reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

@AnetaManiak Ty nie strasz że do 7 miesiąca wszystko powinno się mieć przygotowane hahaha :p u mnie 37 tc według usg leci (a wg OM to już 38 ale tym się nie sugeruję :p) a jeszcze nie wszystko gotowe ;) ale już prawie prawie ;)

@justys0702 dasz radę, spokojnie :) zobaczysz jak to przeleci i będziesz tulić malutką :)

reklama
@90_natka tak właśnie kurde wszędzie straszą, żeby być przygotowanym już do 7 miesiąca. Co coś czytam albo oglądam. Wiem, że to jest rzadkość, ale może im bardziej chodzi o to żeby kobieta te dwa ostatnie miesiące się niczym nie przejmowała tylko odpoczywała. Ja to bynajmniej tak bardziej odbieram. A Ty jak się czujesz??? Do lekarza jakoś w przyszłym tygodniu???

@Nusia123 jesteśmy wszystkie z Tobą. Musi być dobrze. Wierze w to, że nic złego tam u Ciebie nie znajdą !!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje kochana tak bardzo sie boje :(:( w nast tyg dopiero wynik ale nikt mi nie wrozy dobrze tj gin lub rodzinna dopiero co stracilam dziecko i zaczelam sie starac a na usg piersi mi mowi bardzo mi sie to nie podoba podejrzenie nowotworu eh a za plotem szwagierka w 9 miesiacu ma termin co ja bym miala i smieje mi sie w oczy :(
Wiem, że to strasznie przykre,ale jeszcze się uporasz ze swoim zdrowiem i zostaniesz mamusia.Wierze, że wkoncu i do ciebie uśmiechnie się słońce.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

@AnetaManiak Ty nie strasz że do 7 miesiąca wszystko powinno się mieć przygotowane hahaha [emoji14] u mnie 37 tc według usg leci (a wg OM to już 38 ale tym się nie sugeruję :p) a jeszcze nie wszystko gotowe ;) ale już prawie prawie ;)

@justys0702 dasz radę, spokojnie :) zobaczysz jak to przeleci i będziesz tulić malutką :)
Nawet nie wiesz jakbym chciala, zeby to tak szybko przelecialo. Wizja porodu mnie przeraza i nie jestem sobie w stanie wyobrazoc tego bolu. Mam nadzieje, ze to przezyje.

f2w3yx8d527fn6nf.png

@Nusia mysl pozytywnie a wszystko bedzie dobrze [emoji12]wiara czyni cuda [emoji8]

@Anetka @ALUNIA tym razem clo nie daje mi tak w kość jak w poprzednim cyklu zreszta moj gin kazal mi brac od 2-6 dnia cyklu a nie tak jak tamten 5-9 dnia [emoji6]
Tak wogóle to pelen relaks wakacje cieple morze codziennie inne atrakcje pyszne kolacje cudowne widoki uwielbiam Chorwacje [emoji7]nie przeraza mnie nawet kilkanascie godzin jazdy autem[emoji12]

Dziewczynki wszystkie was pozdrawiam i trzymam kciuki za wasze serduszka [emoji177][emoji177][emoji177]
Staramy się poukładać nasze zycie tak zeby nie bylo zalu jak nam się nie uda [emoji12]mam cudowne dzieci i życie i jestem szczesliwa i fajnie gdyby była kropka nad "i" ale.....

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

@90_natka tak właśnie kurde wszędzie straszą, żeby być przygotowanym już do 7 miesiąca. Co coś czytam albo oglądam. Wiem, że to jest rzadkość, ale może im bardziej chodzi o to żeby kobieta te dwa ostatnie miesiące się niczym nie przejmowała tylko odpoczywała. Ja to bynajmniej tak bardziej odbieram. A Ty jak się czujesz??? Do lekarza jakoś w przyszłym tygodniu???

@Nusia123 jesteśmy wszystkie z Tobą. Musi być dobrze. Wierze w to, że nic złego tam u Ciebie nie znajdą !!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
No ja przyznać muszę, że w ciąży z córką to faktycznie sporo wcześniej miałam wszystko gotowe. A teraz? Jakoś tak ciągle mam w głowie myśl że jeszcze zdążę :) ale na dniach pojadę wybrać zawiasy do parawanu (bo mąż ma zrobić taki właśnie składany parawan żebyśmy mogli sobie w razie czego oddzielić łóżeczko małego od naszego a ja chcę żeby były zawiasy bardziej ozdobne a nie takie"zwykłe" ;)) no i jeszcze ta nieszczęsna torba do szpitala nawet nie ruszona... Ale to można na szybko i na skurczach przygotować więc też nie mogę się zebrać... Za to ciuszki już poprane i poprasowane, podobnie jak kocyki itp, okna pomyte, w szafach posprzątane także dobrze jest :)
Czuję się w miarę dobrze. Co prawda te upały bardzo dają mi się we znaki ale mam nadzieję, że to kwestia dosłownie paru dni i wrócą "normalne" temperatury. Mały wariuje w brzuchu aż mnie wszystko boli więc na razie specjalnie się nie martwię. A wizytę mam za tydzień właśnie :) a nawrt dwie bo tak się akurat złożyło że w jeden dzień do dwóch ginekologów idę.

@Nusia123 będzie dobrze, musi być!

@justys0702 a spotykałaś się z położną? Bo przed porodem też przysługują wizyty, nie tylko jak już dziecko się urodzi. Może rozmowa z nią pomogłaby Ci opanować ten strach, ona na pewno wszystko Ci opowie, rozwieje wątpliwości jeśli jakieś masz. Ogólnie to wiadomo że ból będzie, ale nasz organizm jest tak zaprogramowany że sobie z tym bólem poradzi, a jak tylko zobaczysz małą to na pewno o całym tym bólu i cierpieniu od razu zapomnisz :)

@InezkaK u mnie też najgorszy był pierwszy cykl z clo ;) bawcie się, odpoczywajcie i korzystajcie z pięknych widoków i atrakcji :)

No ja przyznać muszę, że w ciąży z córką to faktycznie sporo wcześniej miałam wszystko gotowe. A teraz? Jakoś tak ciągle mam w głowie myśl że jeszcze zdążę :) ale na dniach pojadę wybrać zawiasy do parawanu (bo mąż ma zrobić taki właśnie składany parawan żebyśmy mogli sobie w razie czego oddzielić łóżeczko małego od naszego a ja chcę żeby były zawiasy bardziej ozdobne a nie takie"zwykłe" ;)) no i jeszcze ta nieszczęsna torba do szpitala nawet nie ruszona... Ale to można na szybko i na skurczach przygotować więc też nie mogę się zebrać... Za to ciuszki już poprane i poprasowane, podobnie jak kocyki itp, okna pomyte, w szafach posprzątane także dobrze jest :)
Czuję się w miarę dobrze. Co prawda te upały bardzo dają mi się we znaki ale mam nadzieję, że to kwestia dosłownie paru dni i wrócą "normalne" temperatury. Mały wariuje w brzuchu aż mnie wszystko boli więc na razie specjalnie się nie martwię. A wizytę mam za tydzień właśnie :) a nawrt dwie bo tak się akurat złożyło że w jeden dzień do dwóch ginekologów idę.

@Nusia123 będzie dobrze, musi być!

@justys0702 a spotykałaś się z położną? Bo przed porodem też przysługują wizyty, nie tylko jak już dziecko się urodzi. Może rozmowa z nią pomogłaby Ci opanować ten strach, ona na pewno wszystko Ci opowie, rozwieje wątpliwości jeśli jakieś masz. Ogólnie to wiadomo że ból będzie, ale nasz organizm jest tak zaprogramowany że sobie z tym bólem poradzi, a jak tylko zobaczysz małą to na pewno o całym tym bólu i cierpieniu od razu zapomnisz :)

@InezkaK u mnie też najgorszy był pierwszy cykl z clo ;) bawcie się, odpoczywajcie i korzystajcie z pięknych widoków i atrakcji :)
Nie rozmawialam z polozna. Bylam tylko sie dowiedziec czy do jakiejs jestem zapisana. Ale chyba nie chcialabym rozmawiac z nia na ten temat. Wole byc nieswiadoma co mnie czeka.

f2w3yx8d527fn6nf.png

Nie rozmawialam z polozna. Bylam tylko sie dowiedziec czy do jakiejs jestem zapisana. Ale chyba nie chcialabym rozmawiac z nia na ten temat. Wole byc nieswiadoma co mnie czeka.

f2w3yx8d527fn6nf.png
Chodziło mi bardziej o to, że ona nie opisuje samego przebiegu porodu jak nie chcesz tylko właśnie dużo mówi o metodach usmierzania bólu, na co warto się zgodzić podczas porodu a na co niekoniecznie, żeby chodzić a nie leżeć itd. Przynajmniej moja w poprzedniej ciąży wszystko mi fajnie tak opowiadała i pomagała stworzyć plan porodu omawiając krok po kroku kolejne punkty np mówiła po kolei jakie są skutki tych wszystkich rzeczy co po kolei jest wypisane w planie porodu-podanie oksy, przebicie pęcherza, samodzielne rodzenie łożyska itd (teraz położną mam tą samą ale robiłam plan porodu sama bo już wiedziałam w miarę wszystko :)). Ja w poprzedniej ciąży właśnie kilka razy spotkałam się z nią przed porodem i myślę że dzięki temu byłam do porodu dosyć pozytywnie nastawiona, nie bałam się jakoś specjalnie. Teraz w tej ciąży mam zdecydowanie większy strach co to będzie :)

@InezkaK a przy clo miałaś też przepisany zastrzyk na pęknięcie? Czy same mają Ci pełniąc te pęcherzyki ?

@Nusia123 bardzo mi przykro ale wierzę że jesteszcze będzie dobrze że wyniki będą dobre trzymaj się kochana

@AnetaManiak śliczne skarpetki :) jak się czujesz ? Mdłości przeszły?

@alunia87 fajnie ze masz sióstr która Ci może Dać sporo ciuszkow :) jak się czujesz ?

Mi zostało 7 dni do @ najgorsze jest te czekanie bo mam dziwne przeczucie że się nie udało. Brzuch u dołu nadal pobolewa, piersi nie bolą. Zastanawiam się bo zero skutków po tym clo i zastrzyku nie miałam nic nie odczowałam.. boję się że się jednak nie udało. Pozostaje tylko czekać

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@InezkaK a przy clo miałaś też przepisany zastrzyk na pęknięcie? Czy same mają Ci pełniąc te pęcherzyki ?

@Nusia123 bardzo mi przykro ale wierzę że jesteszcze będzie dobrze że wyniki będą dobre trzymaj się kochana

@AnetaManiak śliczne skarpetki :) jak się czujesz ? Mdłości przeszły?

@alunia87 fajnie ze masz sióstr która Ci może Dać sporo ciuszkow :) jak się czujesz ?

Mi zostało 7 dni do @ najgorsze jest te czekanie bo mam dziwne przeczucie że się nie udało. Brzuch u dołu nadal pobolewa, piersi nie bolą. Zastanawiam się bo zero skutków po tym clo i zastrzyku nie miałam nic nie odczowałam.. boję się że się jednak nie udało. Pozostaje tylko czekać

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ewela a masz jeszcze wizytę u gin przed terminem @? Dla potwierdzenia że zastrzyk zadziałał i pęcherzyk pękł a nie przerósł?
Jeśli chodzi o objawy to nimi się bym na Twoim miejscu nie przejmowała tak do końca :) to że ich nie ma to nic nie znaczy, a przecież składnikiem zastrzyku jest hcg więc we krwi masz tak czy siak podwyższony poziom hcg mimo braku objawów :) a poza tym nie u każdej ciąża od początku daje objawy! Bo każda ciąża jest inna :) trzymam kciuki żebyś za parę dni zobaczyła dwie piękne kreseczki :)

Do góry