reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Ależ tu wysyp dobrych wiadomości ostatnio! Trzymam kciuki za wszystkie testy i betki i po cichu gratuluję :)

Inezka u mnie właśnie ten sam test najwcześniej pokazał ciążę :)
co było zresztą dla mnie wielkim szokiem bo zrobiłam go tylko po to żeby upewnić się że odstawić luteinę bo progesteron 7 dni po owulacji był tak niski, że nawet nie miałam 100% pewności że ta owulacja była bo nie udało się uwidocznić płynu po pęknięciu pęcherzyka podczas monitoringu :) a tu dwie kreski ;) trzymam kciuki i leć na betkę :)

AnetaManiak po stracie często udaje się szybciej bo organizm jest hormonalnie "nastawiony" na ciążę :) życzę Ci żeby inseminacja nie była konieczna! Mój mąż też miał słabe wyniki, co prawda w normie ale praktycznie na dolnej granicy plus b. duży odsetek nieprawidłowych. A jednak po stymulacji u mnie udało się. Niestety 3 razy straciliśmy ciąże, ale w końcu się udało i mamy 21 miesięczną córkę a teraz jestem w kolejnej ciąży :) nie ma rzeczy niemożliwych-trzymam kciuki by i Wam się udało :)

Nusia witaj. Przykro mi że i Ciebie spotkała ta tragedia :( ja również jedną z ciąż straciłam w 16tc... Tutaj na pewno znajdziesz wsparcie :)

Ależ tu wysyp dobrych wiadomości ostatnio! Trzymam kciuki za wszystkie testy i betki i po cichu gratuluję :)

Inezka u mnie właśnie ten sam test najwcześniej pokazał ciążę :)
co było zresztą dla mnie wielkim szokiem bo zrobiłam go tylko po to żeby upewnić się że odstawić luteinę bo progesteron 7 dni po owulacji był tak niski, że nawet nie miałam 100% pewności że ta owulacja była bo nie udało się uwidocznić płynu po pęknięciu pęcherzyka podczas monitoringu :) a tu dwie kreski ;) trzymam kciuki i leć na betkę :)

AnetaManiak po stracie często udaje się szybciej bo organizm jest hormonalnie "nastawiony" na ciążę :) życzę Ci żeby inseminacja nie była konieczna! Mój mąż też miał słabe wyniki, co prawda w normie ale praktycznie na dolnej granicy plus b. duży odsetek nieprawidłowych. A jednak po stymulacji u mnie udało się. Niestety 3 razy straciliśmy ciąże, ale w końcu się udało i mamy 21 miesięczną córkę a teraz jestem w kolejnej ciąży :) nie ma rzeczy niemożliwych-trzymam kciuki by i Wam się udało :)

Nusia witaj. Przykro mi że i Ciebie spotkała ta tragedia :( ja również jedną z ciąż straciłam w 16tc... Tutaj na pewno znajdziesz wsparcie :)

No właśnie lekarz nie kazał mi czekać. Powiedział że możemy się od razu starać. Bo była to wczesna ciąża i samoistne poronienie. I już po 7dniach ładnie się oczyściłam. Lekarz powiedział, że jeżeli tylko psychicznie jestem gotowa to nie zwlekać. Tabletki już mam wykupione teraz czekać tylko aż @ przyjdzie. To dałaś Mi nadzieję, że i nam się uda [emoji6][emoji6][emoji6] no i Gratulacje dla Ciebie[emoji8][emoji8][emoji8]i życzę szczęśliwego bezproblemowego rozwiązania [emoji11][emoji11][emoji11]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie lekarz nie kazał mi czekać. Powiedział że możemy się od razu starać. Bo była to wczesna ciąża i samoistne poronienie. I już po 7dniach ładnie się oczyściłam. Lekarz powiedział, że jeżeli tylko psychicznie jestem gotowa to nie zwlekać. Tabletki już mam wykupione teraz czekać tylko aż @ przyjdzie. To dałaś Mi nadzieję, że i nam się uda [emoji6][emoji6][emoji6] no i Gratulacje dla Ciebie[emoji8][emoji8][emoji8]i życzę szczęśliwego bezproblemowego rozwiązania [emoji11][emoji11][emoji11]

Dziękuję :)
Moje dwie pierwsze straty to były ciąże biochemiczne, beta rosła a potem spadała i przychodziła @, wszystko oczyszczało się samoistnie. Też nie miałam zalecone czekać, nie czekaliśmy i udawało się praktycznie od razu (raz w pierwszym cyklu-niestety znowu c.biochem., a kolejny raz w drugim cyklu starań :)). Jeszcze raz życzę powodzenia i trzymam kciuki! :)

A dziś rano miałam trzeci pozytywny test. Beta niestety 0.10 ehhh mnie to już nigdy nie ucieszy pozytywny test :sad:zalamalam się, siedzę i rycze :sad: chyba już nie zrobię żadnego testu będę czekała do@ .
Wgl straciłam już nadzieję na to że będę mamą :frown:
Wolałabym żeby te testy mi nic nie pokazywały a tak to już się napalilam ze się w końcu udalo:sad:
Masakra tak się źle czuje:sad:
Co ja wam dziewczyny będę głowę zawracala, zamętu tylko narobilam tymi testami już nie będę się chwalila pozytywnymi testami:sad:

A dziś rano miałam trzeci pozytywny test. Beta niestety 0.10 ehhh mnie to już nigdy nie ucieszy pozytywny test :sad:zalamalam się, siedzę i rycze :sad: chyba już nie zrobię żadnego testu będę czekała do@ .
Wolałabym żeby te testy mi nic nie pokazywały a tak to już się napalilam ze się w końcu udalo:sad:
Co ja wam dziewczyny będę głowę zawracala, zamętu tylko narobilam tymi testami już nie będę się chwalila pozytywnymi testami:sad:
Przykro mi [emoji45]

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Zaneta tak mi przykro [emoji26]ja tez sie nie nastawiam bo na tescie tylko cień więc czekam cierpliwie do konca tygodnia

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie załamuj się. Który to Twój cykl starań?? To forum jest po to żeby się wyżalić, żeby napisać o tym co Cie boli. Najlepiej i najłatwiej jest właśnie pisać w sumie do osób obcych nam niż osobom bliskim o tym mówić. Ja wiem i rozumiem, że to czekanie aż zapuka do nas szczęście jest ciężkie i trudne i bardzo bardzo przykre i wydaję Ci się teraz że wszyscy wokół mają to szczęście tylko nie Ty. Ale wiedz, że nie jesteś w tym sama. I uwierz też, że do Ciebie zapuka w końcu to szczęście[emoji8][emoji8][emoji8]i zawsze czekaj na nie z otwartymi rękoma

reklama
Zanetko przykro mi:(ciekawe czemu tak jest ze niektorym testy pokazuja cien i to nic nie znaczy.. nigdy mi sie tak nie zdarzylo..
Nie zalamuj się:*Kochana wkoncu sie uda,musi przeciez!!!

Anetko u mnie mdlosciowo..w piatek ide na usg.Boje się..mam nadzieje ze bąbelek sie rozwija i serduszko dalej bije jak dzwon.&&
SUper ze macie zielone swiatlo od gina:)Mnie sie udalo w 1 normalnym cyklu zajsc i czesto sie to zdarza.. od 1 do 3 cykli najczesciej:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry