reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Jestem po wizycie. Jest kruszynka z serduszkiem[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]z tego wszystkiego aż zapomniałam poprosić o zdjęcie!!! Takie malutkie serduszko!!!! Według OM 6t0d a według usg 6t3d. Już mam założoną książeczkę. Termin 26.02[emoji4][emoji4][emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Super [emoji11] strasznie się cieszę że słyszałaś serduszko [emoji4] teraz odpoczywaj i dbaj o siebie kochana [emoji11]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przedstawiam wam naszego kochanego lobuziaka, tak się dzidzia ruszala że nawet zdjęcia nie moglysmy z panią ginka ładnego zrobić :) U nas 8t5d według om a Według usg 9t5d
Cieszymy się bardzo <3
No i już brzuszek się troszeczkę zaokraglil :) zawsze miałam płaski więc odrazu widać hihi:)
Śliczny dzidzius [emoji11]

@InezkaK i dobrze, że przełożyłaś wizytę. Niech lepiej lelarz sprawdzi co tam się dzieje. Chociaż Ja też miałam dość silne bóle przy CLO. Z tego co kojarzę to Ty i bez stymucji produkowałaś dużą ilość jajeczek. A teraz po stymulacji to tym bardziej jajniki są pobudzane do działania. Sądzę, że raczej wszystko dobrze u Ciebie, tylko po prostu jesteś jedną z tych osób której się niestety tyczą te wszystkie skutki uboczne. Czekam na wiadomości od Ciebie jak tam u lekarza.

@90_natka też jestem tego zdania, że te wyniki na pcos napewno nie wyglądają.

@DorciaMamaOlka oczywiście, że kciuki będziemy trzymać. Zobaczysz jak maleństwo urosło!! A kiedy Olkowi powiecie??

@AnetaManiak super wieści! Gratulacje jeszcze raz i teraz już bez stresu :)

@alunia87 ja co do wyników mogę dodać jeszcze tyle że na pewno nie wygląda to na pco więc możesz odetchnąć :) przy pco testosteron jest wysoki zazwyczaj, a przede wszystkim stosunek lh/fsh jest podwyższony (prawidłowo powininen wynosić około 1). U Ciebie jest mniej więcej w granicy 0,5 więc jest za niski, więc to nie pco. Według mojej wiedzy może to oznaczać kłopoty z przysadką lub (co jest częstsze) niedomogę lutealną. Myślę że lekarz zaleci luteinę lub duphaston, zwłaszcza w powiązaniu z wynikami męża. Ale tak jak Aneta pisze-napisałam to co wiem z mojej wiedzy z przeszłości (a diagnozowałam się już dobrych kilka lat temu, coś się mogło pozmieniać) więc na pewno warto poczekać na opinię lekarza :)
I jeszcze co do tsh to mimo że w normie, ale dla starań raczej za wysoki-powinien wynosić ok. 1, wtedy są najbardziej optymalne warunki dla zajścia w ciążę (mi przy staraniach lekarz podkreślał by było właśnie w okolicy 1, kilka razy nawet miałam dawkę euthyroxu modyfikowaną).
Dzięki uspokoiłas mnie trochę [emoji4],wizyta umowiona w przyszłym tygodniu.Więc mam nadzieję,ze wszystko ruszy z kopyta.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

@aneta kochana wspaniale, widzisz lekarze powiedzieli, że silna ciążą i bije silne i piękne serducho
@zanet piekne, że i u Was wszystko dobrze
@inezka trzymaj się, czekam na info po wizycie. Mam nadzieję, że tofaktycznie tylko wynik działania clo
@Dorcia kciuki zaciśnięte. Synek super chłopak i oby się okazało, że w brzuszku wymarzana siostra mieszka

A nasze starania zawieszone. Wieczorem tak fatalnie się czułam, że nie wiem kiedy zasnęłam. Dziś się obudziłam to oka nie mogłam otworzyć, całe zaropiałe do tego ból gardła właściwie to ból wszystkiego...

@aga_agi co to za choróbsko się do Ciebie przyczepiło. Może lepiej idź do lekarza co. Albo jak nie chcesz to rumianek sobie zaparz i przemywaj oko. Może Ciebie gdzieś zawiało.

@aga_agi co to za choróbsko się do Ciebie przyczepiło. Może lepiej idź do lekarza co. Albo jak nie chcesz to rumianek sobie zaparz i przemywaj oko. Może Ciebie gdzieś zawiało.

U nas jest taka porąbana pogoda, że o przeziębienie nie trudno. Robie inhalacje, witamina C i miód. Nie chcę wchodzić z cięższym kalibrem no ale nie chcę też by mały babel zadomowił się w zainfekowanym organizmie ;)

reklama
Mnie też coś pobiera strasznie boli mnie gardło i plecy, ból brzucha narazie znikł. Czuje jajniki oj ciężko jest czekać żeby nie przyszła ta @ właśnie szykuje się do pracy, chętnie bym sobie poszła na zwolnienie [emoji4][emoji4] heh

Do góry