reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

No to na tym etapie na pewno serduszko już będzie :) ja zawsze chodziłam na pierwszą wizytę ok 6-7 tc:) i zawsze serduszko już było. Brak objawów to nic niepokojącego więc spokojnie :)
Ja mam kolejną wizytę we wtorek za tydzień :)
No właśnie, jeśli ma być, to juz będzie :)
Ja zawsze chodziłam mniej więcej w połowie 7 tygodnia i serducho było widać.
A na początku 8 tygodnia, to już mały glut ma nawet jakiś kształt :p

To tak jak ja wybierasz sie na bete.. Ja tez ide jutro i w srode:) troche sie obawiam bo późno krecha mi wyszla.. Ale tez owu na bank mialam pozniej.. Mi sie wydaje ze ok. 19 dnia cyklu byla przez antybiotyk, dlatego tak wyszlo. Kreska bardzo bladziutka wyszla mi dopiero w 31dc.. Dziwnie, bo ja zawsze takie krotkie cykle..
Ale musi byc dobrze:* teraz nie ma innej opcji:) choc tez czasem sie zastanawiam.. Ja chce sie wybrac 19go..
Po antybiotykach może się przesunąć owulacja, także spokojnie :)
Zobaczymy co z tej bety wyjdzie, mam nadzieję, że mniewynik uspokoi na kolejne 2 tygodnie >_<
Właśnie poszperalam w necie i znalazłam laboratorium 20min na piechotę od domu, więc mogę chodzić i się tak uspokajać co drugi dzień ;)

reklama
Marta a jaką dużą tą torbiel masz? Torbiele też mogą powodować pozytywne testy. Ja bym na usg wybrała się ok 9-10 dc. Ja tak zwykle miałam pierwszy monitoring. Wtedy będzie widać co z tą torbielą, czy wchłonęła się czy potrzeba jeszcze jeden cykl. A w tym dc któryś pęcherzyk może już powoli stawać się dominującym :) a lekarz nie zalecał wstrzymać się ze staraniami aż torbiel się wchłonie? Chyba że to mała jakaś była :)

Manki a który Ty masz tc? Kiedy wybierasz się do gin jeśli nie zmienisz terminu wizyty? Pewnie pisałaś ale nie doczytałam bo mi córcia tak szaleje że nie mam czasu cofać się i szukać :)
Bardzo małą doktorka powiedziała ze to torbielka wiec nie kazała się wstrzymać ze staraniami ☺ tak teraz myślałam że może wybiorę się troszkę później żeby zobaczyć czy pęcherzyk pęk ☺ teraz jak byłam to miałam pęcherzyk dominujący w 10 dniu cyklu ale czy pęk tego nikt nie wiem ☺☺☺

Oj szkoda [emoji20] Ale następny cykl będzie Twój [emoji178] Mi Lekarz kazał przyjść na monitoring tydzień przed planowaną owulacją [emoji6]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Mam taką nadzieję ☺dzięki Kochana ☺☺☺a ja trzymam kciuki żeby ten cykl należał do Ciebie i żebyś pochwaliła się już niedługo 2 kreseczkami ☺ kiedy zaczniesz testowac ?

Nie dziękuję:) ale myslisz ze to normalne ze w 33dc dopiero taka kreska? To mnie zastanawia bo we wrzesniu w 27dc juz taka mialam..
Kochana test testowi nie równy... W ostatniej ciąży 3 dni przed terminem @ wyszedł pierwszy pozytywny test z bladziutką kreską (wykrywający hcg od 10mlu) a następnego dnia beta z krwi wyszła już koło 60, więc moim zdaniem najbardziej wiarygodne są wyniki z krwi bo test niby od 10 a wykrył dopiero dużo wyższe stężenie... A owulacja oczywiście że mogła się przesunąć, słyszałam o wielu przypadkach że test wyszedł pozytywny dopiero tydzień po spodziewanej @... Więc tym się nie przejmuj, ważne że się udało [emoji173]

Mam taką nadzieję [emoji5]dzięki Kochana [emoji5][emoji5][emoji5]a ja trzymam kciuki żeby ten cykl należał do Ciebie i żebyś pochwaliła się już niedługo 2 kreseczkami [emoji5] kiedy zaczniesz testowac ?
Dziś robiłam, ten paskowy bubel z allegro- coś tam niby sobie uroiłam ( bo to był cień cienia cienia cienia [emoji12]) Pod koniec tygodnia kupię sobie kilka strumieniowych bobotestów w aptece i planuje w sobotę testować... Choć wydaje mi się że lipa jednak bedzie- nie mam w ogóle żadnych objawów czy przeczuć- za to pryszcz mi urósł na nosie a zazwyczaj wysypuje mnie koło tygodnia przed @... Ale to nic, przynajmniej na monitoring się wybiorę tak jak mi mój gin zalecał [emoji12]

No właśnie, jeśli ma być, to juz będzie :)
Ja zawsze chodziłam mniej więcej w połowie 7 tygodnia i serducho było widać.
A na początku 8 tygodnia, to już mały glut ma nawet jakiś kształt :p
No, to prawda ;)

Bardzo małą doktorka powiedziała ze to torbielka wiec nie kazała się wstrzymać ze staraniami ☺ tak teraz myślałam że może wybiorę się troszkę później żeby zobaczyć czy pęcherzyk pęk ☺ teraz jak byłam to miałam pęcherzyk dominujący w 10 dniu cyklu ale czy pęk tego nikt nie wiem ☺☺☺
Jak taka malutka to na pewno nie ma już po niej śladu :)
Dziś robiłam, ten paskowy bubel z allegro- coś tam niby sobie uroiłam ( bo to był cień cienia cienia cienia [emoji12]) Pod koniec tygodnia kupię sobie kilka strumieniowych bobotestów w aptece i planuje w sobotę testować... Choć wydaje mi się że lipa jednak bedzie- nie mam w ogóle żadnych objawów czy przeczuć- za to pryszcz mi urósł na nosie a zazwyczaj wysypuje mnie koło tygodnia przed @... Ale to nic, przynajmniej na monitoring się wybiorę tak jak mi mój gin zalecał [emoji12]

polecam testy z rossmanna :) mi zawsze szybko pokazywały drugą kreskę :) teraz od jakiegoś czasu pojawiły się też o czułości 10 i mi w 11dpo wyszedł bledzioch na nim :)

No, to prawda ;)

Jak taka malutka to na pewno nie ma już po niej śladu :)

polecam testy z rossmanna :) mi zawsze szybko pokazywały drugą kreskę :) teraz od jakiegoś czasu pojawiły się też o czułości 10 i mi w 11dpo wyszedł bledzioch na nim :)
Ja już sprawdziłam bobotesty, strumieniowe są super, A i niedrogie bo bobotest duo kosztuje koło 10zł za 2szt [emoji16]

A może jednak się okaże że naprawdę coś tam było ☺ trzymam kciuki za druga kreseczke ☺✊
Na kiedy masz termin @?

reklama
Do góry