reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Marta a jaką dużą tą torbiel masz? Torbiele też mogą powodować pozytywne testy. Ja bym na usg wybrała się ok 9-10 dc. Ja tak zwykle miałam pierwszy monitoring. Wtedy będzie widać co z tą torbielą, czy wchłonęła się czy potrzeba jeszcze jeden cykl. A w tym dc któryś pęcherzyk może już powoli stawać się dominującym :) a lekarz nie zalecał wstrzymać się ze staraniami aż torbiel się wchłonie? Chyba że to mała jakaś była :)

Manki a który Ty masz tc? Kiedy wybierasz się do gin jeśli nie zmienisz terminu wizyty? Pewnie pisałaś ale nie doczytałam bo mi córcia tak szaleje że nie mam czasu cofać się i szukać :)

Dziewczyny jednak przyszła @
Ale to nic w następnym cyklu się uda [emoji5]widocznie mój organizm nie był jeszcze gotowy na następną ciążę albo to ta torbielka która mi wyszła na kontrolnym USG była na tym samym jajniku na którym pęcherzyk dominujący
Kochane podpowiedź cie mi w którym dniu cyklu wybrać się na kontrolne USG mam się pokazać że względu na ta torbiel a może przy okazji udałoby się zobaczyć co z owulacja [emoji5][emoji5][emoji5]
Oj szkoda [emoji20] Ale następny cykl będzie Twój [emoji178] Mi Lekarz kazał przyjść na monitoring tydzień przed planowaną owulacją [emoji6]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Marta a jaką dużą tą torbiel masz? Torbiele też mogą powodować pozytywne testy. Ja bym na usg wybrała się ok 9-10 dc. Ja tak zwykle miałam pierwszy monitoring. Wtedy będzie widać co z tą torbielą, czy wchłonęła się czy potrzeba jeszcze jeden cykl. A w tym dc któryś pęcherzyk może już powoli stawać się dominującym :) a lekarz nie zalecał wstrzymać się ze staraniami aż torbiel się wchłonie? Chyba że to mała jakaś była :)

Manki a który Ty masz tc? Kiedy wybierasz się do gin jeśli nie zmienisz terminu wizyty? Pewnie pisałaś ale nie doczytałam bo mi córcia tak szaleje że nie mam czasu cofać się i szukać :)
Tydzień temu (1 stycznia był termin @), więc dzisiaj wychodzi równo 5 tygodni.
Wizytę do gin mam na 23 stycznia, początek 8 tygodnia. Stwierdziłam, że lepiej pójść raz i dobrze, a nie stresować się, bo jeszcze serduszka nie widać... 23 będzie albo nie będzie, przynajmniej dowiemy się na pewno :)
Ostatni tydzień bardzo spokojnie przetrwalam, ale ponieważ za dobrze się czuję, to już z tyłu głowy pojawiają się głupie myśli >_<

A Ty kiedy do gina?

Tydzień temu (1 stycznia był termin @), więc dzisiaj wychodzi równo 5 tygodni.
Wizytę do gin mam na 23 stycznia, początek 8 tygodnia. Stwierdziłam, że lepiej pójść raz i dobrze, a nie stresować się, bo jeszcze serduszka nie widać... 23 będzie albo nie będzie, przynajmniej dowiemy się na pewno :)
Ostatni tydzień bardzo spokojnie przetrwalam, ale ponieważ za dobrze się czuję, to już z tyłu głowy pojawiają się głupie myśli >_<

A Ty kiedy do gina?
No to na tym etapie na pewno serduszko już będzie :) ja zawsze chodziłam na pierwszą wizytę ok 6-7 tc:) i zawsze serduszko już było. Brak objawów to nic niepokojącego więc spokojnie :)
Ja mam kolejną wizytę we wtorek za tydzień :)

To juz krecha pełną parą :)
U mnie taka wyszła mniej więcej dzień przed terminem @, ale też owulację miałam o czasie.

Jej, ja dzisiaj w nocy spać nie mogłam, jakieś lęki mnie zaczęły męczyć, że nic z tego nie będzie :/
Obiecałam sobie, że nie będę tym razem objawów i ich braku przesadnie analizować, ale jednak mózg z braku snu przestaje się słuchać >_<
Także zapisałam się na jutro na betę, zrobię w pn i w środę i albo będę juz spać spokojnie, albo wybiorę się wcześniej do gin -_-
To tak jak ja wybierasz sie na bete.. Ja tez ide jutro i w srode:) troche sie obawiam bo późno krecha mi wyszla.. Ale tez owu na bank mialam pozniej.. Mi sie wydaje ze ok. 19 dnia cyklu byla przez antybiotyk, dlatego tak wyszlo. Kreska bardzo bladziutka wyszla mi dopiero w 31dc.. Dziwnie, bo ja zawsze takie krotkie cykle..
Ale musi byc dobrze:* teraz nie ma innej opcji:) choc tez czasem sie zastanawiam.. Ja chce sie wybrac 19go..

Dziewczyny jednak przyszła @
Ale to nic w następnym cyklu się uda ☺widocznie mój organizm nie był jeszcze gotowy na następną ciążę albo to ta torbielka która mi wyszła na kontrolnym USG była na tym samym jajniku na którym pęcherzyk dominujący
Kochane podpowiedź cie mi w którym dniu cyklu wybrać się na kontrolne USG mam się pokazać że względu na ta torbiel a może przy okazji udałoby się zobaczyć co z owulacja ☺☺☺
Ja tez nigdy nie monitorowalam cyklu ale wydaje mi sie ze okolo polowy cyklu ja bym sie wybrala.. Wtedy i jajeczko moze podejrzy i powie mniej wiecej kiedy owu;)

reklama
Kurcze teraz sie dowiedzialam ze jak jutro pojde na bete to wyniki bede miala najwczesniej we wtorek ok.17. Bezsensu.. Juz mi sie odechcialo:/ a w srode chce powtorzyc.. Czekalybyscie tak dlugo?:/

Do góry