reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Czesc dziewczyny czy mogę do Was dołączyć? Wczoraj byłam na wizycie i okazało się,że serduszko przestało bić,ginka zobaczyła również obrzęk płodu to był 11tc ...to będzie już moja 3 strata tylko,że poprzednie to były puste jaja plodowe :( dostałam skierowanie do szpitala,jednak nie chce tam iść,wolę poczekać w domu ...

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj.
Jeśli lekarka zauważyła obrzęk to raczej poczeka góra 3 dni dla pewności. Nie chce cie straszyc komplikacjami bo jesli jest obrzek to serduszko juz dawno przestalo bic i mi mowili o sepsie. Musisz tylko wziasc to pod uwage. W szpitalu zrobią konsylium i podejmą decyzję, nie ona sama. Ja miałam 4 takie straty. Trzymaj się dzielnie

reklama
Już jestem...Dziewczyny ja zupełnie nie wiem od czego zacząć badania,jakie,na czym polega kariotyp...co robić...czy iść jeszcze gdzieś to skontrolować bo może to tylko zły sen...

Jak wygląda teraz ta sprawa z zabiegiem w szpitalu,co będą robic? Serio ja nie potrafię o tym myśleć...dlatego pisze tu ponieważ są tu dziewczyny które mogą mi doradzić

Dorcia bardzo mi przykro.
Tez jestem po 3 stratach, tylko "szczescie" w nieszczesciu ze wszystko sie konczylo na 5-6 tyg. nigdy nie slyszalam serduszka, wiec nawet nie probuje sobie wyobrazic co teraz przechodzisz.

Jak wygląda teraz ta sprawa z zabiegiem w szpitalu,co będą robic? Serio ja nie potrafię o tym myśleć...dlatego pisze tu ponieważ są tu dziewczyny które mogą mi doradzić

Pewnie podadzą Ci tabletki na wywołanie skurczy, a po 10 godzinach zrobią zabieg... Ja na tabletki się nie zgodziłam ze strachu przed bólem... Odrazu zrobili mi zabieg (o 13 a o 17 już mnie do domu wypuścili...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie podadzą Ci tabletki na wywołanie skurczy, a po 10 godzinach zrobią zabieg... Ja na tabletki się nie zgodziłam ze strachu przed bólem... Odrazu zrobili mi zabieg (o 13 a o 17 już mnie do domu wypuścili...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Też nie chce żadnych tabletek...Boże boję się bardzo :(

Witaj bardzo mi przykro z powodu Twojej straty Sama to przechodziłam w listopadzie tamtego roku wiem co czujesz
Kochana jeżeli chodzi o zabieg to u mnie wyglądało to tak po zbadaniu mnie przez dwóch lekarzy potwierdzono ze serduszko nie bije postanowili oczywiście ja podejmowałam decyzję ze najpierw podadzą mi leki dopochwowo które właśnie powodują poronienie dostawałam je przez trzy dni i codziennie robili mi USG żeby zobaczyć czy wszystko się oczyscilo.Niestety na koniec okazało się ze coś tam jeszcze jest więc zaproponowali mi zabieg oczywiście zgodziłam się bo juz byłam tak wykończona psychicznie ze chciałam żeby to się skończyło jak najszybciej zabieg trwał 10 min nic nie czułam spałam później też nie odczuwałam żadnych boli na drugi dzień wypuścili mnie do domu
Kochana tak jak piszą dziewczyny myśl teraz o sobie więc zastanów się nad tym zabiegiem ściskam mocno trzymaj się

Też nie chce żadnych tabletek...Boże boję się bardzo :(

DorciaMamaOlka bólu się nie bój. Zabieg jest bezbolesny a brzuch trochę jak na miesiaczke. Tez miałam glubulki. Jeśli chodzi i badania potem to zerknij co robilysmy na naszą liste badań.
Link do: Poronienia nawykowe - przebieg ciąży
Większość badań to nie na teraz. Zaraz po poronieniu ważne są te na zespół antyfosfolipidowy.

Ps. Ja 4 razy miałam serduszko

reklama
Poczekam do poniedziałku,jeśli nic się nie wydarzy to rano zglosze się do szpitala...Dziewczyny ja chcę starać się od razu....dwa razy czekałam ze staraniami i jak widać nic z tego :(

Do góry