reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Już rozumiem o co Ci chodzi :) ale tak się nie liczy :) żaden lekarz Ci tak nie policzy :) standardowo jak liczysz według OM to zakłada się że owulacja jest w 14-15dc. Jak owulacja się przesunie to do tego terminu tak wyliczonego dodajesz tyle dni o ile później była owu :)
To już tak jest, że jakby w momencie owulacji już jesteś w drugim tyg ciąży ;) tak się to liczy zawsze w Polsce :)
A nie odejmujesz tych dni i które przesunęła się owulacja?

w57v3e3ktmvwxeii.png

A nie odejmujesz tych dni i które przesunęła się owulacja?

w57v3e3ktmvwxeii.png
No tak, oczywiście że odejmujesz :D masz rację :) sama sobie zaprzeczyłam bo najpierw napisałam że według OM jestem w 19 a według owulacji w 18 a potem millo obliczyłam w drugą stronę :) @Millo im późniejsza owulacja tym ciąża młodsza w porównaniu z terminem OM :) a więc zakręciłam się w obliczeniach i według owulacji jesteś nie w 5t1d a ok. 4t0d ;) przepraszam :) ale tak jak pisałam-lekarz zapewne i tak będzie sugerował się terminem z OM :)

Dziewczyny a tak z innej beczki-nie orientujecie się ile nospy dziennie można brać w ciąży?

Dziewczyny mam pytanie... Dostałam listę badań i nie wiem czy muszę być naczczo?
grupa krwi,
odczyn Coombsa,
tsh,
hbs-ag,
hcv,
alt,
ast,
usr...

w57v3e3ktmvwxeii.png

Jeśli robisz wszystko na raz to na czczo. Nie wiem jak pozostałe ale tsh i próby wątrobowe (ast, alt) na pewno na czczo.
Ok czyli wszystko jasne [emoji6] Dziękuję [emoji8]
Będę robiła wszystko naraz bo strasznie nie lubię igieł- niech za jednym razem spuszczą tyle krwi ile potrzebują [emoji12]

w57v3e3ktmvwxeii.png

@hajmal i jak? Byłaś na ip? Wszystko dobrze?

Dorcia zrób test ciążowy może jeszcze raz ja w ciąży po.poronieniu tak miałam. Już na samym początku śluz z krwią potem krwotok. Gdybym nie położyła.sie wtedy do szpitala to było by po wszystkim.

k0kdj44jit133s3w.png

km5stv73hx4t59k1.png

@hajmal i jak? Byłaś na ip? Wszystko dobrze?

Dorcia zrób test ciążowy może jeszcze raz ja w ciąży po.poronieniu tak miałam. Już na samym początku śluz z krwią potem krwotok. Gdybym nie położyła.sie wtedy do szpitala to było by po wszystkim.

k0kdj44jit133s3w.png

km5stv73hx4t59k1.png
Rybka dziś u mnie dopiero 13 dc więc za szybko...owulacja na bank już była :) biorę luteine w razie co :) nie zaszkodzi a pomoc może :) test mogę zrobić najszybciej w przyszłym tygodniu :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

nie pojechałam na ip znalazłam tabelki wg których mieszczę sie z progesteronem, i z prolaktyną w średniej statystycznej. Tego płynu nie było dużo pojawił sie tylko kiedy rano wstałam z łózka, pamiętam ze kiedyś go było duzo całe plamy teraz to była taka kropeczka wielkości sutka, sprawdzę jutro rano czy jest i skontaktuje sie jakoś z tą moja nową panią doktor. Teraz to mnie każą położyć i i tak bedą czekać do rana. Może ja przesadzam, moze tak ma być patrzeć na te normy to sie mieszczę, oczywiście te dla kobiet w ciąży gdzieś wyszukane w internecie. może mi nie wszytko zaschło po zeszłorocznym poronieniu do września miałam pokarm potem poronienie i znów ciąża może za szybko. Nie chce znów wpaść pod rece pierwszego lepszego lekarza na dyżurze.

reklama
Do góry