reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Ewela wyniki masz dobre, stosunek LH i FSH też jest ok. Namawiałabym jednak męża na badanie :) no i ta cytologia! Tym bardziej, że piszesz o tym pieczeniu-może infekcja to właśnie przyczyna. Najlepiej powiedz ginowi o tych dolegliwościach, pewnie pobierze wymaz nie tylko na cytologię ale też na czystość pochwy i ewentualnie posiew w kierunku bakterii.
co do badania nasienia to robią w klinikach leczenia niepłodności, ale czasem też w zwykłych laboratoriach. tego drugiego nie polecam-koleżanki facet robił i warunki były tragiczne-normalnie w łazience musiał nasienie pobierać. a cena niewiele niższa. My robiliśmy w klinice, umawiasz się i normalnie dostaje się kluczyk do pokoju- partnerka może wejść też z facetem, pokój ma własną łazienkę, kanapy itd., już jest przygotowany pojemnik na nasienie, jak ktoś chce skorzystać to są też filmy/gazety. No i później normalnie zostawia się pojemnik na szafce i oddaje kluczyk pielęgniarce :)

Inezka witaj ponownie, fajnie że do nas wróciłaś :)

mfifi dobrze że poszłaś do gin. Dupka na pewno masz brać od razu- on ma pomóc wchłonąć się torbieli. Ja miałam największą ponad 6 cm i udało się pozbyć się jej lekami, trzymam kciuki by i u Ciebie tak było :) co do dawkowania to jeśli są dwie opcje - albo 2x1 albo 3x1 tabl. a ile tabl Ci zapisała? ja przy torbieli miałam zalecone 2x1

Ewela wyniki masz dobre, stosunek LH i FSH też jest ok. Namawiałabym jednak męża na badanie :) no i ta cytologia! Tym bardziej, że piszesz o tym pieczeniu-może infekcja to właśnie przyczyna. Najlepiej powiedz ginowi o tych dolegliwościach, pewnie pobierze wymaz nie tylko na cytologię ale też na czystość pochwy i ewentualnie posiew w kierunku bakterii.
co do badania nasienia to robią w klinikach leczenia niepłodności, ale czasem też w zwykłych laboratoriach. tego drugiego nie polecam-koleżanki facet robił i warunki były tragiczne-normalnie w łazience musiał nasienie pobierać. a cena niewiele niższa. My robiliśmy w klinice, umawiasz się i normalnie dostaje się kluczyk do pokoju- partnerka może wejść też z facetem, pokój ma własną łazienkę, kanapy itd., już jest przygotowany pojemnik na nasienie, jak ktoś chce skorzystać to są też filmy/gazety. No i później normalnie zostawia się pojemnik na szafce i oddaje kluczyk pielęgniarce :)

mfifi dobrze że poszłaś do gin. Dupka na pewno masz brać od razu- on ma pomóc wchłonąć się torbieli. Ja miałam największą ponad 6 cm i udało się pozbyć się jej lekami, trzymam kciuki by i u Ciebie tak było :) co do dawkowania to jeśli są dwie opcje - albo 2x1 albo 3x1 tabl. a ile tabl Ci zapisała? ja przy torbieli miałam zalecone 2x1
Natka dzięki za podpowiedź, z mężem rozmawiałam i bez problemu się zgodził jeśli cytologia wyjdzie dobrze to zgadamy męża ale myślę że może coś ta infekcja blokuje zobaczymy co powie lekarz. Napewno zdecydujemy się na płatną klinikę i tak wszystko robię prywatnie ale pieniądze nie mają znaczenia aby tylko sie końcu udało

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Raz dziennie

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Natka dzięki za podpowiedź, z mężem rozmawiałam i bez problemu się zgodził jeśli cytologia wyjdzie dobrze to zgadamy męża ale myślę że może coś ta infekcja blokuje zobaczymy co powie lekarz. Napewno zdecydujemy się na płatną klinikę i tak wszystko robię prywatnie ale pieniądze nie mają znaczenia aby tylko sie końcu udało

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ewela a u nas wyglada to tak badanie nasienia męża mozna pobrac w domu i w ciagu 15-20 minut trzeba dowiezc do labolatorium sa dwa gabinety prywatne ktore wykonuja to badanie :) takze dowiedz się jak to wyglada u ciebie w mieście bo w domu to inny komfort wiadomo ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

No i kolejna znajoma w ciąży[emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22]i miej tu kurw... dobry humor[emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz co najbardziej boli. To że te dziewczyny zachodzą od tak kiedy chcą mówią o tym a na następny miesiąc już zdjęcia z usg bo im się udało[emoji22][emoji22][emoji22]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
AnetaManiak ja sie odizolowalam od ludzi przez to wszystko ciezko mi rozmawiac o tym co mnie spotkalo dzisiaj niestety placz byl tylko nie da sie nie myslec na dodatek gdy spojrze na brzuch to widze blizne po cp i znowu mi smutno:(
Wczoraj zdalam sobie sprawe ze moge nigdy mama nie zostac a kkedys yo takie proste mi sie wydawalo

Do góry