujemy jeszcze urlop [emoji12]ale jest to takie spontaniczne i wynikające z naszego temperamentu a nie nastawienie na starania ...co ma byc to będzie [emoji177]odpocznij kochana postaraj sie jak najmniej myslec o staraniach i napewno sie uda wierze w to ze ci sie uda [emoji177][emoji8]

@aga agi a ty to juz calkiem zamilkłaś co u ciebie [emoji12]?

@natka 90 ty to juz odliczasz godziny zeby przytulic to male serduszko[emoji177]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

@Anetka co tak ucichlaś mam nadzieje że choroba juz odpusciła calkiem i czujesz sie lepiej [emoji8][emoji177]

@Ewela u mnie 16dzien cyklu ale przez tą Chorwacje calkiem zwariowany bo na poczatku temp byla 36.9 i 37.0 wiec aplikacja zwariowala i pokazuje tylko dni plodne a tak naprawdę dzialamy codziennie bo wykorzystujemy jeszcze urlop [emoji12]ale jest to takie spontaniczne i wynikające z naszego temperamentu a nie nastawienie na starania ...co ma byc to będzie [emoji177]odpocznij kochana postaraj sie jak najmniej myslec o staraniach i napewno sie uda wierze w to ze ci sie uda [emoji177][emoji8]

@natka 90 ty to juz odliczasz godziny zeby przytulic to male serduszko[emoji177]

Kochana czytam Was na bieżąco ale coś natchnienia brak na pisanie. U nas starania trwają chociaż nie sądzę aby były jakieś efekty bo znów jestem mega przeziębiona. W piątek to nie mogłam z łóżka wstać do tego stopnia, że appap hot musiałam brać. Dziś już lepiej ale pewnie to nie wpłynęło pozytywnie ns działania.
@ALUNIA wiary, wiary i pozytywny i myśli

Tak, odliczam :) i czekam czy mały nie zechce jednak wyjść wcześniej... Bo z nerwów prawie nie śpię a hormony mi tak szaleją, że na zmianę płaczę i się śmieję...
A Ty ten cykl teraz z CLO? Może i dobrze że nie wiesz dokładnie kiedy jest owulacja bo dzięki temu nie myślisz tak o staraniach tylko tak jak piszesz idziecie na spontaniczne działania :) często to właśnie jest klucz do sukcesu :)

Ale tu u nas cicho na wątku.
@90_natka jeszcze trochę i przytulisz dzidzie i nerwy Cię opuszczą.Bedziesz cieszyć się malenstwem.
@AnetaManiak jak się czujesz?Teściowa pojechała?
@InezkaK dobrze ,ze się nie spinacie tylko cieszycie się sobą.Może ,akurat ten cykl będzie owocny.

reklama
Ale tu u nas cicho na wątku.
@90_natka jeszcze trochę i przytulisz dzidzie i nerwy Cię opuszczą.Bedziesz cieszyć się malenstwem.
@AnetaManiak jak się czujesz?Teściowa pojechała?
@InezkaK dobrze ,ze się nie spinacie tylko cieszycie się sobą.Może ,akurat ten cykl będzie owocny.

Hejka. Nie teściowa dopiero 1.09 wraca do Polski. Mam jeszcze trochę katar, ale to wszystko. Ja ostatnio nie pisze bo jakiegoś doła załapałam choć sama nie wiem dlaczego. Ale czytam wszystko regularnie. Chyba hormony tak na Mnie działają. Jeszcze do tego zrobiłam się cholernie wrażliwa. I tak jakoś nie chciałam wam zawracać głowy Swoimi wahaniami nastroju[emoji6] W środę mam wizytę. No i oczywiście stres jest. Oby było wszystko dobrze.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry