reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Ewela wyniki masz dobre, stosunek LH i FSH też jest ok. Namawiałabym jednak męża na badanie :) no i ta cytologia! Tym bardziej, że piszesz o tym pieczeniu-może infekcja to właśnie przyczyna. Najlepiej powiedz ginowi o tych dolegliwościach, pewnie pobierze wymaz nie tylko na cytologię ale też na czystość pochwy i ewentualnie posiew w kierunku bakterii.
co do badania nasienia to robią w klinikach leczenia niepłodności, ale czasem też w zwykłych laboratoriach. tego drugiego nie polecam-koleżanki facet robił i warunki były tragiczne-normalnie w łazience musiał nasienie pobierać. a cena niewiele niższa. My robiliśmy w klinice, umawiasz się i normalnie dostaje się kluczyk do pokoju- partnerka może wejść też z facetem, pokój ma własną łazienkę, kanapy itd., już jest przygotowany pojemnik na nasienie, jak ktoś chce skorzystać to są też filmy/gazety. No i później normalnie zostawia się pojemnik na szafce i oddaje kluczyk pielęgniarce :)

Inezka witaj ponownie, fajnie że do nas wróciłaś :)

mfifi dobrze że poszłaś do gin. Dupka na pewno masz brać od razu- on ma pomóc wchłonąć się torbieli. Ja miałam największą ponad 6 cm i udało się pozbyć się jej lekami, trzymam kciuki by i u Ciebie tak było :) co do dawkowania to jeśli są dwie opcje - albo 2x1 albo 3x1 tabl. a ile tabl Ci zapisała? ja przy torbieli miałam zalecone 2x1

Ewela wyniki masz dobre, stosunek LH i FSH też jest ok. Namawiałabym jednak męża na badanie :) no i ta cytologia! Tym bardziej, że piszesz o tym pieczeniu-może infekcja to właśnie przyczyna. Najlepiej powiedz ginowi o tych dolegliwościach, pewnie pobierze wymaz nie tylko na cytologię ale też na czystość pochwy i ewentualnie posiew w kierunku bakterii.
co do badania nasienia to robią w klinikach leczenia niepłodności, ale czasem też w zwykłych laboratoriach. tego drugiego nie polecam-koleżanki facet robił i warunki były tragiczne-normalnie w łazience musiał nasienie pobierać. a cena niewiele niższa. My robiliśmy w klinice, umawiasz się i normalnie dostaje się kluczyk do pokoju- partnerka może wejść też z facetem, pokój ma własną łazienkę, kanapy itd., już jest przygotowany pojemnik na nasienie, jak ktoś chce skorzystać to są też filmy/gazety. No i później normalnie zostawia się pojemnik na szafce i oddaje kluczyk pielęgniarce :)

mfifi dobrze że poszłaś do gin. Dupka na pewno masz brać od razu- on ma pomóc wchłonąć się torbieli. Ja miałam największą ponad 6 cm i udało się pozbyć się jej lekami, trzymam kciuki by i u Ciebie tak było :) co do dawkowania to jeśli są dwie opcje - albo 2x1 albo 3x1 tabl. a ile tabl Ci zapisała? ja przy torbieli miałam zalecone 2x1
Natka dzięki za podpowiedź, z mężem rozmawiałam i bez problemu się zgodził jeśli cytologia wyjdzie dobrze to zgadamy męża ale myślę że może coś ta infekcja blokuje zobaczymy co powie lekarz. Napewno zdecydujemy się na płatną klinikę i tak wszystko robię prywatnie ale pieniądze nie mają znaczenia aby tylko sie końcu udało

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Raz dziennie

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Natka dzięki za podpowiedź, z mężem rozmawiałam i bez problemu się zgodził jeśli cytologia wyjdzie dobrze to zgadamy męża ale myślę że może coś ta infekcja blokuje zobaczymy co powie lekarz. Napewno zdecydujemy się na płatną klinikę i tak wszystko robię prywatnie ale pieniądze nie mają znaczenia aby tylko sie końcu udało

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ewela a u nas wyglada to tak badanie nasienia męża mozna pobrac w domu i w ciagu 15-20 minut trzeba dowiezc do labolatorium sa dwa gabinety prywatne ktore wykonuja to badanie :) takze dowiedz się jak to wyglada u ciebie w mieście bo w domu to inny komfort wiadomo ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

No i kolejna znajoma w ciąży[emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22]i miej tu kurw... dobry humor[emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz co najbardziej boli. To że te dziewczyny zachodzą od tak kiedy chcą mówią o tym a na następny miesiąc już zdjęcia z usg bo im się udało[emoji22][emoji22][emoji22]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
AnetaManiak ja sie odizolowalam od ludzi przez to wszystko ciezko mi rozmawiac o tym co mnie spotkalo dzisiaj niestety placz byl tylko nie da sie nie myslec na dodatek gdy spojrze na brzuch to widze blizne po cp i znowu mi smutno:(
Wczoraj zdalam sobie sprawe ze moge nigdy mama nie zostac a kkedys yo takie proste mi sie wydawalo

Do góry