reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Kurcze to nie dobrze.
A mozliwe, ze w tak krotkim czasie ubylo by tyle wod? Nie zauwazylas, ze moga Ci sie saczyc? Na kiedy masz termin?

f2w3yx8d527fn6nf.png
No właśnie nie wiem czy to możliwe czy obstawiać błąd pomiaru jakiś. Ogólnie to mam większe uczucie wilgotności ale to też normalne pod koniec ciąży. Ale wiem też że sączenia się wód można nie zauważyć (miałam tak w ciąży z córką-ani ja nie czułam ani lekarz przy badaniu też wód sączących nie wykrył a jednak wyciekały bo mała urodziła się z bezwodzia. Zresztą właśnie przez to teraz mam częstsze wizyty-żeby te wody kontrolować). Na razie ruchy czuję dobrze więc jest ok. Wtedy właśnie zmiana w odczuwaniu ruchów skłoniła mnie do przyjazdu na IP i teraz też mam się zgłosić jak tylko coś mnie zaniepokoi. Więc jutro kończę przygotowania dla Małego, robię ostatnie pranie i w końcu muszę torbę do szpitala spakować w razie czego, niech czeka ;) a co do terminu to jeszcze trochę, niby 23.08 ale lekarka od początku jest za tym żeby z tydzień wcześniej rozwiązywać ciążę. A ogólnie to za 2 tyg już powiedziała że spokojnie mogę rodzić więc byle tyle dotrzymać :) mały dziś 2500g.

reklama
@90_natka ale w obecnej chwili raczej małemu nic nie zagraża jakby się urodził??? Taką wage to niektóre dzieci mają normalnie jak się rodzą takze wydaje Mi się, że wrazie co "oby nie" ale jest ok. Tylko pytanie czy na tym etapie wszystkie narządy są już rozwinięte?? Obyś te dwa tygodnie jeszcze wytrzymała w sumie to żeby maluszek wytrzymał. Może jak masz możliwość to spróbuj jeszcze raz pójść do tej gin co byłaś wcześniej.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@90_natka ale w obecnej chwili raczej małemu nic nie zagraża jakby się urodził??? Taką wage to niektóre dzieci mają normalnie jak się rodzą takze wydaje Mi się, że wrazie co "oby nie" ale jest ok. Tylko pytanie czy na tym etapie wszystkie narządy są już rozwinięte?? Obyś te dwa tygodnie jeszcze wytrzymała w sumie to żeby maluszek wytrzymał. Może jak masz możliwość to spróbuj jeszcze raz pójść do tej gin co byłaś wcześniej.

Nie, na tą chwilę niby już dziecko ma wykształcone wszystkie narządy, płuca itd i w razie czego to raczej nie powinno być nawet problemów z oddychaniem. No i nie ma dużo większego ryzyka wad rozwojowych w porównaniu do donoszonej ciąży. Jedyne co to w szpitalu można być dłużej przez to że dopiero od określonej wagi dziecko dostaje wypis a tutaj może być problem bo zazwyczaj dziecko spada na wadze po porodzie. Także jeszcze niech sobie dla świętego spokoju posiedzi w brzuszku jeszcze min te dwa tyg :)
A co do wizyty to dziś właśnie byłam u tej mojej ginekolog która mi ciążę prowadzi, w piątek z kolei byłam u ordynatora (on mi robił cc w poprzedniej ciąży). I niestety kolejne obie wizyty (zarówno u niej jak i u niego) mam dopiero na za 2 tyg umówione.
A co do samej wagi to jeśli faktycznie się sprawdzi (bo usg ma granicę błędu chyba do 500g w każdą stronę) to nie byłoby tak zle-córka w 37 tc urodzona miała 2700 więc niewiele więcej niż teraz oboje lekarze szacują Małemu.

O Boziu. Jeju może się myli!!! Tak z samego usg można to stwierdzić?? Nusia jestem z Tobą musi być dobrze. Wierzę, że lekarz się myli. Toć często się mylą

Dziekuje bylam dzis u gin na szpitalu zalatwila mi ta biopsje gruboiglowa na poniedzialek dala dzis jeszcze antybiotyk
Powodzenia wszystkim staraczkom i brzuhatkom :*

@90_natka czyli jeżeli było by faktycznie coś nie tak to bez obaw poród. To najważniejsze. Chociaż życzę Wam jak najpóźniejszego rozwiązania. Niby teraz jesteśmy ze wszystkim tak do przodu, ale wiesz to są tylko maszyny i zawsze mogą się mylić. Będę trzymać za Was kciuki mocno!!!!

@Nusia123 obu ten lekarz się mylił i wyniki były w porządku. Nie powinien Ciebie tak straszyć nie będąc czegoś pewien. Nie mając wyników w ręce. Dobrze, że tak szybko udało się ustalić Tobie ta biopsję. Masz w ogóle w rodzinie jakiś przypadek raka piersi??

@Nusia123 i super, że masz już termin tej biopsji. Miejmy nadzieję, że wyniki będą w porządku i za to trzymam kciuki :)

@AnetaManiak no dokładnie, nigdy nic nie wiadomo. Jak to mówił mój poprzedni gin w innym mieście-każdy dzień malucha w brzuszku jest na wagę złota więc niech sobie chociaż trochę jeszcze mały posiedzi. W sumie z córką 5 tygodni mnie straszyli że "zaraz" urodzę a ona sobie spokojnie te 5 tyg czekała :)
Choć teraz mój mąż się przejął że może czeka go trochę dłuższe siedzenie w domu z córcią (jakbym jednak musiała do szpitala iść) i już zapowiedział że jutro wymienia oponę w wózku (przy córce mi się przebiła i w sumie jeszcze nie wymieniliśmy) i przekręca materac w łóżeczku na wyższy poziom. No i dziś w pracy ma popołudniówkę więc stwierdził że zapowie że może będę niedługo rodzić więc w razie czego żeby byli gotowi że nagle wyjedzie w czasie pracy :p

No właśnie nie wiem czy to możliwe czy obstawiać błąd pomiaru jakiś. Ogólnie to mam większe uczucie wilgotności ale to też normalne pod koniec ciąży. Ale wiem też że sączenia się wód można nie zauważyć (miałam tak w ciąży z córką-ani ja nie czułam ani lekarz przy badaniu też wód sączących nie wykrył a jednak wyciekały bo mała urodziła się z bezwodzia. Zresztą właśnie przez to teraz mam częstsze wizyty-żeby te wody kontrolować). Na razie ruchy czuję dobrze więc jest ok. Wtedy właśnie zmiana w odczuwaniu ruchów skłoniła mnie do przyjazdu na IP i teraz też mam się zgłosić jak tylko coś mnie zaniepokoi. Więc jutro kończę przygotowania dla Małego, robię ostatnie pranie i w końcu muszę torbę do szpitala spakować w razie czego, niech czeka ;) a co do terminu to jeszcze trochę, niby 23.08 ale lekarka od początku jest za tym żeby z tydzień wcześniej rozwiązywać ciążę. A ogólnie to za 2 tyg już powiedziała że spokojnie mogę rodzić więc byle tyle dotrzymać :) mały dziś 2500g.
Lepiej, zeby to nie bylo nic zlego i te wody byly w normie. Niech Maly posiedzi spokojnie jeszcze w brzuchu u Mamy, az do planowanego terminu. Wiadomo, ze stres juz jest, ale wiesz co robic jesli ruchy beda inaczej wyczuwalne. Trzymam kciuki, zeby bylo dobrze[emoji4]

f2w3yx8d527fn6nf.png

Jutro rano idę na pierwszą bete boje się jak cholera wyniku [emoji17].Ten brzuch tez mnie cały czas boli.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Spokojnie zobaczysz, że będzie wszystko dobrze!!!! Jestem tego pewna. Mnie brzuch też boli. Bierz magnez zwiększ sobie nawet dawkę do 2 dziennie.

reklama
Spokojnie zobaczysz, że będzie wszystko dobrze!!!! Jestem tego pewna. Mnie brzuch też boli. Bierz magnez zwiększ sobie nawet dawkę do 2 dziennie.

Biorę 2 dziennie [emoji17].
A jak się u Ciebie ten ból objawia jak taki pulsacyjny promieniujacy do jajników czy bardziej skurczowy jak na @.Plecy na dole tez Cie bolą, co jakiś czas

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry