reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
To jeszcze możesz mieć dni plodne [emoji5] wiec działaj [emoji5][emoji5][emoji5]
Wczoraj podziałaliśmy Ale wg kalendarzyka dni płodne skończyły się we wtorek... Chyba że owu się przesunęła... Szczerze mówiąc to nie jestem pewna czy w ogóle była owulacja bo w tym cyklu nie czułam kompletnie nic [emoji12] Może to dlatego że przestałam wsłuchiwać sie w swój organizm...
Ale to nic, po @ wybiorę się monitoring i wtedy się okaże czy doszłam do siebie po zabiegu [emoji6] Dla mnie długie starania to nowość bo obie poprzednie ciąże zaszłam w pierwszym cyklu, Ale jeszcze mnie to nie zaczęło irytować- I oby tak zostało [emoji12]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

16 więc jeszcze 8 dni... Ale naprawdę wątpię [emoji12] Wolę się nie nastawiać i miło się zaskoczyć niż się zawieźć [emoji16]

Wiesz co wlasnie najbardziej mnie męczą i nastawiaja negatywnie te oczekiwania człowiek stara się ile może później żyje nadzieja a na koniec przychodzi ten jeden dzień który wszystko przekreśla i trzeba zaczynać od początku
Wiem ze przyjdzie dla nas ten szczęśliwy cykl i zobaczymy dwie upragnione kreseczki ale dlaczego wcześniej musimy przejść taki ciężki egzamin cierpliwości której ja juz w dobie nie mam za grosz

Wczoraj podziałaliśmy Ale wg kalendarzyka dni płodne skończyły się we wtorek... Chyba że owu się przesunęła... Szczerze mówiąc to nie jestem pewna czy w ogóle była owulacja bo w tym cyklu nie czułam kompletnie nic [emoji12] Może to dlatego że przestałam wsłuchiwać sie w swój organizm...
Ale to nic, po @ wybiorę się monitoring i wtedy się okaże czy doszłam do siebie po zabiegu [emoji6] Dla mnie długie starania to nowość bo obie poprzednie ciąże zaszłam w pierwszym cyklu, Ale jeszcze mnie to nie zaczęło irytować- I oby tak zostało [emoji12]

Nigdy nie wiadomo więc lepiej działać ☺☺☺

Wiesz co wlasnie najbardziej mnie męczą i nastawiaja negatywnie te oczekiwania człowiek stara się ile może później żyje nadzieja a na koniec przychodzi ten jeden dzień który wszystko przekreśla i trzeba zaczynać od początku
Wiem ze przyjdzie dla nas ten szczęśliwy cykl i zobaczymy dwie upragnione kreseczki ale dlaczego wcześniej musimy przejść taki ciężki egzamin cierpliwości której ja juz w dobie nie mam za grosz
No Tak, to jest irytujące na dłuższą metę... Dlatego ja wychodzę z założenia że co ma być to będzie i nie napinam się na ciążę... Choć z każdą @ przychodzi lekkie rozczarowanie [emoji58]

Ja w pierwszą ciaze zaszłam w pierwszym cyklu no ale w druga już było inaczej i udało się w trzecim ☺niestety szybko się skończyło moje szczęście
Niestety nie nauczyło mnie to cierpliwości a wrecz przeciwnie
Bardzo bym chciała żeby teraz udało się szybciej no ale zobaczymy jak to wyjdzie ☺

Spokojnie, na pewno się uda. I to niedługo :) trudno znaleźć w sobie cierpliwość, ale da się mimo że czasem wydaje się, że już brakuje sił :) ja o pierwszą ciążę starałam się prawie dwa lata, zakończyło się ciążą biochemiczną. W kolejnym cyklu to samo. Po 4 miesiącach zaszłam w kolejną ciążę, którą niestety też straciliśmy w 16 tc. Dopiero czwartą ciążę szczęśliwie donosiłam, mimo masy powikłań i problemów po drodze :) uwierz, że czasem miałam naprawdę dosyć i myślałam, że nie wytrzymam kolejnej @. A jednak udaje się w sobie znaleźć siłę :) trzymam kciuki żeby to już ten cykl okazał się szczęśliwy :)

No Tak, to jest irytujące na dłuższą metę... Dlatego ja wychodzę z założenia że co ma być to będzie i nie napinam się na ciążę... Choć z każdą @ przychodzi lekkie rozczarowanie
emoji58.png

Mi teraz tez się wydawało ze się nie nastawilam aż tak bardzo na ciaze ☺ale jednak przykro jest i juz się nie mogę doczekać aż się @ skończy żeby znowu przyszła nadzieja

Ja w pierwszą ciaze zaszłam w pierwszym cyklu no ale w druga już było inaczej i udało się w trzecim [emoji5]niestety szybko się skończyło moje szczęście
Niestety nie nauczyło mnie to cierpliwości a wrecz przeciwnie
Bardzo bym chciała żeby teraz udało się szybciej no ale zobaczymy jak to wyjdzie [emoji5]
Każda ciąża jest inna... I jestem pewna że jeszcze będzie nam dane cieszyć się zdrową i nudną ciążą [emoji178]

reklama
Do góry