reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Nic specjalnego, amoksycyline na zatoki.
Normalnie to bym się spodziewała owulacji już jutro, ale tym razem obstawiam bardziej niedzielę/poniedziałek
A mnie dzis pobolewa podbrzusze i przez chwile czulam prawy jajnik.. Ale chwileczke.. Myslisz ze ten bol w podbrzuszu jak na @ moze oznaczac zblizajaca sie owu? Bo przyznam sie ze nie pamietam zeby mnie kiedys tak bolalo na owu.. Przewaznie mnie kluje w podbrzuszu i kluja jajniki, ale bol jak na @ w srodku cyklu.. Nie przypominam sobie.. No ja biore augmentin, nie pamietam co tam jest za skladnik..

Lux sama się zastanawiałam czy zagląda tutaj jeszcze ktoś ze starego składu :)
Mały się nie śpieszy? Może chce Wam zrobić niespodziankę na święta :) na pewno lada dzień będziecie w komplecie :)

Cześć, przykro mi. Ja też poroniłam w październiku. Inofilic polecam zamienić na inofem, ten sam skład a tańszy. Duphaston nie zatrzyma owulacji bo to syntetyczny progesteron. Też go łykam od paru dni ale na wywołanie @ bo mam pcos. Powodzenia w staraniach

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny a powiedzcie mi czy ten duphastona dużo x was bierze????
Ja biorę lęk na proletkatyne parladol ale biorę go bardzo długo brałam już przed ciąża ,potem w ciąży odstawiony i teraz znów go biere ..

Ja biorę lęk na proletkatyne parladol ale biorę go bardzo długo brałam już przed ciąża ,potem w ciąży odstawiony i teraz znów go biere ..
Ja brałam duphaston w ciazy przed poronieniem teraz doktorka nie kazała go brać powiedziała ze jak znowu zajde w ciaze zaczniemy go brać od samego początku ☺mam nadzieje ze to się stanie jak najszybciej ☺zostało mi jeszcze prawie całe opakowanie ☺

Ja brałam duphaston w ciazy przed poronieniem teraz doktorka nie kazała go brać powiedziała ze jak znowu zajde w ciaze zaczniemy go brać od samego początku ☺mam nadzieje ze to się stanie jak najszybciej ☺zostało mi jeszcze prawie całe opakowanie ☺
No ja w ciąży też brlam też mi zostało dużo i data ważności też długa mam nadzieję że się doczekamy

Ja mam brac duphaston od jutra, czyli od 15 dnia cyklu. Mam go brac przez 10 dni. Ale boje sie, ze moze mi zatrzymac owulacje. Co o tym mysliscie?

Hej jest tu ktos ze starej ekipy jeszcze? U mnie nadal dwupak, malemu sie nie spieszy :)
Czasem ja tu zaglądam jeśli mi czas ba to pozwoli :-) Natankowi nie śpieszy się wyjsc z ciepłego brzuszka na ten mrozik.
Ja też trzymam za was kciuki
Też mam te dni kochane ...
Ale wogole niby jest Oki ...tak mówił lekarz ale okres mam co 27dni a owulacja się jakoś przesunęła bo mam w 18.19 dniu cyklu
Co tym myślicie
Jeśli cykle masz 27 dni a owu tak pozno bo masz zbyt krótką drugą fazę cyklu i możesz mieć problem z zagniezdzaniem. U mnie byl podobny problem i musiałam wydluzyc je np luteina lub duphastonem i co ciekawe w oby dwóch cyklach się udało zajść od razu. Zapytaj o to lekarza
Ja mam brac duphaston od jutra, czyli od 15 dnia cyklu. Mam go brac przez 10 dni. Ale boje sie, ze moze mi zatrzymac owulacje. Co o tym mysliscie?
Miałaś monitoring i wiesz, że jesteś po owu? Bo jeśli nie miałaś owu to może Ci zatrzymać. No duphaston podobnie jak luteine bierze się po owu od 3 dnia przez 10 dni. Tzn moja lekarka tak kazała ale może inni lekarze mają inne teorię na ten temat

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czasem ja tu zaglądam jeśli mi czas ba to pozwoli :-) Natankowi nie śpieszy się wyjsc z ciepłego brzuszka na ten mrozik.

Jeśli cykle masz 27 dni a owu tak pozno bo masz zbyt krótką drugą fazę cyklu i możesz mieć problem z zagniezdzaniem. U mnie byl podobny problem i musiałam wydluzyc je np luteina lub duphastonem i co ciekawe w oby dwóch cyklach się udało zajść od razu. Zapytaj o to lekarza

Miałaś monitoring i wiesz, że jesteś po owu? Bo jeśli nie miałaś owu to może Ci zatrzymać. No duphaston podobnie jak luteine bierze się po owu od 3 dnia przez 10 dni. Tzn moja lekarka tak kazała ale może inni lekarze mają inne teorię na ten temat

Nie mialam monitoringu wlasnie. I nie wiem czy jestem po owu. Dzis czuje bol jajnikow, ale sluzu plodnego nie mam. Zastanawiam sie czy zaczac zazywac jutro ten duphaston.

reklama

Tak zapytam Go o to ale już kiedyś go pytałam i stwierdził że jest ok
Ja już sama niewiem.zwaryjowac idzie:-(..

Do góry