Może to kwestia tego że to nie jest refundowane? I dlatego nie ma informacji w szpitalach. Ale nie wiem, tak sobie tylko myślę. Ja w sumie nie spodziewałam się nawet że mnie poinformują o możliwości badań genetycznych więc to że nic nie powiedzieli mnie specjalnie nie zdziwiło. Ale za to w szoku byłam że nie informują o możliwości pochowania dziecka. Jedna położna mi powiedziała że są w szoku że chcę zabrać dziecko bo kobiety podobno u nich zawsze zostawiają materiał z poronienia w szpitalu i oni to utylizują z odpadami medycznymi. I dopiero po chyba 22 tc jeśli dobrze pamiętam jest procedura że ciało dziecka się zabiera bo to już nie poronienie a poród przedwczesny i normalnie papiery jak do porodu się wypełnia.Tak naprawdę to nie mam zielonego pojęcia dlaczego nie ma jakichkolwiek informacji w szpitalach po poronieniu. Moja teściowa pracuje na ginekologii i nic mi nie powiedziała. Jak tutaj temat się zaczął to jej zapytałam i miałam wrażenie, że chciała mnie zbyć, dopiero jak zaczęłam drążyć temat to coś tam powiedziała. Myślę, że jakbym zdecydowała się na te badania to by mi odradzała.
reklama
DorciaMamaOlka
Fanka BB :)
Faktycznie 820 zł.I też ten wymaz był...Teraz dopytalam męża bo on przelew robiłNie wiem jak Dorcia ale ja placilam w DNA Katowice 820zl za płeć i przyczyny i oddawalam jeszcze wymaz z policzka na trombofilie i dodam ze w szpitalu po poronieniu zle zabezpieczyli material z poronienia i zamiast w soli fizjologicznej to było w" parafinie " czy cos takiego ale to nie przeszkadzało bo mozna zbadać material z poronienia nawet po kilku latach
Sent from my LG-K420 using Forum BabyBoom mobile app
Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
DorciaMamaOlka
U nas też nikt nic nie powiedział ..dopiero jak mąż z pyskiem poszedł do ordynatora to zrobili wszystko...Ale mówię Wam ja myślałam,że ich pozabija ten mój chłop
Mnie się pytali czy chce robić te badania i pochówek. Nawet coś podpisywalam. Ja się nie zdecydowałam bo to za mała ciąża była. Z tego urlopu bym nie skorzystała bo w pracy miałam istny pożar. Ledwo dali rade beze mnie 3 tygodnie
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
kamisia871
U mnie w szpitalu przy każdej stracie Dzidziusia byłam informowana o możliwości pochówku (12tc, bo dwia następne to 32 tc i 18 tc więc tu Maluszki oczywiście na sekcje), o skróconym macierzyński, o dodatkowych badaniach itd. Więc naprawdę potraktowana zostałam godnie...
-----------------------------
Musisz być silna (mamusiu)....masz dla kogo żyć !!!
A[*] S[*] E[*]
A[*] S[*] E[*]
Dziewczyny ja po wizycie u mojego gin wszystko sie pięknie oczysciło macica wygląda jakby nic się nie stało nawet było juz widać pecherzyk w lewym jajniku jeden zdecydowanie większy więc na dniach będzie. ..a tak wogóle to na pytanie czy mam odczekać uslyszalam ze fachowo raczej 2 miesiace ale po badaniu powiedział że nie muszę. .. Oczywiscie boję się bardzo bardzo ....
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
justys0702
To normalne, ze sie boisz. Ale ja bym probowala.Dziewczyny ja po wizycie u mojego gin wszystko sie pięknie oczysciło macica wygląda jakby nic się nie stało nawet było juz widać pecherzyk w lewym jajniku jeden zdecydowanie większy więc na dniach będzie. ..a tak wogóle to na pytanie czy mam odczekać uslyszalam ze fachowo raczej 2 miesiace ale po badaniu powiedział że nie muszę. .. Oczywiscie boję się bardzo bardzo ....
Kochana jeśli czujesz się na siłach to walcz dalej. Jeśli nie to odczekaj sobie odpocznij.Dziewczyny ja po wizycie u mojego gin wszystko sie pięknie oczysciło macica wygląda jakby nic się nie stało nawet było juz widać pecherzyk w lewym jajniku jeden zdecydowanie większy więc na dniach będzie. ..a tak wogóle to na pytanie czy mam odczekać uslyszalam ze fachowo raczej 2 miesiace ale po badaniu powiedział że nie muszę. .. Oczywiscie boję się bardzo bardzo ....
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
kamisia871
Dokładnie jak pisała mfifi jak czujesz się na siłach walcz, jak nie odpuść !!
A[*] S[*] E[*]
A[*] S[*] E[*]