reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Musisz zrobic badania co do plci, bo szpitale nie chca pisac domniemanej plci. Jesli bedziesz chciala to mozesz pochowac dziecko. Ja to wszystko zalatwialam. Ale dziecka nie chowalam, bo niestety jak zaczelam krwawic to wszystlo wylexialo do wc. A plec badali z pozostalosci, ktore wyciagli podczas lyzeczkowania. A jesli masz dodatkowe ubezpieczenie to mozesz dostac odszkodowanie.

f2w3yx8d8eesu797.png
Dlugo trwa takie określenie? Pytam bo psychicznie nie jestem w stanie wrócić do pracy :(

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dlugo trwa takie określenie? Pytam bo psychicznie nie jestem w stanie wrócić do pracy :(

Doskonale Cie rozumiem. Ja wogole nie wrocilam do pracy, bo bylam pozniej na l4 od paychologa, bo sobie nie radzilam. Na sama plec czekalam okolo tygodnia. Ale jak badasz jeszcze przyczyne to czeka sie gdzies okolo 2 tygodni. Najlepiej tam zadzwonic i zapytac ile kosztuje i jak dlugo sie czeka.

f2w3yx8d8eesu797.png

Czesc dziewczyny czy mogę do Was dołączyć? Wczoraj byłam na wizycie i okazało się,że serduszko przestało bić,ginka zobaczyła również obrzęk płodu to był 11tc ...to będzie już moja 3 strata tylko,że poprzednie to były puste jaja plodowe :( dostałam skierowanie do szpitala,jednak nie chce tam iść,wolę poczekać w domu ...

Czesc Dorcia. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Tutaj na pewno znajdziesz wsparcie. Wszystkie wiemy co czujesz.

Wybacz mi tylko ze zapytam (po poronieniu zrobilam sie strasznie arogancka, roszczeniowa i dociekliwa....) ale dlaczego tak dlugo (3 straty) zwlekalas z diagnoza i znalezieniem przyczyn poprzednich strat? Wiem ze to zle brzmi i przpraszam Cie za to bo mam dobre intencje :) ale 3 straty to bardzo duzo... Ja nie sluchalam lekarzy ktorzy mowili ze to normalne, ze tak sie dzieje, bo dla mnie to nie bylo normalnie.. Ani to nie bylo normalne w mojej rodzinie.. i szukalam przyczyny juz po 1 stracie (wszytsko w moim podpisie...) trafilam na watek dziewczyn z poronieniami nawykowymi ktory proponuje Ci przegladnac i wykonac badania...
Jesli chodzi o lyzeczkowanie to wiem ze to nic milego ale w Twoim wypadku to jest mniejsze zlo.. Czekanie moze doprowadzic do zakazenia...

Czesc Dorcia. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Tutaj na pewno znajdziesz wsparcie. Wszystkie wiemy co czujesz.

Wybacz mi tylko ze zapytam (po poronieniu zrobilam sie strasznie arogancka, roszczeniowa i dociekliwa....) ale dlaczego tak dlugo (3 straty) zwlekalas z diagnoza i znalezieniem przyczyn poprzednich strat? Wiem ze to zle brzmi i przpraszam Cie za to bo mam dobre intencje :) ale 3 straty to bardzo duzo... Ja nie sluchalam lekarzy ktorzy mowili ze to normalne, ze tak sie dzieje, bo dla mnie to nie bylo normalnie.. Ani to nie bylo normalne w mojej rodzinie.. i szukalam przyczyny juz po 1 stracie (wszytsko w moim podpisie...) trafilam na watek dziewczyn z poronieniami nawykowymi ktory proponuje Ci przegladnac i wykonac badania...
Jesli chodzi o lyzeczkowanie to wiem ze to nic milego ale w Twoim wypadku to jest mniejsze zlo.. Czekanie moze doprowadzic do zakazenia...
Nie robiłam tych badań ponieważ uznałam to za zwykły przypadek który akurat spotkał mnie....zły los :( teraz też mam kompletną pustkę w głowie,nie potrafię racjonalnie myśleć i zacząć działać :(

Dorcia ja tez mialam bakterie w moczu, wyszlo mi przy badaniach profilaktycznych w pracy.
ale zaden lekarz mi nie kazal po poronieniach badac moczu i nie powtorzylam badan.
myslisz ze to moze byc przyczyna?

Dziewczyny proszę o odpowiedź w kwestii urlopu macierzyńskiego 8tyg . Czy muszę zrobić badania genetyczne aby określić płeć? Czy wtedy muszę pochować dzieciatko?

Ja krwawiłam ok 2 tyg a @ dostałam po ponad 6 tyg
Co do urlopu macierzyńskiego to aby go otrzymać musisz mieć akt urodzenia martwego dziecka-w szpitalu wystawiają zaświadczenie o urodzeniu i z tym trzeba do urzędu zarejestrować dziecko, nadać imię. Wtedy z aktem ur wniosek w pracy o urlop.
Co do płci to czasem szpital wpisuje płeć bez badań (zgodnie z tym jaką płeć rodzice chcą wpisać) ale najczęściej jest z tym problem i trzeba mieć bad genetyczne potwierdzające płeć.
A ciało dziecka możesz pochować lub zostawić w szpitalu.

A co do obrzęku to najczęściej pojawia się on niestety w przypadku wady genetycznej (niektóre wady taki objaw dają-genetyk mi to mówił) więc jeśli i tak chcesz badać płeć i masz finanse na to to ja bym na Twoim miejscu zrobiła badanie genetyczne... Będziesz miała pewność czy przyczyną straty nie była wada genetyczna. Ja co prawda robiłam to w 2014r ale jeśli o koszt wtedy to było to ok 1200zł

Ja krwawiłam ok 2 tyg a @ dostałam po ponad 6 tyg
Co do urlopu macierzyńskiego to aby go otrzymać musisz mieć akt urodzenia martwego dziecka-w szpitalu wystawiają zaświadczenie o urodzeniu i z tym trzeba do urzędu zarejestrować dziecko, nadać imię. Wtedy z aktem ur wniosek w pracy o urlop.
Co do płci to czasem szpital wpisuje płeć bez badań (zgodnie z tym jaką płeć rodzice chcą wpisać) ale najczęściej jest z tym problem i trzeba mieć bad genetyczne potwierdzające płeć.
A ciało dziecka możesz pochować lub zostawić w szpitalu.
Właśnie nie każdy lekarz wystawi dokumenty bez sprawdzenia płci...To wszystko bardzo mnie przeraża :(

reklama
Właśnie nie każdy lekarz wystawi dokumenty bez sprawdzenia płci...To wszystko bardzo mnie przeraża :(

Dopisałam do mojego poprzedniego postu jeszcze o bad genetycznych-nie wiem czy doczytałaś.
Jeśli chodzi o plec to u mnie szpital nie chciał wpisać ale ja też nie naciskałam specjalnie bo i tak robiliśmy badania genetyczne wraz z określeniem płci także wiedziałam, że tak czy siak nie będzie problemu z zarejestrowaniem dziecka w urzędzie.

Do góry