reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Czesc dziewczyny czy mogę do Was dołączyć? Wczoraj byłam na wizycie i okazało się,że serduszko przestało bić,ginka zobaczyła również obrzęk płodu to był 11tc ...to będzie już moja 3 strata tylko,że poprzednie to były puste jaja plodowe :( dostałam skierowanie do szpitala,jednak nie chce tam iść,wolę poczekać w domu ...

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj bardzo mi przykro .wiem że co bym nie napisała to i tak ci nie pomorze.
Cholerka czemu tak się dzieje
Nie rozumiem tego .takie nie sprawiedliwe

reklama
Poczekam do poniedziałku,jeśli nic się nie wydarzy to rano zglosze się do szpitala...Dziewczyny ja chcę starać się od razu....dwa razy czekałam ze staraniami i jak widać nic z tego :(

Ja też Kochana zaczęłam starać się odrazu i niestety nadal nic nie zaskakuje od listopada [emoji20]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też Kochana zaczęłam starać się odrazu i niestety nadal nic nie zaskakuje od listopada [emoji20]

Ja też się zaczęłam strac i dalej nic
Ciągle nic
Dziś moja najlepsza przyjaciółka urodziła synka
Cieszę się z całego serca
A jednocześnie tak zazdroszczę
Niewiem jak mam do niej jechać

Ja też się zaczęłam strac i dalej nic
Ciągle nic
Dziś moja najlepsza przyjaciółka urodziła synka
Cieszę się z całego serca
A jednocześnie tak zazdroszczę
Niewiem jak mam do niej jechać
Współczuję [emoji20] Wiem co przeżywasz... A długo już się starasz? Ja ogólnie wrzuciłam na luz, ale mimo to robi się smutno jak przychodzi ta chol3rna @ [emoji17]

Czy któraś z Was zaszła w ciążę zaraz po poronieniu?

Ja poronilam w 11tyg. Bylam w szpitalu 4 dni. Doatalawalam po 3 tabletki dziennie. A w ostatni dzien mialam zabieg. Po zabiegu zawiozlam plod do badaniap plci. Mozna tez bylo zbadac przyczyne poronienia. A w ciaze zaszlam po drugiej miesiaczce, bo wczesniej mialam cykle bezowulacyjne. Jesli masz jakies pytania to pisz smialo.

f2w3yx8d8eesu797.png

Ja poronilam w 11tyg. Bylam w szpitalu 4 dni. Doatalawalam po 3 tabletki dziennie. A w ostatni dzien mialam zabieg. Po zabiegu zawiozlam plod do badaniap plci. Mozna tez bylo zbadac przyczyne poronienia. A w ciaze zaszlam po drugiej miesiaczce, bo wczesniej mialam cykle bezowulacyjne. Jesli masz jakies pytania to pisz smialo.

f2w3yx8d8eesu797.png
Aż tyle dni? Mój Boże :( co pokazał wynik?

Aż tyle dni? Mój Boże :( co pokazał wynik?

Tyle dni, bo trafilam w piatek wieczorem i wyszlam we wtorek po poludniu, bo tabletki nic mi nie dawaly. Dopiero zaczelam krwawic w poniedzialek, a we wtorek zabieg. I lekarz od razu zalecal, zeby isc do szpitala. Mialam usg przy dwoch lekarzach. Stwierdzili, ze serce nie bije o polozyli mnie na oddzial. Ja badalam tylko plec dziecka. Przyczyn nie znam.

f2w3yx8d8eesu797.png

reklama
Poczekam do poniedziałku,jeśli nic się nie wydarzy to rano zglosze się do szpitala...Dziewczyny ja chcę starać się od razu....dwa razy czekałam ze staraniami i jak widać nic z tego :(

Witaj. Przykro mi z powodu Twojej straty. Ja straciłam 3 ciąże, w tym jedną w 16 tc-również bezpośrednią przyczyną był obrzęk płodu. Ja bym nie czekała, u mnie zaczęła już wchodzić martwica tkanek mimo że zwlekałam tylko jeden dzień ze szpitalem. Co do tabletek przed zabiegiem to moim zdaniem nie warto z nich rezygnować (niektóre szpitale nawet tego nie proponują). Tabletki powodują rozwarcie a tym samym podczas zabiegu jest mniejsza ingerencja (nie trzeba na siłę rozwierać szyjki) i na pewno szybciej macica się zregeneruje. Co do starań to zazwyczaj lepiej jednak odczekać min 3 cykle bo wcześniejsze zajście w ciążę to niestety większe ryzyko powikłań w ciąży.. Ale ostateczną decyzję kiedy można się starać podejmie lekarz, zobaczy na usg jak się wszystko goi i powie co i jak. Ja dostałam zielone światło po 2 cyklach, zaszłam w ciążę po pół roku i urodziłam zdrową córkę. Teraz jestem w kolejnej ciąży.

Dziewczyny ja po badaniach prenatalnych, na tą chwilę na szczęście wszystko jest ok :) oczywiście czekamy jeszcze na wynik testu PAPPa ale to jak wiadomo tylko statystyka :)

Do góry