reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczyny jeśli mam brać clo do 8 dc to w 8 też mam brać czy nie ? Wzięłam już 5 tabletek wczoraj był 7 dc. Tak sobie myślę czy w czwartek ta wizyta będzie dobra bo to dopiero 10 dc będzie a w poniedziałek wyjeżdżamy na mazury..

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie jutro mam 27dc zwykle trwają 30/31dni. Tylko wszystkoteraz zwariowane sama @zawsze 6dni teraz 8. No nic muszę się uzbroić w dużo cierpliwości ;)
Kochane przepraszam ze sie nie odzywalam zrobilam test w niedz i pon biel wizira dzis nie mam juz czekam na przesylke z allegro w niedz zamowilam 15 plytkowych ale czuje ze cykl stracony do tego mam jakies zgrubienie w lewej piersi i boli przy dotyku w czwartek pojde do gin :( a tu szwagierka mowi ze termin porodu ma 2 tyg wczesniej tj moja data porodu ;(;( mam dosyc :( nie chce wam tu smucic przepraszam
Anetka trzymaj sie pamietaj ze mdlisci sa dobrym objawem dzidzi rosnie ;)
Agiagi kiedy masz miec @? Ja 19 ale juz by cos wyszlo to czekam na @
Powodzenie reszcie staraczek && zacisniete ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jeśli mam brać clo do 8 dc to w 8 też mam brać czy nie ? Wzięłam już 5 tabletek wczoraj był 7 dc. Tak sobie myślę czy w czwartek ta wizyta będzie dobra bo to dopiero 10 dc będzie a w poniedziałek wyjeżdżamy na mazury..

Do 8 dc znaczy z 8 dniem wlacznie [emoji5]

"Wiatr moze mocno wiac, ale góra i tak mu sie nie pokloni "

Someone ja nie wiem jak duża różnica była w tych Twoich temperaturach bo jak dla mnie to ten wykres ma bardzo kiepską skalę (w sensie że jest zaznaczone na skali co 0,5 stopnia a pomiędzy nie więc dla mnie teraz na telefonie to jest mało czytelne ile było dokładnie no czy 36,2 czy 36,4) ale tak na pierwszy rzut oka wygląda, że raczej dobrze pokazuje tą wyższą temperaturę i owulację bo był spadek w 9dc.

Ewela a nie zaczęłaś czasem brać wcześniej niż gin kazał? Zazwyczaj bierze się po 5 tabl, tak też chyba jest w ulotce :) albo od 3 do 7 dc, albo od 4 do 8dc albo od 5 do 9dc (gin ustala w zależności od tego jakie dana pacjentka ma cykle-długie czy krótkie). Chyba że lekarz zalecił Ci jakąś niestandardową dawkę (czyli 6 tabl) ale nie wiem czy w ogóle tak to się bierze.

Someone ja nie wiem jak duża różnica była w tych Twoich temperaturach bo jak dla mnie to ten wykres ma bardzo kiepską skalę (w sensie że jest zaznaczone na skali co 0,5 stopnia a pomiędzy nie więc dla mnie teraz na telefonie to jest mało czytelne ile było dokładnie no czy 36,2 czy 36,4) ale tak na pierwszy rzut oka wygląda, że raczej dobrze pokazuje tą wyższą temperaturę i owulację bo był spadek w 9dc.

Ewela a nie zaczęłaś czasem brać wcześniej niż gin kazał? Zazwyczaj bierze się po 5 tabl, tak też chyba jest w ulotce :) albo od 3 do 7 dc, albo od 4 do 8dc albo od 5 do 9dc (gin ustala w zależności od tego jakie dana pacjentka ma cykle-długie czy krótkie). Chyba że lekarz zalecił Ci jakąś niestandardową dawkę (czyli 6 tabl) ale nie wiem czy w ogóle tak to się bierze.
Kochana on mi mówił że od 3 dc do 8 zrozumiałam ale pewnie chodził o mu do 7 dc bo też mówił coś o dwuch tabletkach cykle mam 29-31 dniowe

Kurde dzis mam 25 dc i zaczęły się plamienia.Cykle mam ostatnio 28-30 dniowe,nie wiem czy to skutki tego bromergonu czy początek okresu [emoji53].Jutro chyba zrobię test [emoji36] można zwariowac już mam najgorsze przed oczami.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Co o tym myślicie prawdopodobne.
1500373058-aaaaaa.png

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane przepraszam ze sie nie odzywalam zrobilam test w niedz i pon biel wizira dzis nie mam juz czekam na przesylke z allegro w niedz zamowilam 15 plytkowych ale czuje ze cykl stracony do tego mam jakies zgrubienie w lewej piersi i boli przy dotyku w czwartek pojde do gin :( a tu szwagierka mowi ze termin porodu ma 2 tyg wczesniej tj moja data porodu ;(;( mam dosyc :( nie chce wam tu smucic przepraszam
Anetka trzymaj sie pamietaj ze mdlisci sa dobrym objawem dzidzi rosnie ;)
Agiagi kiedy masz miec @? Ja 19 ale juz by cos wyszlo to czekam na @
Powodzenie reszcie staraczek && zacisniete ;)
Ja przy pierwszej ciazy o ktorej jeszcze nie wiedzialam poczulam duze zgrubienie w piersi wielkosci pileczki do pimponga ( nie wiem jak sie to dokladnie pisze).
Poszlam do lekarza internisty i dostalam antybiotyk, nie przechodzilo i bolalo coraz bardziej. Za tydzien znow poszlam do lekarza i dostalam skierowanie do poradni chorob sutka. Zrobili biopsje i znow antybiotyk ( nadal nie wiedzialam o ciazy) , wyniki badan pokazaly, ze byl to bardzo obfity stan zapalny. Chyba zrobil sie od tego, ze hormony juz szalaly, w piersiach sie wszystko tez zmienialo, a ja sie kapalam w basenie i musialo mnie zawiac. Na szczescie bylam ostatnio kontrolowac piersi i wszystko jest w pozadku. A ciaze poronilam w 12tc i do tej pory nie wiem czy te antybiotyki mialy na to wplyw. Pisze Ci o tym dlatego, zebys byla pewna czy jestes w ciazy lub nie, zeby Cie nie faszerowali silnymi antybiotykami.

f2w3yx8d527fn6nf.png

reklama
No właśnie chciałam się Ciebie pytać jak wyglądają te plamienia?? Różowe brązowe czy żywa krew??

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie jest tego dużo taka bardziej krew, ale nie różowa.Bardziej widoczna na papierze,ale boli mnie do tego delikatnie podbrzusze.Wydaje mi się,że okres to nie jest,bo moje naj krótsze cykle miały 27 dni.Nigdy 25dniowego nie miałam,na betę i test raczej za wcześnie przy moich cyklach.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry