reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Natka dalej zle licze cholera bo co program to mi co innego. Okres mialam 19.02 a owulacje 9.03.

Hajmal &&

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
To w sumie owulacja niewiele później niż w standardowym cyklu :) masz niecały tydzień różnicy w wieku ciąży między OM a terminem owulacji. Moim zdaniem lekarz będzie trzymał się liczenia wg OM bo w takich niewielkich różnicach (a u Ciebie wychodzi ok 4-5 dni) raczej nie sugerują się terminem według USG :)
Nie wiem czy zrozumiale tłumaczę ale generalnie według OM masz 4t4d (o ile nie pomyliłam się o dzień lub dwa bo liczę na szybko-najlepiej sprawdź mnie np tworząc suwaczek ciążowy i wpisując tam datę OM :)), a według terminu owulacji wychodzi tak plus minus 5t1d. Także jak widzisz różnica niewielka :)
Nie umiem dzisiaj się wygęgać i wydaje mi się że niezrozumiale piszę :p chyba przez to że kiepsko się dziś czuję.. No ale mam nadzieję że rozumiesz :)

@DorciaMamaOlka może się okaże że nie wrócisz do pracy bo się uda i pojawią się dwie kreski :) no, chyba że chcesz wrócić to inna sprawa :)

@hajmal dobrze zrobiłaś. I nawet jeśli przyjmują od razu do szpitala to w razie czego nie ma co się zastanawiać i ryzykować! Będzie dobrze, musi być :)
Nieee chceeee :D chce dwie kreski :) znów ta niteczka krwi w sluzie...brzuch czasem zaboli jak na @

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Natka wedlug OM 4t4d to sie zgadza a wedlug owulacji chyba 2t0d [emoji14]

Już rozumiem o co Ci chodzi :) ale tak się nie liczy :) żaden lekarz Ci tak nie policzy :) standardowo jak liczysz według OM to zakłada się że owulacja jest w 14-15dc. Jak owulacja się przesunie to do tego terminu tak wyliczonego dodajesz tyle dni o ile później była owu :)
To już tak jest, że jakby w momencie owulacji już jesteś w drugim tyg ciąży ;) tak się to liczy zawsze w Polsce :)

Nieee chceeee :D chce dwie kreski :) znów ta niteczka krwi w sluzie...brzuch czasem zaboli jak na @

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
To trzymam kciuki :) i żebyś nie musiała wracać do pracy :D teraz organizm "zaprogramowany" na ciążę bo tak właśnie jest po stracie (tak mi mówił poprzedni gin) to jest duża szansa że się uda :)
Ja jeszcze na macierzyńskim jak byłam to tak chciałam właśnie żeby nie wracać ale się nie udało bo jeszcze nie dostałam pierwszej @ (karmiłam piersią) więc wróciłam do pracy na pół roku-zaszłam w ciążę w trzecim cyklu po porodzie jak ograniczyłam karmienie-to był pierwszy cykl starań i był to normalnie cud bo wcześniej o zupełnie pierwszą ciążę (niestety biochemiczną) walczyliśmy ponad rok :)

Natka dziekuje za wytlumaczenie:** bo juz glupialam!

Dorcia ja mysle ze sie udalo teraz i ze to implantacja hihi ale nie bede Cie nakrecac!Tez wlasnie slyszalam ze po poronieniu oragnizm dazy do ciazy:)u mnie sie udalo od razu.

A najlepsze ze apka mi porod an 26.11 pokazala a nie 02.12 hahaa

@DorciaMamaOlka ja nie pomogę, nigdy nie brałam donga. Zresztą dopiero od Ciebie o nim usłyszałam :)

@oleczkaa_1987 gratulacje ! Rośnijcie zdrowo :)

@Zaaaneta myślę, że jeśli ufasz swojemu ginekologowi to nie ma co się zastanawiać :) zresztą jak tak pomyślę to wydaje mi się że często ginekolodzy proponują na początek próbę regulacji cykli właśnie luteiną. Przypomniałam sobie nawet że mój pierwszy gin też mi to zaproponował :) u mnie co prawda nic nie dało ale np u mojej koleżanki ze studiów była poprawa. Więc może warto spróbować chociaż jeden-dwa cykle, nawet jeśli zablokuje to owulację. Bo skoro może to przynieść pozytywne efekty to może warto zaryzykować :) no i dodatkowo torbiele też często leczy się luteiną.

@Luxuorius to już 3 miesiące? Szok! A wydaje mi się że tak niedawno kamkaz nam tu pisała że urodziłaś :) masakra! Pozdrowienia dla Was :)
Właśnie ja potrzebuje czyjegoś popychu bo sama mam ciężko zdecydować co robić także spróbuję tej luteiny i narazie sobie daruję starania nic na siłę co ma być to będzie ☺

reklama
Natka dziekuje za wytlumaczenie:** bo juz glupialam!

Dorcia ja mysle ze sie udalo teraz i ze to implantacja hihi ale nie bede Cie nakrecac!Tez wlasnie slyszalam ze po poronieniu oragnizm dazy do ciazy:)u mnie sie udalo od razu.

A najlepsze ze apka mi porod an 26.11 pokazala a nie 02.12 hahaa

Bo apka liczy według om :) lekarz pewnie też tak obliczy bo przy takim niewielkim przesunięciu owulacji raczej tak robią ginekolodzy :)

@Zaaaneta myślę że to dobra decyzja, gin na pewno wie co robi :)

Do góry