reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

@90_natka nie mam już wizyty u gin nic nie mówił żeby przyjść. Dziękuję za pocieszenie chciałabym żeby było tak jak piszesz ale mam mieszane uczucia i ten ból brzucha to chyba na @

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@90_natka nie mam już wizyty u gin nic nie mówił żeby przyjść. Dziękuję za pocieszenie chciałabym żeby było tak jak piszesz ale mam mieszane uczucia i ten ból brzucha to chyba na @

Mimo wszystko trzymam kciuki :)
Powiem szczerze że ja też kiedyś nie bardzo wierzyłam w to, że brak objawów może znaczyć że się udało bo porównywałam wszystko z wcześniejszą ciążą. A jednak na własnej skórze przekonałam się że jednak to jest prawda bo w ciąży z córką objawy, w tym mega bóle piersi miałam jeszcze przed terminem @, a teraz w tej ciąży kompletnie nic mimo że wszystko co czytałam wskazywało na to że jeśli zajdę w ciążę to będę od razu wiedzieć bo albo będą mnie mega boleć piersi przy karmieniu, albo zauważę po dziecku że np zmieni częstotliwość domagania się piersi przez zmiany hormonalne u mnie. A tu naprawdę kompletnie nic, dopiero koło 10 tc przyszły pierwsze mdłości i wymioty. Także nie trać nadziei :)

Mimo wszystko trzymam kciuki :)
Powiem szczerze że ja też kiedyś nie bardzo wierzyłam w to, że brak objawów może znaczyć że się udało bo porównywałam wszystko z wcześniejszą ciążą. A jednak na własnej skórze przekonałam się że jednak to jest prawda bo w ciąży z córką objawy, w tym mega bóle piersi miałam jeszcze przed terminem @, a teraz w tej ciąży kompletnie nic mimo że wszystko co czytałam wskazywało na to że jeśli zajdę w ciążę to będę od razu wiedzieć bo albo będą mnie mega boleć piersi przy karmieniu, albo zauważę po dziecku że np zmieni częstotliwość domagania się piersi przez zmiany hormonalne u mnie. A tu naprawdę kompletnie nic, dopiero koło 10 tc przyszły pierwsze mdłości i wymioty. Także nie trać nadziei :)
Bardzo mnie to pocieszylo w poprzedniej ciązy bolały mnie piersi przed @ chciałabym żeby teraz bylo inaczej ale dużo czytałam ze po tym zastrzyku nie zawsze się udaje. Jeszcze raz Dziękuję kochana za te słowa [emoji11]

@Ewela ja mam brac tylko clo bez zastrzyku [emoji6]w poprzednim cyklu pęcherzyk pękł wiec raczej nie ma potrzeby no i tym razem bez monitoringu bo nie ma nas w Polsce [emoji12] co ma być to będzie [emoji12][emoji7]
Trzymam kciuki oby twoje objawy wróżyły dwie kreski a nie @ [emoji110][emoji110]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

@xxEwelaxx ja się czuje bardzo dobrze [emoji2],zero mdłości.Tylko piersi spuchniete i wczoraj miałam lekka zgage w nocy.Czy to dobrze okaże się 10.Ty czekasz na dwie kreski,a ja na wizytę u gina.Ciagnie się ten czas jak by stał w miejscu.Nie wiem czy ja 10 tam nie umrę w kolejce.Chyba pierwsze co to powiem, że chce usg.Odstawilam ten bromergon tak jak gin kazał tylko zrobiłam to stopniowo i znowu jestem nerwowa.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Chodziło mi bardziej o to, że ona nie opisuje samego przebiegu porodu jak nie chcesz tylko właśnie dużo mówi o metodach usmierzania bólu, na co warto się zgodzić podczas porodu a na co niekoniecznie, żeby chodzić a nie leżeć itd. Przynajmniej moja w poprzedniej ciąży wszystko mi fajnie tak opowiadała i pomagała stworzyć plan porodu omawiając krok po kroku kolejne punkty np mówiła po kolei jakie są skutki tych wszystkich rzeczy co po kolei jest wypisane w planie porodu-podanie oksy, przebicie pęcherza, samodzielne rodzenie łożyska itd (teraz położną mam tą samą ale robiłam plan porodu sama bo już wiedziałam w miarę wszystko :)). Ja w poprzedniej ciąży właśnie kilka razy spotkałam się z nią przed porodem i myślę że dzięki temu byłam do porodu dosyć pozytywnie nastawiona, nie bałam się jakoś specjalnie. Teraz w tej ciąży mam zdecydowanie większy strach co to będzie :)
To na taka rozmowe moglabym sie przejsc. Ale nie wiem czy polozne u mnie w osrodku sa chetne do takich rozmow. Jak bylam pytac czy jestem zapisana, to posprawdzala i powiedziala, ze mam dzwonic jak urodze.

f2w3yx8d527fn6nf.png

@justys0702 po 32 tygodniu przysługują Ci dwa spotkania z położną w tygodniu jeśli wyrazisz taką chęć. Dziwne że takie niechętne te położne u Ciebie, bo one mają pieniądze płacone z NFZ za każdą taką wizytę. Ja byłam bardzo zadowolona z tych spotkań, tym bardziej że ja nie chciałam chodzić do szkoły rodzenia. Masz jeszcze trochę czasu to może poszukaj sobie opinii o położnych z Twojej okolicy i znajdź taką polecaną, teraz nie ma rejonizacji i położna nie musi być z tego samego ośrodka co lekarz rodzinny czy pielęgniarka środowiskowa. U nas na stronie szpitala pamiętam że była kiedyś cała lista położnych środowiskowych działających na terenie mojego powiatu, może u Was też coś takiego jest? Ja już na pierwszym spotkaniu dostałam rozpiskę od niej co przysługuje, ile wizyt itd, dzwoniłam nawet kiedyś pytać o coś to bez problemu odpowiedziała, sama zresztą teraz też dzwoni co jakiś czas do mnie i pyta jak tam u nas, jak się czuję itd :)

@alunia87 nie stresuj się :) pisałaś chyba że bierzesz luteinę? To już bardziej pomóc nie możesz, maluszek na pewno zdrowo rośnie.

@justys0702 po 32 tygodniu przysługują Ci dwa spotkania z położną w tygodniu jeśli wyrazisz taką chęć. Dziwne że takie niechętne te położne u Ciebie, bo one mają pieniądze płacone z NFZ za każdą taką wizytę. Ja byłam bardzo zadowolona z tych spotkań, tym bardziej że ja nie chciałam chodzić do szkoły rodzenia. Masz jeszcze trochę czasu to może poszukaj sobie opinii o położnych z Twojej okolicy i znajdź taką polecaną, teraz nie ma rejonizacji i położna nie musi być z tego samego ośrodka co lekarz rodzinny czy pielęgniarka środowiskowa. U nas na stronie szpitala pamiętam że była kiedyś cała lista położnych środowiskowych działających na terenie mojego powiatu, może u Was też coś takiego jest? Ja już na pierwszym spotkaniu dostałam rozpiskę od niej co przysługuje, ile wizyt itd, dzwoniłam nawet kiedyś pytać o coś to bez problemu odpowiedziała, sama zresztą teraz też dzwoni co jakiś czas do mnie i pyta jak tam u nas, jak się czuję itd :)

@alunia87 nie stresuj się :) pisałaś chyba że bierzesz luteinę? To już bardziej pomóc nie możesz, maluszek na pewno zdrowo rośnie.
To musze to sobie sprawdzic. Ale na moj powiat sa chyba tylko 3 polozne pracujace w moim osrodku zdrowia

f2w3yx8d527fn6nf.png

@xxEwelaxx ja się czuje bardzo dobrze [emoji2],zero mdłości.Tylko piersi spuchniete i wczoraj miałam lekka zgage w nocy.Czy to dobrze okaże się 10.Ty czekasz na dwie kreski,a ja na wizytę u gina.Ciagnie się ten czas jak by stał w miejscu.Nie wiem czy ja 10 tam nie umrę w kolejce.Chyba pierwsze co to powiem, że chce usg.Odstawilam ten bromergon tak jak gin kazał tylko zrobiłam to stopniowo i znowu jestem nerwowa.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
A byłaś już na potwierdzeniu ciąży? Przepraszam bo nie jestem w temacie ostatnio przez ten urlop ale już nadrabiam. Mi lekarz mówił że jak zobaczę dwie kreski to mam przestać brać brogeron. To prawda czas stroi w miejscu .. trzymam kciuki za Twoją wizytę

reklama
@xxEwelaxx byłam już na jednej wizycie ,ale to było wcześnie i byłam bardziej ,po coś na podtrzymanie.Na tamtym etapie był tylko pęcherzyk, wiadomo to jeszcze nie wiele.Teraz pytanie czy będzie serduszko.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry