Czasem są takie dni niestety że te myśli przychodzą.. Ale ważne żeby starać się nie myśleć tylko o tym czy się uda i kiedy.@90_natka robię co mogę żeby nie myśleć i mieć zajęcia, które pozwolą mi nie myśleć zbyt dużo;p czasem z marnym skutkiem bo przychodzą dni, kiedy zaczynam myśleć kiedy się uda i czy się uda.
Długo się staraliscie z mężem to znaczy jak długo ? Wiem, że to sprawa indywidualna ale chciałabym wiedzieć czy moje "długo" to również "długo" dla innych.
My o pierwszą ciążę staraliśmy się 4 miesiące. Myślę, że nie jest to mega długi czas ale teraz mam cicha nadzieję, że uda się szybciej
My ponad rok staraliśmy się w ogóle o pierwszą ciążę-niestety była to ciąża biochemiczna. Potem kolejna i na koniec strata w 16tc. Zdrową córkę udało mi się urodzić dopiero po ponad 3 latach starań... Także sporo czasu musiało upłynąć... Ale tak jak piszesz-to kwestia indywidualna, u mnie są problemy z owulacją (mam PCO), dodatkowo mam też niedoczynność tarczycy. A to niczego nie ułatwia.
@AnetaManiak nie wiem właśnie czy chce wyjść czy nie. A znajoma położna mówi że jak nadal będzie taki mocno aktywny to żeby skontrolować na IP pod ktg. Na razie czekamy ale zobaczymy czy się nie wybiorę dla świętego spokoju. Boję się tylko żeby nie chcieli mnie od razu zostawić na patologii. Gdybym miała pewność, że nie będą chcieli to już bym tam pewnie była
To fajnie masz, że tak od rana ta wizyta, nie będziesz musiała długo się stresować! I towarzystwo teściowej też na pewno pomoże Ci trochę ten stres zmniejszyć