reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

@InezkaK dobrze, że pójdziesz to sprawdzić. A jak się w ogóle czujesz?? Rozumiem, że nie chcesz się na nic nastawiać. Lepiej być pozytywnie zaskoczonym niż niemile zawiedzionym[emoji6][emoji6][emoji6]

@alunia87 clo i tak się bierze albo od 3dc do 7dc bądź od 5dc do 9dc. Także możesz jeszcze o tym pomyśleć dopuki @ się nie pojawiła. Zresztą może się jednak nie pojaw. Wiem, że masz przeczucia, ale nadzieja i marzenia zawsze są i będą[emoji10][emoji10][emoji10]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@justys0702 chyba Mi się przypomniało, że pisaliśmy już kiedyś o Imieniu. I chyba chciałaś dać bardzo podobne do tego co dałaś swojemu aniołkowi?? Dobrze pamiętam??

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, dobrze pamietasz. Moj Aniolek ma na imie Liliana, a my chcemy dac Lilia lub Lilianna.
Nie przemeczam sie. Siedze sobie na krzeselku i pomalu segreguje ubrania.
Wczoraj przyszlo mi lozeczko. Maz wroci jutro wieczorem to bedziemy patrzec czy jest kompletne.

f2w3yx8d527fn6nf.png

@Anetka tak ogolnie to czuje się dobrze temp od wczoraj jest 36.7 czyli spadla z 36.8 ktora byla przez kilka dni ale to juz 37 dzien i nie nastawiam się na nic [emoji12]
Czekam ewentualnie na @ i chcialabym sprobowac kupic clo moze taki wspomagacz nie zaszkodzi

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

@alunia87 teraz dojrzałam że coś mi zdanie w poście urwało albo już w półśnie pisałam ;) w każdym razie bierze się od początku cyklu od 3-5 dnia. Umów się może chociaż tak jak Aneta napisała-na wizytę kontrolną żeby zobaczyć czy torbiel nie rośnie i czy pęcherzyk pękł. Bo przy przestymulowaniu dalej clo się nie bierze bo może być z tego więcej szkody niż pożytku :)

@AnetaManiak super! Bardzo się cieszę i gratuluję :) no, i mówiłam że będzie dobrze! :) a jak tam palec?
U mnie jakoś leci, źle sypiam ostatnio a jeszcze na dodatek jesteśmy z córcią w nocy same bo mąż ma nocki w tym tyg.. Ale od poniedziałku ma urlop więc będziemy razem odpoczywać :) też muszę się zabrać za segregację i pranie ubranek, podobnie jak Justys ale jakoś nie mam na to weny ;) z córcią na początku lipca miałam już wszystko gotowe (a różnica w tp to tylko tydzień i parę dni, a córcia i tak urodziła się 3 tyg przed terminem ;)) a tu nic-ani kosmetyki nie pokupowane, ani ubranka nie przegladnięte, nie wiem nawet co muszę dokupić bo nie wiem co mam (dostałam dużo ubranek używanych, część też będziemy wykorzystywać po córce bo ona nie była zbytnio ubierana na różowo, raczej tak neutralnie). Także na początku lipca, po urlopie męża biorę się w garść i za robotę :)
Ja mam juz prawie wszystkie kosmetyki. Ubranek mam bardzo duzo, bo bratowa mi dala chyba z 15 workow. Dlatego je teraz przegladam i segreguje rozmiarami.
Lozeczko tez juz jest. Jeszcze tylko materaz i wozek. Ale wozek maja kupic moi rodzice. Ja mam sobie tylko wybrac jaki chce model i kolor[emoji4]

f2w3yx8d527fn6nf.png

@aneta chciałam napisać, że taki "przegląd" ale mi uciekło słowo i stąd te "wypracowania" :) ja mam taką pamięć do twarzy, co bywa nieco męczące, bo czasami się zdarzają sytuacje, że osoby które kiedyś poznałam spotykam przypadkiem i tak mi dziwnie, bo ewidentnie widzę, że osoba nie pamieta mnie ni w ząb ;)
@inezka to czekam na wieści, wysoka ta Twoja bet coś.

@AnetaManiak to dobrze, że palec mocno nie dokucza, oby szybko się zagoiło i przeszło całkowicie :) dobrze, że tylko tak się to skończyło :)
Ja mam z tym moim porodem tak, że jeśli nie urodzę do 15 sierpnia to 18stego mam stawić się do szpitala bo jestem po cc i nie będą ryzykować z czekaniem tylko zrobią cc (z córką były problemy na końcówce i dmuchamy na zimne żeby nie było powtórki). Także tak naprawdę czasu coraz mniej, bo niecałe 2 miesiące nam zostały. A jak będzie powtórka i mały też urodzi się wcześniej to nic nie będzie gotowe...
A co do ubranek to właśnie mam to szczęście że w bliskiej rodzinie mam chłopca w wieku mojej Julki (2 tyg starszy ;)) także dużo ubranek udało nam się dostać bo ta para ma już trójkę i nie planują więcej więc nic już nie zostawiają tylko wszystko wydają :)

@aga_agi wiem że jak zacznę to wpadnę w taki wir że szok :) ale boję się czy z córcią uwieszoną u nogi to będzie łatwe hihi ;)

@InezkaK dziwne z tą Twoją betą. Może faktycznie ona już nie spada tylko zaczyna rosnąć z powodu fasolki :) mimo wszystko trzymam kciuki!

@justys0702 no to trochę przeglądania masz :) ja mam kilka kartonów po mojej córce, i dwa worki tych co dostaliśmy typowo malutkich na chłopca. Akurat też rodził się latem więc fajnie rozmiary nam się spasowały. No ale muszę zobaczyć co tam jest, co trzeba dokupić... Te duże rzeczy jak wózek, fotelik czy łóżeczko już czekają po córce więc chociaż to nam odeszło :)

reklama
Do góry