reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Z jednej strony masz dobrze ,ze jesteś szczupła ,bo ubrania zawsze dobrze leżą i wybór większy,bo małe rozmiary zawsze zostają i energii więcej.Szczupłe osoby przeważnie też młodziej wyglądają, bo nadwaga dodaje lat.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz co wolałbym mieć trochę kg Więcej. Nie zawsze mam wybór w ubraniach. Czasami muszę się naszukać.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj to Kochana troszkę kalori pójdzie na papapa[emoji6][emoji6]to trzymam kciuki za dobrą pomogę[emoji109][emoji109][emoji109]No właśnie Ja też mam dużo ścieżek rowerowych, ale coś ciężko w tym roku żeby na nie wjechać [emoji12][emoji12]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
W niedziele moja teściowa była na wycieczce rowerowej z tesciem zrobili 130 km. Wiec moje 40 km to powinien być pikuś pojedziemy cała rodzinka ,chyba ze już nie będzie chciała ,bo trochę ja to kosztowało.Dzwoniła do mojego M żeby po nią przyjechał ,ale na rybach byliśmy bez tel [emoji23][emoji23].

Wiesz co wolałbym mieć trochę kg Więcej. Nie zawsze mam wybór w ubraniach. Czasami muszę się naszukać.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Może po ciąży coś zostanie [emoji4]
W niedziele moja teściowa była na wycieczce rowerowej z tesciem zrobili 130 km. Wiec moje 40 km to powinien być pikuś pojedziemy cała rodzinka ,chyba ze już nie będzie chciała ,bo trochę ja to kosztowało.Dzwoniła do mojego M żeby po nią przyjechał ,ale na rybach byliśmy bez tel [emoji23][emoji23].

Na rybach?? Uwielbiam łowić!!! Jak jest czas to z Moim M jeździmy na ryby. Ja to bym mogła całymi dniami wętkować!!!! To Mnie tak odpręża jak jedzenie czekolady[emoji12][emoji12][emoji12]
Kochana dasz radę, na początek 40km a potem to już pobijesz Teściową w rekordach[emoji6][emoji6][emoji6]

Na rybach?? Uwielbiam łowić!!! Jak jest czas to z Moim M jeździmy na ryby. Ja to bym mogła całymi dniami wętkować!!!! To Mnie tak odpręża jak jedzenie czekolady[emoji12][emoji12][emoji12]
Kochana dasz radę, na początek 40km a potem to już pobijesz Teściową w rekordach[emoji6][emoji6][emoji6]

Ja też lubię łowić [emoji3].Nawet mam swoją wedke,kontakt z naturą to jest to co lubię.Moja mama mieszka nad jeziorem więc mam gdzie łowić ,a przy okazji popływać można i po opalać się.

Co do rekordu teściowej to 130 km bym nie jechała,bo później z tydzień bym nie siedziała [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]. Max 50-60 [emoji38][emoji6]

Ja uwielbiam sport [emoji3] ciągle biegam albo chodzę na siłownię, nie wyobrażam sobie życia bez tego [emoji3][emoji123]
Co do testów owu to robilam żeby sprawdzić czy coś na nich wyjdzie. Dzisiaj boli mnie prawy jajnik wiec chyba miały racje [emoji3]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Justys szpital to nic przyjemnego ale ja jestem zdania że lepiej dwa razy sprawdzić niż coś przeoczyć :) także super że lekarz tak się przejął i nie zbagatelizował tego plamienia! Najważniejsze, że wszystko już jest dobrze a weekend szybko przeleci i wrócicie do domku :)

Ewela tak piszecie o tym śluzie i mi się przypomniało że chyba Ty zastanawiałaś się parę dni temu czy tylko rozciągliwy śluz jest płodny? Chciałam wtedy napisać ale coś mi przeszkodziło i potem wyleciało mi z głowy.. Każdy śluz wodnisty i przezroczysty też jest śluzem płodnym, czasami niektórzy uważają że jest to śluz "gorszej" jakości niż typowe "białko jajka" ale świadczy on o dniach płodnych :) u mnie np w większości cykli w okolicy owulacji występuje właśnie taki, rzadko pojawia się u mnie typowe "bj" a owulacje potwierdzone.
Taki przezroczysty miałam jeden dzień i chyba nie cały teraz jest biały czyli ten nie płodny kurcze ciężko mi rozgryść swoje ciało, przed poronieniem było inaczej a teraz wszystko się pozmienialo

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka

@xxEwelaxx jak wrócisz z pracy to daj znać jak się dzisiaj czujesz[emoji11][emoji11][emoji11]

@InezkaK owocnych starań[emoji16]

@justys0702 a dlaczego z magnezem?? Jeśli można wiedzieć.

@90_natka to już końcówka 6 miesiąca[emoji7][emoji7][emoji7]jak słodko[emoji7]jak się miewacie??

@DorciaMamaOlka jesteś po stymulacji więc owulka mogła się przesunąć, wiem coś na ten temat. Od którego dnia cyklu brałaś clo??

@mfifi04 jak tam u Ciebie??

@aga_agi jak tam córcia się czuje??

@alunia87 też daj znać co u Ciebie?? Chyba też tak jakoś dni płodne się zaczną??

@Ewelyn dzisiaj też robisz test owy czy już po prostu działacie??

@kamisia871 jak przygotowania do przyjęcia rodzinki?? Pewnie już cała w skowronkach[emoji6][emoji6]

A u Mnie już siniak po zastrzyku wylazł i prawy jajnik daje konkretnie znać o sobie[emoji54][emoji54]tego właśnie przy stumulacji nie lubię. Bo czuję konkretnie wszystko. A już wiem co to jutro będzie[emoji46][emoji46][emoji46]

Wróciłam właśnie z pracy, padam .. zaraz się wybieramy z M na zakupy może humor się poprawi. No nadal jest kiepski niestety.

Współczuję że tak to wszystko odczuwasz, ale to dobry znak [emoji4] chyba też bym tak chciała [emoji9]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejka

@xxEwelaxx jak wrócisz z pracy to daj znać jak się dzisiaj czujesz
emoji11.png
emoji11.png
emoji11.png

@InezkaK owocnych starań
emoji16.png

@justys0702 a dlaczego z magnezem?? Jeśli można wiedzieć.

@90_natka to już końcówka 6 miesiąca
emoji7.png
emoji7.png
emoji7.png
jak słodko
emoji7.png
jak się miewacie??

@DorciaMamaOlka jesteś po stymulacji więc owulka mogła się przesunąć, wiem coś na ten temat. Od którego dnia cyklu brałaś clo??

@mfifi04 jak tam u Ciebie??

@aga_agi jak tam córcia się czuje??

@alunia87 też daj znać co u Ciebie?? Chyba też tak jakoś dni płodne się zaczną??

@Ewelyn dzisiaj też robisz test owy czy już po prostu działacie??

@kamisia871 jak przygotowania do przyjęcia rodzinki?? Pewnie już cała w skowronkach
emoji6.png
emoji6.png

A u Mnie już siniak po zastrzyku wylazł i prawy jajnik daje konkretnie znać o sobie
emoji54.png
emoji54.png
tego właśnie przy stumulacji nie lubię. Bo czuję konkretnie wszystko. A już wiem co to jutro będzie
emoji46.png
emoji46.png
emoji46.png

U nas średnio, bóle i skurcze znowu mnie męczą mimo bardzo dużej dawki magnezu i luteiny... No ale we wtorek wizyta to zobaczymy co ginka powie. Mały na dodatek leży poprzecznie i chwilami strasznie to nieprzyjemnie jak z tej pozycji wywija w brzuszku :) ale damy radę, musimy :)

Co do diety to ja właśnie słyszałam że to różnie bywa i zrzucenie wagi nie zawsze ułatwia zajście w ciążę. No ale dla zdrowia to wiadomo że najlepiej żeby waga była w normie. U mnie z kolei długi czas było w drugą stronę-wieczna niedowaga mimo że jem więcej niż mój mąż :p dopiero po ostatniej stracie jakoś mi się waga zatrzymała i w końcu weszłam w normę BMI :) ale zobaczymy teraz na dniach czy zaraz znowu nie będę musiała przejść na dietę (w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę, teraz we wtorek okaże się czy teraz też mnie dopadła...)

Ewela po poronieniu niestety tak może być, że się przestawia to wszystko... U mnie pierwsze cykle takie dziwne były, ale potem wszystko wróciło do takiego stanu jaki miałam przed stratą.

Do góry