DorciaMamaOlka
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A nie odejmujesz tych dni i które przesunęła się owulacja?Już rozumiem o co Ci chodzi ale tak się nie liczy żaden lekarz Ci tak nie policzy standardowo jak liczysz według OM to zakłada się że owulacja jest w 14-15dc. Jak owulacja się przesunie to do tego terminu tak wyliczonego dodajesz tyle dni o ile później była owu
To już tak jest, że jakby w momencie owulacji już jesteś w drugim tyg ciąży tak się to liczy zawsze w Polsce
No tak, oczywiście że odejmujesz masz rację sama sobie zaprzeczyłam bo najpierw napisałam że według OM jestem w 19 a według owulacji w 18 a potem millo obliczyłam w drugą stronę @Millo im późniejsza owulacja tym ciąża młodsza w porównaniu z terminem OM a więc zakręciłam się w obliczeniach i według owulacji jesteś nie w 5t1d a ok. 4t0d przepraszam ale tak jak pisałam-lekarz zapewne i tak będzie sugerował się terminem z OMA nie odejmujesz tych dni i które przesunęła się owulacja?
Jeśli robisz wszystko na raz to na czczo. Nie wiem jak pozostałe ale tsh i próby wątrobowe (ast, alt) na pewno na czczo.Dziewczyny mam pytanie... Dostałam listę badań i nie wiem czy muszę być naczczo?
grupa krwi,
odczyn Coombsa,
tsh,
hbs-ag,
hcv,
alt,
ast,
usr...
Ok czyli wszystko jasne [emoji6] Dziękuję [emoji8]Jeśli robisz wszystko na raz to na czczo. Nie wiem jak pozostałe ale tsh i próby wątrobowe (ast, alt) na pewno na czczo.
Rybka dziś u mnie dopiero 13 dc więc za szybko...owulacja na bank już była biorę luteine w razie co nie zaszkodzi a pomoc może test mogę zrobić najszybciej w przyszłym tygodniu@hajmal i jak? Byłaś na ip? Wszystko dobrze?
Dorcia zrób test ciążowy może jeszcze raz ja w ciąży po.poronieniu tak miałam. Już na samym początku śluz z krwią potem krwotok. Gdybym nie położyła.sie wtedy do szpitala to było by po wszystkim.