reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Ujdzie nawet. Za to od razu wzięłam się do ogarniania domu bo jak zacznę się znów źle czuć to nic nie porobie. Także wykorzystuje to na ile jestem w stanie. A jak u Ciebie???

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się czuje świetnie.Tylko jak za dużo chodzę boli mnie brzuch i plecy.No i może szybciej się męcze.Ja właśnie skończyłam ogarniać mieszkanie.Mdlosci nie mam i apetytu tez nadmiernego.Wiadomo jak zjem jakaś kiełbasę, albo coś ciężko strawnego coś tam się odbije.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny.. Dawno się nie odzywałam, ale musiałam pozbierać myśli po wszystkim.. Dziś przyszła pierwsza po zabiegu @.. Cieszę się nawet bo jak to jeden lekarz powiedział - organizm wraca do normy... :) chociaż tyle dobrego.. Po zabiegu też krwawiłam tylko 2tyg, później jak ręką objął.. I powiem wam że rozmawiałam z dwoma lekarzami na temat starań po stracie... I jeden mówi że odczekać 3 cykle a jeden ze skoro miesiączką przyszła tak szybko i wszystko jest ok to nie ma na co czekać, jeśli psychicznie czuje się silna.. Sama już nie wiem.... Znacie przypadki zajścia w ciążę w pierwszym cyklu po poronieniu?? Czy ciąża przebiegała dobrze?? Milion myśli.. :/

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

@Marika92 z tego co wiem AnetaManiak zaszła w pierwszym cyklu i jest w 10tc.Na pewno jest więcej takich osób.Nie jest też powiedziane, że odrazu ci się uda.Mysle, że jak czujesz się na siłach to możesz próbować.Ja odrazu próbowałam udało się po 5 cyklach.Organizm sam będzie wiedział kiedy jest gotowy na nową ciąże.

Ewela ale to ból w podbrzuszu, nie w okolicy jajników? Trzymam kciuki żeby to był dobry znak :)

@InezkaK ale Wam fajnie :) tylko pozazdrościć takiego super wakacyjnego wypoczynku :)

@alunia87 oj przykra sprawa z tą stłuczką. Ale najważniejsze, że nikomu nic się nie stało.

@alunia87 , @AnetaManiak a co Wy tak z tymi skarpetkowymi zakupami? Jakieś przesądy czy coś takiego? :)

@Marika92 pewnie że są przypadki zajścia w ciążę już w pierwszym cyklu po stracie. Choć przyznam że z tego co ja słyszałam to bezpieczniejsze jest to w przypadku gdy poronienie było samoistne i obyło się bez zabiegu, ale są różne szkoły. Niektórzy lekarze mówią tak jak napisała Alunia-że organizm sam będzie wiedział kiedy jest na ciążę gotowy. Mój lekarz zalecił nam wstrzymanie się 2 cykle, mówił że są badania mówiące że chociaż organizm jest nastawiony hormonalnie na ciążę (bo tak jakby "pamięta" ciążę), to jednak z racji ingerencji na macicy jest większe ryzyko że dojdzie do kolejnego poronienia albo ciąża będzie powikłana jeżeli do ciąży dojdzie za szybko i rany się nie zagoją. Ale ja osobiście nigdy takich badań nie widziałam. A sama zaszłam w ciążę już niby w bezpiecznym okresie bo pół roku po zabiegu, a i tak ciąża była od samego początku bardzo mocno zagrożona i po drodze miałam bardzo wiele problemów, kilka miesięcy musiałam leżeć a sama ciąża zakończyła się pilnym cc 3 tygodnie przed terminem. Także nie ma reguły.

@alunia87
1501418080-aaaaaa.jpeg

1501515265-aaaaaa.jpeg
są i skarpetki nawet dwie pary może bliźniaki [emoji23][emoji23].

Hej dziewczyny.. Dawno się nie odzywałam, ale musiałam pozbierać myśli po wszystkim.. Dziś przyszła pierwsza po zabiegu @.. Cieszę się nawet bo jak to jeden lekarz powiedział - organizm wraca do normy... :) chociaż tyle dobrego.. Po zabiegu też krwawiłam tylko 2tyg, później jak ręką objął.. I powiem wam że rozmawiałam z dwoma lekarzami na temat starań po stracie... I jeden mówi że odczekać 3 cykle a jeden ze skoro miesiączką przyszła tak szybko i wszystko jest ok to nie ma na co czekać, jeśli psychicznie czuje się silna.. Sama już nie wiem.... Znacie przypadki zajścia w ciążę w pierwszym cyklu po poronieniu?? Czy ciąża przebiegała dobrze?? Milion myśli.. :/

Dokładnie tak jak alunia87 pisze. Mi się udało po pierwszej @ i jest jeszcze Millo która jest już coś koło 20tc i wszystko przebiega dobrze. Mi lekarz też powiedział, że nie ma na co czekać. Ale Ty musisz się sama siebie zapytać czy aby napewno tego teraz chcesz. Czy czujesz się na siłach. Mój lekarz powiedział tak, że jeżeli organizm nie jest gotowy to po prostu nie zajdziesz.

reklama
Dokładnie tak jak alunia87 pisze. Mi się udało po pierwszej @ i jest jeszcze Millo która jest już coś koło 20tc i wszystko przebiega dobrze. Mi lekarz też powiedział, że nie ma na co czekać. Ale Ty musisz się sama siebie zapytać czy aby napewno tego teraz chcesz. Czy czujesz się na siłach. Mój lekarz powiedział tak, że jeżeli organizm nie jest gotowy to po prostu nie zajdziesz.

Ok :) dzięki za odpowiedzi :) no zobaczymy czy gotowy :) ja bardzo tego chce, chyba to jest teraz moje największe marzenie.. Bardzo odreagowałam przez ten czas, zmieniłam otoczenia, byłam na wakacjach, miałam sporo czasu z chłopakiem do namysłu i oboje tego chcemy :) jak się uda to super jak nie to trudno.. Kiedyś na pewno się uda :) przynajmniej taką mam nadzieję

Do góry