reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Aha dziękuję że odpowiedź
Myślę że jeśli chodzi nam o dziecko to jestem w stanie zaakceptować cenę
Dostanę go bez recepty????
Tak, dostaniesz go bez recepty, tylko ze najpierw pewnie trzeba bedzie go zamowic w aptece. Bo nie jest tak czesto kupowany. Ja za 60 zaszetek zaplacilam ok 135zl. Pije jedna dziennie i do tego biore jeszcze kwas foliowy. Mozesz zapytac o to swojego lekarza co o tym sadzi ...

reklama
Może i dobrze powiedział
Ale jednak to jest ogromna strata i zawsze będzie się o tym pamiętać
To byłA moja wyczekiwana ciąża tyle lat czekałam i takie przeżycie:-( taka strata:-(
Rozumiem Cie... co innego jak kobieta stara sie latami, udalo sie i potem takie cos spotka.. kiedy poronilas jesli moge zapytac?

Nie słyszałam... Co to takiego?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Jest to pasek poswiecony przes siostry dominikanki z krakowa. Mozna sie nim przepasac w pasie i nosic caly czas od momentu checi zajscia w ciaze. Sa do tego jeszcze modlitwy do sw. Dominika, ktory jest patronem kobiet w ciazy, bezplodnych i tych ktore chca zajsc w ciaze. Ja sama go mam i caly czas go nosze odkad sie o nim dowiedzialam po poronieniu

Niby tak, ale znowu jest dużo informacji o tym, że dużo kobiet ma problem z przyswajaniem kwasu foliowego albo nawet, że długotrwałe branie kwasu foliowego ma jakiś związek z autyzmem.
Ja raczej nie ulegam tego typu panice, ale mam wrażenie, że lykanie codziennie kwasu foliowego przez kilka miesięcy to trochę za dużo :)
Tzn musi być jakiś złoty środek
Nie słyszalam nic o tym.. hmm... wiem wlasnie ze duzo kobiet nie przyswaja tego kwasu i mimo ze biora i tak maja niedobór:/ moja córka ma aspergera, ale z nia nie zazywalam kwasu foliowego, byla chora po urodzeniu i ja trzymam sie opcji ze choroba na to wpłynela. Trudne to wszystko...

Niby tak, ale znowu jest dużo informacji o tym, że dużo kobiet ma problem z przyswajaniem kwasu foliowego albo nawet, że długotrwałe branie kwasu foliowego ma jakiś związek z autyzmem.
Ja raczej nie ulegam tego typu panice, ale mam wrażenie, że lykanie codziennie kwasu foliowego przez kilka miesięcy to trochę za dużo :)
Tzn musi być jakiś złoty środek
No tak. Zawsze sa jakies plusy i minusy zazywania lekarstw. Wiadomo, ze nie bedzie sie go zazywac przez lata, tylko jakis czas.

Jest to pasek poswiecony przes siostry dominikanki z krakowa. Mozna sie nim przepasac w pasie i nosic caly czas od momentu checi zajscia w ciaze. Sa do tego jeszcze modlitwy do sw. Dominika, ktory jest patronem kobiet w ciazy, bezplodnych i tych ktore chca zajsc w ciaze. Ja sama go mam i caly czas go nosze odkad sie o nim dowiedzialam po poronieniu
I co ten pas ma pomóż ???
Nie mam pojęcia czy to pomoże
Modlimy się i i tak nie ma upragnionej ciąży
A ja bym chciała w końcu zobaczyć te upragnione dwie kreseczki...u

Cześć dziewczyny ☺ będzie dobrze zobaczycie wszystkie doczekamy się w Nowym Roku naszych upragnionych bobaskow czuje ze się uda ja pisze się na wrzesień ☺ kto ze mną ?☺
Mam 4 dzień @ wiec już niedługo staranka wczoraj sobie wyliczyłam ze w Wigilię będzie największą szansa na zajście w ciaze ☺wiec to musi być szczęśliwy dzień ☺☺☺

reklama
Cześć dziewczyny [emoji5] będzie dobrze zobaczycie wszystkie doczekamy się w Nowym Roku naszych upragnionych bobaskow czuje ze się uda ja pisze się na wrzesień [emoji5] kto ze mną ?[emoji5]
Mam 4 dzień @ wiec już niedługo staranka wczoraj sobie wyliczyłam ze w Wigilię będzie największą szansa na zajście w ciaze [emoji5]wiec to musi być szczęśliwy dzień [emoji5][emoji5][emoji5]
Obys miala racje. Ja tez sie pisze na wrzesien... [emoji6]

Do góry