reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Przedstawiam wam naszego kochanego lobuziaka, tak się dzidzia ruszala że nawet zdjęcia nie moglysmy z panią ginka ładnego zrobić :) U nas 8t5d według om a Według usg 9t5d
Cieszymy się bardzo <3
No i już brzuszek się troszeczkę zaokraglil :) zawsze miałam płaski więc odrazu widać hihi:)
Śliczna mała kruszynka

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jestem po wizycie. Jest kruszynka z serduszkiem[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]z tego wszystkiego aż zapomniałam poprosić o zdjęcie!!! Takie malutkie serduszko!!!! Według OM 6t0d a według usg 6t3d. Już mam założoną książeczkę. Termin 26.02[emoji4][emoji4][emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Zaanetko piekne zdjecie Dzidziusia:*super!
Aneta wspaniale wiesci!!!♡ bardzo bardzo sie ciesze razem z Toba!!!!!:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Aj Kochana jejku jakie to cudowne zobaczyć to malutkie serduszko bijące!!! A jak Ty się czujesz?? Infekcji juz nie ma??

@alunia87 a więc TSH w normie
FSH w normie
ESTRADIOL trochę za niski
PROGESTERON niski
TESTOSTERON trochę za niski
SHBG podwyższone
DHEA-SO4 w normie
ANDROSTENDION w normie
LH w normie
17-hydroksyprogesteron w normie
Tylko pamiętaj, że Ja lekarzem nie jestem i mogłam błędnie określić wyniki.

Jestem po wizycie. Jest kruszynka z serduszkiem[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]z tego wszystkiego aż zapomniałam poprosić o zdjęcie!!! Takie malutkie serduszko!!!! Według OM 6t0d a według usg 6t3d. Już mam założoną książeczkę. Termin 26.02[emoji4][emoji4][emoji4]

Cudowne wieści [emoji3]

Ja głupia nawet karty ciąży zapomniałam wziąść z tego wszystkiego[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23].Dobrze, że tak blisko mam tego lekarza to potem się przejdę bo i tak na pocztę muszę iść[emoji23][emoji23][emoji23]

@Anetka fantastyczna wiadomość [emoji177]jest serduszko [emoji177]
@zanetka jaki cudowny widok widac juz malenkiego dzidziusia [emoji177][emoji177]
@ALUNIA na wizycie lekarz najlepiej ci wszystko wyjasni i zinterpretuje wyniki [emoji5]u nas akurat nie bylo problemu z nasieniem wiec nawet nie wiem gdzie mam wyniki zeby porównać.
@Dorcia oby sie udalo i byla Hania [emoji177]
@Xsenia to juz niedlugo prenatalne ale ten czas leci trzymam kciuki napewno wszystko bedzie ok [emoji110][emoji1]
A ja wczoraj caly dzien przespalam z tego bólu a dzisiaj wieczorem ide do gin mialam isc jutro ale udalo sie na dzisiaj przełożyć

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

@AnetaManiak super wieści! Gratulacje jeszcze raz i teraz już bez stresu :)

@alunia87 ja co do wyników mogę dodać jeszcze tyle że na pewno nie wygląda to na pco więc możesz odetchnąć :) przy pco testosteron jest wysoki zazwyczaj, a przede wszystkim stosunek lh/fsh jest podwyższony (prawidłowo powininen wynosić około 1). U Ciebie jest mniej więcej w granicy 0,5 więc jest za niski, więc to nie pco. Według mojej wiedzy może to oznaczać kłopoty z przysadką lub (co jest częstsze) niedomogę lutealną. Myślę że lekarz zaleci luteinę lub duphaston, zwłaszcza w powiązaniu z wynikami męża. Ale tak jak Aneta pisze-napisałam to co wiem z mojej wiedzy z przeszłości (a diagnozowałam się już dobrych kilka lat temu, coś się mogło pozmieniać) więc na pewno warto poczekać na opinię lekarza :)
I jeszcze co do tsh to mimo że w normie, ale dla starań raczej za wysoki-powinien wynosić ok. 1, wtedy są najbardziej optymalne warunki dla zajścia w ciążę (mi przy staraniach lekarz podkreślał by było właśnie w okolicy 1, kilka razy nawet miałam dawkę euthyroxu modyfikowaną).

reklama
Do góry