DorciaMamaOlka
Fanka BB :)
Jak długo krwawilas po zabiegu? Ile musialas czekać na @ ?Witaj. Przykro mi z powodu Twojej straty. Ja straciłam 3 ciąże, w tym jedną w 16 tc-również bezpośrednią przyczyną był obrzęk płodu. Ja bym nie czekała, u mnie zaczęła już wchodzić martwica tkanek mimo że zwlekałam tylko jeden dzień ze szpitalem. Co do tabletek przed zabiegiem to moim zdaniem nie warto z nich rezygnować (niektóre szpitale nawet tego nie proponują). Tabletki powodują rozwarcie a tym samym podczas zabiegu jest mniejsza ingerencja (nie trzeba na siłę rozwierać szyjki) i na pewno szybciej macica się zregeneruje. Co do starań to zazwyczaj lepiej jednak odczekać min 3 cykle bo wcześniejsze zajście w ciążę to niestety większe ryzyko powikłań w ciąży.. Ale ostateczną decyzję kiedy można się starać podejmie lekarz, zobaczy na usg jak się wszystko goi i powie co i jak. Ja dostałam zielone światło po 2 cyklach, zaszłam w ciążę po pół roku i urodziłam zdrową córkę. Teraz jestem w kolejnej ciąży.
Dziewczyny ja po badaniach prenatalnych, na tą chwilę na szczęście wszystko jest ok oczywiście czekamy jeszcze na wynik testu PAPPa ale to jak wiadomo tylko statystyka
Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom