reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Tyle złych rzeczy spadło na nas przed samą owulacją... i chyba odpuściliśmy, po prostu zaczeliśmy myśleć o sobie, o nas, zrelaksowaliśmy się, byliśmy na imprezie... i to chyba jest recepta :) spokój....dziękuje dziewczyny, trzymajcie kciuki za nas.... wszystkie mamy być szczęśliwymi mamami!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trzymam mocno kciuki kochana [emoji110][emoji173]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@kamisia871 witaj, strasznie smutna ta Twoja historia :( ale najważniejsze, że w pewnym stopniu udało się przepracować straty, nie tracisz nadziei i jesteś pełna wiary i optymizmu! Wierzę, że niedługo się uda i tym razem wszystko skończy się szczęśliwie. Trzymam za Was kciuki :)

@InezkaK gratuluję dobrego przyrostu hcg, teraz musi być już tylko dobrze!

@xssenia trzymam kciuki i zobaczysz że będzie wszystko dobrze :) ja w ciąży z córką miałam pierwszą betę niewiele ponad 13 a wszystko skończyło się dobrze :)
A co do wyluzowania to wierz lub nie ale moim zdaniem to jest właśnie klucz do sukcesu. W ciążę z córką zaszłam właśnie w cyklu w którym odpuściłam, nie poszłam na monitoring i nawet nie dostałam zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka (a bez tego nie miałam owulacji)-a jednak mimo mojego niedowierzania beta była właśnie pozytwna :)

My jutro jedziemy na echo serca... Mam nadzieję, że z Małym jednak wszystko dobrze, że zastawka się domknęła i serduszko okaże się zdrowe :)
Napewno będzie wszystko dobrze [emoji4] musisz być dobrej myśli, trzymam mocno kciuki [emoji110] i czekam na dobre wieści

Hej dziewczyny [emoji3] chciałabym do Was dołączyć, jednak ja jeszcze jestem na etapie ze w poniedziałek idę sprawdzić czy beta mi spadła [emoji6] wciąż czekam na pierwszą @ po poronieniu sprzed 4 tygodni. U mnie serduszko przestało bić w 7 tyg, jednak wywoływane poronienie miałam dopiero w 11.
Mimo wszystko jestem pełna optymizmu ze tym razem się uda.
Podziwiam Was za wasze podejście i trzymam kciuki za nas wszystkie [emoji3]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Hej bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.. bądź silna

Hej dziewczyny ! Jestem nowa. Nie wiem nawet od czego zacząć. 22tc amniopunkcja, wynik zły- wady genetyczne. Będziemy podawani badaniu czy to nasza wina, naszych chromosomów;( to tak w skrócie. Jestem zalamana. Musze odetchnąć ale czy jak wyjdą jakieś wady w chromosomach to mamy jeszcze szansę za zdrowe dziecko? Czy to się leczy? Czy nie będziemy nigdy rodzicami ;( Dodam że badania mogą wyjść zle - brat mojego męża ze swoją kobieta starali się o dziecko i doszło do kilku poronien. Moj maz może mieć to samo ;( tak się boję !

Hej dziewczyny ! Jestem nowa. Nie wiem nawet od czego zacząć. 22tc amniopunkcja, wynik zły- wady genetyczne. Będziemy podawani badaniu czy to nasza wina, naszych chromosomów;( to tak w skrócie. Jestem zalamana. Musze odetchnąć ale czy jak wyjdą jakieś wady w chromosomach to mamy jeszcze szansę za zdrowe dziecko? Czy to się leczy? Czy nie będziemy nigdy rodzicami ;( Dodam że badania mogą wyjść zle - brat mojego męża ze swoją kobieta starali się o dziecko i doszło do kilku poronien. Moj maz może mieć to samo ;( tak się boję !
O Rety :( nie wiem co powiedzieć,ale nie koniecznie Wady genetyczne mogą się powtarzać,nie które powstają ze złego podziału i są przypadkowe ... Dokładnie wiesz co to za wada? Co będą badać ?

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Nowa koleżankę :) szkoda,że w takich okolicznościach :( przykro mi z powodu Twojej straty :( możesz mi powiedzieć dlaczego dopiero w 11tc miałaś wywoływane poronienie? Był konieczny zabieg?

Witam Nowa koleżankę :) szkoda,że w takich okolicznościach :( przykro mi z powodu Twojej straty :( możesz mi powiedzieć dlaczego dopiero w 11tc miałaś wywoływane poronienie? Był konieczny zabieg?

Dopiero w 10 tyg okazało się ze serduszko nie bije, mimo że w 7tc wszystko było dobrze. Termin w szpitalu dostalam tydzień później. Ale obyło się bez zabiegu, wystarczyła dużą dawka czopków.

Dopiero w 10 tyg okazało się ze serduszko nie bije, mimo że w 7tc wszystko było dobrze. Termin w szpitalu dostalam tydzień później. Ale obyło się bez zabiegu, wystarczyła dużą dawka czopków.

W całej tej sytuacji lepiej,że udało się za pomocą farmakologii :( nie długo powinnaś dostać @ jakie masz plany teraz?

Po @ zaczynam starania. Ostatnie 2 razy potrzebowałam ok 7 miesięcy żeby się udało , ale może teraz będzie szybciej. W międzyczasie skontroluje TSH czy nie rośnie. W czerwcu mam wakacyjny wyjazd to może się uda [emoji3]

reklama
Witaj [emoji6]wlasciwie to tez nie wiem co powiedziec bardzo mi przykro [emoji20]ale jedno co mi przychodzi do glowy to powinnas porozmawiac z genetykiem mozna na czacie jezeli oczywiscie znasz juz przyczyny

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry