Dziewczyny które trzymały za nas kciuki - dziękuję
chyba Wasze kciuki zdziałały cuda bo serduszko jest zdrowe! Wszystkie zastawki są z całą pewnością zamknięte i żaden z pomiarów nie wskazuje na wadę. Także albo zastawka się domknęła albo lekarz u którego wtedy byliśmy na usg coś źle ocenił
kamień spadł mi z serca....
Cos_tam_marze witaj.. Smutna historia... Ale skoro robili amniopunkcję to powinien być znany kariotyp dziecka. Samo określenie że zespół wad to niestety za mało żeby stwierdzić czy jest ryzyko powtórki. Teraz radziłabym z wynikiem szybko udać się do genetyka, on na pewno najlepiej oceni. Może się okazać że to są wady przypadkowe, o nieznanej przyczynie, a Wy nie jesteście nosicielami żadnych wad i Wasze kariotypy są ok. U mojej córki 3 lata temu również wykryta została wada genetyczna, która przyczyniła się do obumarcia ciąży w 16 tc jednak okazało się, że była to wada przypadkowa, a nasze kariotypy są w porządku. Urodziłam później zdrową córkę i jestem obecnie w kolejnej ciąży, w której na tą chwilę (24tc) również nie wygląda żeby coś było nie tak. Nie trać nadziei i skonsultuj wszystko z genetykiem.
Kasia gratulacje córeczki
dobrze kojarzę że masz już synka? będzie parka
super!