reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

@justys0702 była to końcówka 7tyg. Chociaż według usg i wielkości maleństwa 5tyd. Tylko, że jak byłam w 4tyg to było wszystko w porządku a na następnej wizycie już nie.
Tak już się oczyściłam sama. Opisałam to bo tak jakoś Mi się to wszystko przypomniało i chciałabym wiedzieć jaka była płeć. Jestem teraz albo w 46dc albo w 7dc bo 4dni temu miałam coś jakby plamienia przez 3dni ale to było dosłownie po pare kropel dziennie

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@justys0702 była to końcówka 7tyg. Chociaż według usg i wielkości maleństwa 5tyd. Tylko, że jak byłam w 4tyg to było wszystko w porządku a na następnej wizycie już nie.
Tak już się oczyściłam sama. Opisałam to bo tak jakoś Mi się to wszystko przypomniało i chciałabym wiedzieć jaka była płeć. Jestem teraz albo w 46dc albo w 7dc bo 4dni temu miałam coś jakby plamienia przez 3dni ale to było dosłownie po pare kropel dziennie

Rozumiem. Szkoda, ze nie wiedzialas o tym wczesniej. Bo dostalabys2 miesoace urlopu macierzyznskiego i jesli jestes dodatkowo ubezpieczona mogalbys sie ubiegac o odszkodowanie za smierc dziecka.

f2w3yx8d8eesu797.png

Dziewczyny musi być zarodek żeby określić płeć-przy pustym jaju plodowym niestety z tego co wiem nie wykształciło się jeszcze DNA i nie ma jak sprawdzić płci. Do badania bierze się materiał z kosmowki ale w starszej ciąży już może to nie wystarczyć (trzeba pobrać od dziecka tkankę). My badaliśmy płeć i w kierunku wad genetycznych, zależało nam na czasie więc dopłacaliśmy za badanie na cito-ok 1200zl razem nas wyszło. Ale u nas nie wystarczyło pobranie kosmowki po zabiegu, musieliśmy później dowieźć tkanki pobrane bezpośrednio od naszej córeczki.
A skrócony, 8 tygodniowy urlop macierzyński przysługuje jak ma się akt urodzenia dziecka czyli trzeba dziecko zarejestrować w usc a do tego potrzebne jest określenie płci właśnie. A jak dziecko jest zarejestrowane to można też dokonać pochówku i otrzymać z ZUS zasiłek pogrzebowy (oczywiście jeśli jest się ubezpieczonym).

Rozumiem. Szkoda, ze nie wiedzialas o tym wczesniej. Bo dostalabys2 miesoace urlopu macierzyznskiego i jesli jestes dodatkowo ubezpieczona mogalbys sie ubiegac o odszkodowanie za smierc dziecka.

f2w3yx8d8eesu797.png
No tak człowiek uczy się całe życie. Powiem tak dobrze wiedzieć coś na przyszłość, ale mam nadzieję, że nigdy więcej Mnie to nie spotka Ani Żadnej Nas Tutaj i nie będę musiała myśleć o tym.

Dokładnie. Dziękuję za wyjaśnienie sprawy i też mam nadzieję, że zarówno Wy jak i ja sama nigdy z nowo zdobytej wiedzy już korzystać nie będziemy musiały

No tak człowiek uczy się całe życie. Powiem tak dobrze wiedzieć coś na przyszłość, ale mam nadzieję, że nigdy więcej Mnie to nie spotka Ani Żadnej Nas Tutaj i nie będę musiała myśleć o tym.

Ja sie dowiedzialam o tym w szpitalu od dziewczyny, ktora lezala razem ze mna i miala badac ta plec. Gdyby nie ona, pewnie bym sie o tym nie dowiedziala, bo szpital nie jest przychylny do takich badan.

f2w3yx8d8eesu797.png

Ja sie dowiedzialam o tym w szpitalu od dziewczyny, ktora lezala razem ze mna i miala badac ta plec. Gdyby nie ona, pewnie bym sie o tym nie dowiedziala, bo szpital nie jest przychylny do takich badan.

f2w3yx8d8eesu797.png
Nie są przychylne bo pewnie koszty tego są duże i jest to czasochłonne. Taka nasza Polska Polityka. Nic nie można po ludzku.

Nie są przychylne bo pewnie koszty tego są duże i jest to czasochłonne. Taka nasza Polska Polityka. Nic nie można po ludzku.

Tylko, ze w Moim przypadku szpital nie robi takich badan, tylko trzeba sobie samemu zawiezc probki do badania. A nie wiem w czym wlasnie maja problem.

f2w3yx8d8eesu797.png

reklama
Tylko, ze w Moim przypadku szpital nie robi takich badan, tylko trzeba sobie samemu zawiezc probki do badania. A nie wiem w czym wlasnie maja problem.

f2w3yx8d8eesu797.png
Moim zdaniem lekarz powinien nas o tym poinformować, a jeżeli nie pamiętają to niech dają kuźwa karteczki z informacjami. Wiesz to już nie chodzi nawet o te pieniądze, ale nie każda kobieta jest psychicznie w stanie poradzić sobie z tym od tak i potrzebuje tego urlopu. A nie jedna z nas podejrzewam też i lepiej by się czuła wiedząc "kogo" nosiła pod sercem.

Do góry