reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Tyle złych rzeczy spadło na nas przed samą owulacją... i chyba odpuściliśmy, po prostu zaczeliśmy myśleć o sobie, o nas, zrelaksowaliśmy się, byliśmy na imprezie... i to chyba jest recepta :) spokój....dziękuje dziewczyny, trzymajcie kciuki za nas.... wszystkie mamy być szczęśliwymi mamami!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trzymam mocno kciuki kochana [emoji110][emoji173]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@kamisia871 witaj, strasznie smutna ta Twoja historia :( ale najważniejsze, że w pewnym stopniu udało się przepracować straty, nie tracisz nadziei i jesteś pełna wiary i optymizmu! Wierzę, że niedługo się uda i tym razem wszystko skończy się szczęśliwie. Trzymam za Was kciuki :)

@InezkaK gratuluję dobrego przyrostu hcg, teraz musi być już tylko dobrze!

@xssenia trzymam kciuki i zobaczysz że będzie wszystko dobrze :) ja w ciąży z córką miałam pierwszą betę niewiele ponad 13 a wszystko skończyło się dobrze :)
A co do wyluzowania to wierz lub nie ale moim zdaniem to jest właśnie klucz do sukcesu. W ciążę z córką zaszłam właśnie w cyklu w którym odpuściłam, nie poszłam na monitoring i nawet nie dostałam zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka (a bez tego nie miałam owulacji)-a jednak mimo mojego niedowierzania beta była właśnie pozytwna :)

My jutro jedziemy na echo serca... Mam nadzieję, że z Małym jednak wszystko dobrze, że zastawka się domknęła i serduszko okaże się zdrowe :)
Napewno będzie wszystko dobrze [emoji4] musisz być dobrej myśli, trzymam mocno kciuki [emoji110] i czekam na dobre wieści

Hej dziewczyny [emoji3] chciałabym do Was dołączyć, jednak ja jeszcze jestem na etapie ze w poniedziałek idę sprawdzić czy beta mi spadła [emoji6] wciąż czekam na pierwszą @ po poronieniu sprzed 4 tygodni. U mnie serduszko przestało bić w 7 tyg, jednak wywoływane poronienie miałam dopiero w 11.
Mimo wszystko jestem pełna optymizmu ze tym razem się uda.
Podziwiam Was za wasze podejście i trzymam kciuki za nas wszystkie [emoji3]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Hej bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.. bądź silna

Hej dziewczyny ! Jestem nowa. Nie wiem nawet od czego zacząć. 22tc amniopunkcja, wynik zły- wady genetyczne. Będziemy podawani badaniu czy to nasza wina, naszych chromosomów;( to tak w skrócie. Jestem zalamana. Musze odetchnąć ale czy jak wyjdą jakieś wady w chromosomach to mamy jeszcze szansę za zdrowe dziecko? Czy to się leczy? Czy nie będziemy nigdy rodzicami ;( Dodam że badania mogą wyjść zle - brat mojego męża ze swoją kobieta starali się o dziecko i doszło do kilku poronien. Moj maz może mieć to samo ;( tak się boję !

Hej dziewczyny ! Jestem nowa. Nie wiem nawet od czego zacząć. 22tc amniopunkcja, wynik zły- wady genetyczne. Będziemy podawani badaniu czy to nasza wina, naszych chromosomów;( to tak w skrócie. Jestem zalamana. Musze odetchnąć ale czy jak wyjdą jakieś wady w chromosomach to mamy jeszcze szansę za zdrowe dziecko? Czy to się leczy? Czy nie będziemy nigdy rodzicami ;( Dodam że badania mogą wyjść zle - brat mojego męża ze swoją kobieta starali się o dziecko i doszło do kilku poronien. Moj maz może mieć to samo ;( tak się boję !
O Rety :( nie wiem co powiedzieć,ale nie koniecznie Wady genetyczne mogą się powtarzać,nie które powstają ze złego podziału i są przypadkowe ... Dokładnie wiesz co to za wada? Co będą badać ?

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Nowa koleżankę :) szkoda,że w takich okolicznościach :( przykro mi z powodu Twojej straty :( możesz mi powiedzieć dlaczego dopiero w 11tc miałaś wywoływane poronienie? Był konieczny zabieg?

Witam Nowa koleżankę :) szkoda,że w takich okolicznościach :( przykro mi z powodu Twojej straty :( możesz mi powiedzieć dlaczego dopiero w 11tc miałaś wywoływane poronienie? Był konieczny zabieg?

Dopiero w 10 tyg okazało się ze serduszko nie bije, mimo że w 7tc wszystko było dobrze. Termin w szpitalu dostalam tydzień później. Ale obyło się bez zabiegu, wystarczyła dużą dawka czopków.

Dopiero w 10 tyg okazało się ze serduszko nie bije, mimo że w 7tc wszystko było dobrze. Termin w szpitalu dostalam tydzień później. Ale obyło się bez zabiegu, wystarczyła dużą dawka czopków.

W całej tej sytuacji lepiej,że udało się za pomocą farmakologii :( nie długo powinnaś dostać @ jakie masz plany teraz?

Po @ zaczynam starania. Ostatnie 2 razy potrzebowałam ok 7 miesięcy żeby się udało , ale może teraz będzie szybciej. W międzyczasie skontroluje TSH czy nie rośnie. W czerwcu mam wakacyjny wyjazd to może się uda [emoji3]

reklama
Witaj [emoji6]wlasciwie to tez nie wiem co powiedziec bardzo mi przykro [emoji20]ale jedno co mi przychodzi do glowy to powinnas porozmawiac z genetykiem mozna na czacie jezeli oczywiscie znasz juz przyczyny

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry