reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Tego się właśnie obawiam [emoji53]jeszcze niech te moje hormonalne będą do bani.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom
Spokojnie, zmniejszona ilość prawidłowych plemników zmniejsza szansę naturalnego poczęcia dziecka-utrudnia je, ale nie uniemożliwia :) zresztą przecież już Wam się udało zajść w ciążę więc na pewno uda się jeszcze raz. A witaminy tylko mogą w tym pomóc. Problemy hormonalne też można pokonać, więc nawet jeśli coś wyjdzie to wszystko jest do ogarnięcia (zobacz-ja mam pco plus niedoczynność tarczycy, mąż wyniki też średnie a jednak się udało)! Nie trać nadziei :)

reklama
@alunia87 tak jak natka Tobie napisała wyniki nie są dobre ale nie są też tragiczne. No i powiem Tobie to co Mój gin Mi powiedział. Witaminy to raz dieta to dwa tydzień przed owulacją codzienny sex. A to dlatego, że mężczyzna jest w stanie produkować nawet 6mln plemników dziennie. I ze względu na to, że One się starzeją lepiej żeby przed owulacją te stare były wypuszczane (że tak powiem[emoji6]) a wtedy podczas owulacji będzie duże prawdopodobieństwo, że dostaną się te prawidłowe. No i jeszcze jedno badania dowodzą, że częstsze sex poprawia jakość plemników i to w przeciągu tygodnia o bodajże 12% a to jest dużo. My gdyby nie to po dziś by się nie udało. Poczytaj sobie o tym.
Link do: Seks korzystnie wpływa na jakość plemników i na płodność | Aktualności o polskiej nauce, badaniach, wydarzeniach, polskich uczelniach i instytutach badawczych

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@AnetaManiak już pewnie w domku jesteś [emoji4].Tylko pamiętaj ,żeby się nie rzucać na M ,po tak długiej przerwie [emoji23].Pieski pewnie skakał z radości ,ze pancia wróciła [emoji4].
@xxEwelaxx u mnie często takie bóle występują [emoji53]w sumie nie wiem czemu.Nie wiem czy chodzi ci o ten sam takie jakby kłucie ze skurczami.Tyle ,ze ja często mam różne bóle w różny fazach cyklu i chyba taka moja natura.U Ciebie może to być faktycznie wina zaparcia.Kup sobie może w aptece coś na wspomaganie,albo pij siemię lniane.
@Nusia123 nigdy nic nie wiadomo bądź dobrej myśli [emoji5].Czasami organizm zajęty infekcja sprzyja zaplodnieniu u kobiety.

Dziekuje mam ogromna nadzieje :)
Mne tez tak czesto cos tam boli tak juz mam :/
Dorciamamaolka wiem co czujesz ja mieszkalam w jednym pokoiku z dzieckiem.i mezem porazka nauczylam sie mowic dzuekuje za rade zdecydujemy z mezem :) odczepili sie od wpieprz... W nasze sprawy :):)

@alunia87 tak jak natka Tobie napisała wyniki nie są dobre ale nie są też tragiczne. No i powiem Tobie to co Mój gin Mi powiedział. Witaminy to raz dieta to dwa tydzień przed owulacją codzienny sex. A to dlatego, że mężczyzna jest w stanie produkować nawet 6mln plemników dziennie. I ze względu na to, że One się starzeją lepiej żeby przed owulacją te stare były wypuszczane (że tak powiem[emoji6]) a wtedy podczas owulacji będzie duże prawdopodobieństwo, że dostaną się te prawidłowe. No i jeszcze jedno badania dowodzą, że częstsze sex poprawia jakość plemników i to w przeciągu tygodnia o bodajże 12% a to jest dużo. My gdyby nie to po dziś by się nie udało. Poczytaj sobie o tym.
Link do: Seks korzystnie wpływa na jakość plemników i na płodność | Aktualności o polskiej nauce, badaniach, wydarzeniach, polskich uczelniach i instytutach badawczych

Boje się ze moje też będą kiepskie, a to już duże obciążenie.Zobaczę co powie lekarz jak to wszysto obejrzy.Twój mąż brał jakieś suplementy na poprawę nasienia.

Boje się ze moje też będą kiepskie, a to już duże obciążenie.Zobaczę co powie lekarz jak to wszysto obejrzy.Twój mąż brał jakieś suplementy na poprawę nasienia.

Tak w Polsce brał Androvit, a tutaj brał DoppelHerz für Ihr (Dla niego). I dodatkowo magnez, kwas foliowy i kwasy DHA 3 6 9. To było tutaj zalecenie lekarza plus tydzień przed owu codziennie współżycie. W trakcie owu nawet i ze dwa razy a po co dwa dni przez tydzień, bo różnie to bywa. I jak się do tego doatosowaliśmy to były od razu efekty. O siebie Ty się nie martw. Twoje wyniki jestem pewna, że są spowodowane stresem i zamartwianiem się. Spokojnie głowa do góry[emoji8][emoji8][emoji8]

Dziewczyny znacie się trochę na badaniach nasienia pomożecie mi w interpretacji wyników.W czwartek mam wizytę u mojego gina, ale chciała bym wczęściej się rozeznać w temacie [emoji4].Przepraszam ,że tak dziwnie wstawione ,ale korzystam z tableta.
1499113478-aaaaaa.jpeg
1499113492-aaaaaa.jpeg

A ja zaskocze. Wyniki nie sa wcale tragiczne. Moj maz mial o wiele wiele gorsze... A mimo to zaskoczylismy w cyklu ktory uwazalam za stracony. Nawet nie zdarzyl maz przeprowadzic pelnej kuracji profertilem. Wiec nie ma reguly. Jesli nie zaskakujecie niech maz idzie do androloga. Zapewne dostanie standardowy zestaw witaminy typu fertilaman albo profertil+ vit c + vit d. Bedzie dobrze, nie zamartwiajcie sie na zapas tylko zacznijcie dzialac:)

Hej dziewczyny [emoji11]

Ja niestety na wynikach się nie znam. Kompletnie na żadnych ale na Was kochane zawsze można liczyć [emoji4][emoji11]

Jeszcze troszkie mnie boli te podbrzusze ale już miej, @AnetaManiak ja też mam właśnie często takie dziwne bóle. Czasami Nie mogę ich rozgryść, teraz jeszcze plecy u dołu mnie bolą masakra jakaś..

Tak się zastanawiam która z Was będzie teraz na dniach testować? [emoji4]

Miłego dnia kochane [emoji11]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczynki [emoji3] wróciłam do pracy już po urlopie i jest ciężko bardzo [emoji6]

Ja będę testować pod koniec tygodnia tylko musze dorwać czułe testy

Hej dziewczynki [emoji3] wróciłam do pracy już po urlopie i jest ciężko bardzo [emoji6]

Ja będę testować pod koniec tygodnia tylko musze dorwać czułe testy
Kciuki[emoji110] zaciśnięte czekaja na dwie kreski [emoji4]

reklama
A ja zaskocze. Wyniki nie sa wcale tragiczne. Moj maz mial o wiele wiele gorsze... A mimo to zaskoczylismy w cyklu ktory uwazalam za stracony. Nawet nie zdarzyl maz przeprowadzic pelnej kuracji profertilem. Wiec nie ma reguly. Jesli nie zaskakujecie niech maz idzie do androloga. Zapewne dostanie standardowy zestaw witaminy typu fertilaman albo profertil+ vit c + vit d. Bedzie dobrze, nie zamartwiajcie sie na zapas tylko zacznijcie dzialac:)
W czwartek będę u gina musi najpierw przepisać mi coś na zabicie prolatyny i przedyskutować resztę moich wyników i przy okazji obejrzeć męża.Nie wiadomo jak wyszła reszta moich wyników.

Do góry