reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
N
Jest to suplement diety zawierajacy myo-inozytol i kwas foliowy. Moj lekarz mi to bardzo polecal. Tylko jest keden minus tego. Jest bardzo drogi

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
O właśnie z tymi suplementami... jak się człowiek"stara" to wiadomo, może to potrwać kilka miesięcy, może pół roku, albo i dłużej :oo2: jak się tak codziennie łyka, to ostatecznie niezła suma wychodzi.
Więc ja się w ogóle zaczęłam zastanawiać czy jest sens łykać te suplementy z kwasem foliowym pół roku zanim się w ciążę zajdzie. Przecież i tak od razu wiadomo jak się w ciążę zajdzie, można test zrobić i zacząć łykać od razu...

Z jednej strony to masz racje. Ale z drugiej strony lepiej zazywac te suplementy. Moze to i drogo wychodzi, ale wole od samego poczatku zazywac wszystko co jest niezbedne do prawidlowego rozwoju dziecka.

Ja tez przed poronieniem bylam przeziebiona ale nie zazywalam zadnego antybiotyku. Ale na poczatku ciazy gdy jeszxze o niej nie wiedzialam zazywalam dwa antybiotyki, bo zlapalam zapalenie piersi. I na dodatek mialam robiona biopsje. I tez nie wiem czy poronilam z tego powodu. Choc ciaze stracilam w 11 tyg.
Nie mam pojecia czy to moglo byc powodem ale nie wykluczone ze nie.. Teraz to takie gdybanie ale ja wole chyba to przeczekac. Trudno.. Gdyby bylo wszystko ok to juz bym myslala o zblizajacych sie dniach plodnych a tak czekam do polowy stycznia, czyli miesiac;)

N

O właśnie z tymi suplementami... jak się człowiek"stara" to wiadomo, może to potrwać kilka miesięcy, może pół roku, albo i dłużej :oo2: jak się tak codziennie łyka, to ostatecznie niezła suma wychodzi.
Więc ja się w ogóle zaczęłam zastanawiać czy jest sens łykać te suplementy z kwasem foliowym pół roku zanim się w ciążę zajdzie. Przecież i tak od razu wiadomo jak się w ciążę zajdzie, można test zrobić i zacząć łykać od razu...
Tez jestem tego zdania.. Mi lekarz kazal lykac kwas foliowy i wit D3.

reklama
Mam podobnie kochana :) cały czas myślę o tym i to raczej jest błąd teraz walczę by o tym nie myśleć :) smutno się robi na sercu jak się widzi kobitki w ciąży ale jak to mówią trzeba myśleć pozytywnie :) pozdrawiam

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny a co ja mam zrobic? Zaszlam w ciaze razem z kolezanka z pracy. Mialysmy 2 tyg roznicy miedzy terminami porodu. Obie na maj przyszlego roku termin.. Ja poronilam i musialam wrocic do pray a ona dalej chodzi do pracy i jest w ciazy. Normalnie gadamy, opowiada mi o badaniach prenatalnych itp. Nic nie zrobie.. Jestem swiadoma ze tez bylabym w ciazy tak jak ona, ale trzeba zyc dalej i wierzyc ze jeszcze sie uda..

Do góry