reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Hej dZiewczyny :)
Czytam już od tygodnia i postanowiłam dołączyć.
Jeszcze niedawno miałam być szczęśliwa lipcoweczka ale niestety się nie udało. Puste jajo plodowe i poronienie samoistne całkowite.
Poronilam 29 listopada. Dostałam zielone światło od lekarza żeby zacząć starania od stycznia, po pierwszej @. Ale nie wytrzymałam... Przytulanki już od dwóch tygodni. Jestem zdania ze natura sama wie czego chce więc niczym nie ryzykuje.
Zastanawiam się tylko kiedy mogę testować? :) moje cykle były długie i nieregularne. Średnia z ostatnich 6 miesięcy przed ciążą wyszła mi 35 dni. A po ronieniu różnie bywa...
Myślicie że mam szansę?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dZiewczyny :)
Czytam już od tygodnia i postanowiłam dołączyć.
Jeszcze niedawno miałam być szczęśliwa lipcoweczka ale niestety się nie udało. Puste jajo plodowe i poronienie samoistne całkowite.
Poronilam 29 listopada. Dostałam zielone światło od lekarza żeby zacząć starania od stycznia, po pierwszej @. Ale nie wytrzymałam... Przytulanki już od dwóch tygodni. Jestem zdania ze natura sama wie czego chce więc niczym nie ryzykuje.
Zastanawiam się tylko kiedy mogę testować? :) moje cykle były długie i nieregularne. Średnia z ostatnich 6 miesięcy przed ciążą wyszła mi 35 dni. A po ronieniu różnie bywa...
Myślicie że mam szansę?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Hej arrow[emoji4] przykro mi z powodu Twojej straty. Probuj, bo masz szanse jak kazda z nas. Jesli czujesz siw na silach to zycze Ci aby Ci sie jak najszybciej udalo zajsc w ciaze[emoji4]

Ostatnia edycja:
Hej arrow[emoji4] przykro mi z powodu Twojej straty. Probuj, bo masz szanse jak kazda z nas. Jesli czujesz siw na silach to zycze Ci aby Ci sie jak najszybciej udalo zajsc w ciaze[emoji4]
dziekuje :) działam...

Lenka musisz zmienic nastawienie. Ja mam za sobą prawie 7 lat starań. nie poddaję się. :)

Witajcie.

Ja swoje dzieciątko stracilam 1 listopada w ubiegłym roku. Na pierwszej wizycie wydawalo sie wszystko ok, na drugiej serduszko przestalo bic. Czekalam w domu na poronienie, strasznie balam sie lyzeczkowania. Po 2 tyg poronilam, wszystko sie oczyscilo samoistnie od tego czasu minął rok... starania zaczęliśmy od maja tego roku i nic. Ciężko to przezylam po drodze nabawilam sie nerwicy. Dodam ze cykle mam bardzo dlugie i nieregularne. 42 dni 60 dni. Srednio 5 miesiaczek w ciagu roku.... Wysledzenie dni plodnych to dopiero wyczyn.
Ale myślę ze się udalo, 12 i 13.12 pierwszy raz od roku na paskach owulacyjnych pojawily sie dwie grube krechy.

Miesiaczke ostatnia mialam 4 listopada przy moich cyklach nie ma co sie tym sugerowac... mam strasznie wrazliwe piersi i kłuje mnie , ciagnie i pobolewa calkiem innaczej niż przed miesiączką. Odczekam dwa tygodnie od momentu owulacji i zrobie test... pozdrawiam

Witajcie.

Ja swoje dzieciątko stracilam 1 listopada w ubiegłym roku. Na pierwszej wizycie wydawalo sie wszystko ok, na drugiej serduszko przestalo bic. Czekalam w domu na poronienie, strasznie balam sie lyzeczkowania. Po 2 tyg poronilam, wszystko sie oczyscilo samoistnie od tego czasu minął rok... starania zaczęliśmy od maja tego roku i nic. Ciężko to przezylam po drodze nabawilam sie nerwicy. Dodam ze cykle mam bardzo dlugie i nieregularne. 42 dni 60 dni. Srednio 5 miesiaczek w ciagu roku.... Wysledzenie dni plodnych to dopiero wyczyn.
Ale myślę ze się udalo, 12 i 13.12 pierwszy raz od roku na paskach owulacyjnych pojawily sie dwie grube krechy.

Miesiaczke ostatnia mialam 4 listopada przy moich cyklach nie ma co sie tym sugerowac... mam strasznie wrazliwe piersi i kłuje mnie , ciagnie i pobolewa calkiem innaczej niż przed miesiączką. Odczekam dwa tygodnie od momentu owulacji i zrobie test... pozdrawiam
Witaj przykro mi z twojej straty:-(
Oraz życzę ci abyś ujrzała dwie piękne kreski:-)
Strasznie długie te twoje cykle nie byłaś z tym u lekarza???

Kazda z nas o tym mysli[emoji17] i kazda marzy, zeby znow zobaczyc te piekne dwie kreseczki na tescie ciazowym. Trzeba byc dobrej mysli....
Wiem Justyś że każdy myśli
Ale to jest tak cholernie trudne
Takie dołujące
Mam ochotę siąść sobie i o tum pogadać ale nie ma z kim
Bo dookoła wszyscy moi bliscy tego nie rozumieją
Bo rozumiemy to tylko my
Bo to my przez to wszystko przeszliśmy

reklama
Wiem Justyś że każdy myśli
Ale to jest tak cholernie trudne
Takie dołujące
Mam ochotę siąść sobie i o tum pogadać ale nie ma z kim
Bo dookoła wszyscy moi bliscy tego nie rozumieją
Bo rozumiemy to tylko my
Bo to my przez to wszystko przeszliśmy
Dlatego po to tu jestesmy, zeby o tym rozmawiac. Zalic sie i razem smucic.

Ja tez w domu malo rozmawiam o poronieniu. Bo nawet nie mam z kim, albo nikt nie cjce rozmawiac, zeby mnie nie urazic i nie zrobic wiekszej przykrosci. Ale nadal jest mi z tym wszystkim zle i zdaza mi sie plakac i miec dola. Ale staram sie myslec, ze Bog tak chcial i ze mam w niebie aniolka, ktory czuwa nad nami i wie, ze bardzo go kochamy....

Do góry