reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Mam 26 lat. Ponad 4 lata jestem po slubie. W lipcu udalo mi sie zajsc w ciaze, niestety w pazdzierniku poronilam. Jestem w 3 cyklu po poronieniu i bedziemy zaczynac starania. Lekarz zalecil mi pic inofolic i branie duphastona od 15 dc. Czy ten lek moze zatrzymac owulacje?
Cześć, przykro mi. Ja też poroniłam w październiku. Inofilic polecam zamienić na inofem, ten sam skład a tańszy. Duphaston nie zatrzyma owulacji bo to syntetyczny progesteron. Też go łykam od paru dni ale na wywołanie @ bo mam pcos. Powodzenia w staraniach

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam dwie małe szarańcze w domu ;)
Więc może na Sylwestra wybierzemy się na spacer :p
Hehe aha;) tez super;) ja juz ten cykl moge spisac na straty przed dniami plodnymi bo jednak choroba dopadla mnie jeszcze bardziej i jutro ide do lekarza:/ musze to wyleczyc a boje sie ze to juz oskrzele albo pluca i bez antybiotyku sie nie obejdzie.. Takze trzeba sie wykurowac i poczekac do stycznia ehh..

Mam 26 lat. Ponad 4 lata jestem po slubie. W lipcu udalo mi sie zajsc w ciaze, niestety w pazdzierniku poronilam. Jestem w 3 cyklu po poronieniu i bedziemy zaczynac starania. Lekarz zalecil mi pic inofolic i branie duphastona od 15 dc. Czy ten lek moze zatrzymac owulacje?
Hej;) mi rowniez przykro z powodu straty.. Ja tez stracilam dziecko w pazdzierniku, dowiedzialam sie ze serdusKo obumarlo w 10 tc.. To straszne przezycie:( tez mam 26 lat, ale juz jedno dziecko mam, staramy sie o drugie. W tym msc chcielismy zaczac starania ale pech chcial ze przypaletala sie choroba i jutro ide do lekarza, pewnie antybiotyk przepisze i nici z tego cyklu.. Będziemy musieli zaczekac do stycznia ehh.. Nastawilam sie na ten grudzień a tu sie wszystko jakos koliduje:/ a Tobie życzę owocnych staran;) dlugo sie staraliscie wczesniej jesli moge zapytac?

Cześć, przykro mi. Ja też poroniłam w październiku. Inofilic polecam zamienić na inofem, ten sam skład a tańszy. Duphaston nie zatrzyma owulacji bo to syntetyczny progesteron. Też go łykam od paru dni ale na wywołanie @ bo mam pcos. Powodzenia w staraniach

Co to jest ten inofem? Lekarz nic mi nie mowil..

Hehe aha;) tez super;) ja juz ten cykl moge spisac na straty przed dniami plodnymi bo jednak choroba dopadla mnie jeszcze bardziej i jutro ide do lekarza:/ musze to wyleczyc a boje sie ze to juz oskrzele albo pluca i bez antybiotyku sie nie obejdzie.. Takze trzeba sie wykurowac i poczekac do stycznia ehh..
Dla pocieszenia powiem Ci, że w obie ciążę zaszlam wtedy, kiedy byłam mega przeziębiona tak więc nie trać nadziei

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej;) mi rowniez przykro z powodu straty.. Ja tez stracilam dziecko w pazdzierniku, dowiedzialam sie ze serdusKo obumarlo w 10 tc.. To straszne przezycie:( tez mam 26 lat, ale juz jedno dziecko mam, staramy sie o drugie. W tym msc chcielismy zaczac starania ale pech chcial ze przypaletala sie choroba i jutro ide do lekarza, pewnie antybiotyk przepisze i nici z tego cyklu.. Będziemy musieli zaczekac do stycznia ehh.. Nastawilam sie na ten grudzień a tu sie wszystko jakos koliduje:/ a Tobie życzę owocnych staran;) dlugo sie staraliscie wczesniej jesli moge zapytac?
Ja bym mimo przeziębienia się starała, szkoda tracić cykl [emoji6]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Co to jest ten inofem? Lekarz nic mi nie mowil..
To jest preparat z mioinozytolem i kwasem foliowym. Mioinozytolem ma za zadanie wyrównać gospodarkę hormonalna między innymi, jest tańszy bo 60saszetek kosztuje ok60zl. Ja pije 2 saszetki dziennie więc starcza mi na miesiąc i jest przyjemniejsze w smaku niż inofilic. Tylko nie łykaj już kwasu foliowego dodatkowo bo tam jest duża dawka.

Dziekuje wam bardzo za mile slowa:-) nie staralam sie zbyt dlugo. W sumie to nawet nie robilam nic na sile. Samo wyszlo w poetwszym cyklu:-) bylam bardzo szczesliwa, wszystkie badania byly idealnie. Ale niestety w 11 tyg ciazy serduszko przestalo bic. Zbadalam plec i byla to dziewczynka. Oczywiscie zarejestrowalam ja w urzedzie. Mi lekarz nie zalecal zmiany inofolicu na inny odpowiednik. Wiem, ze jest drogi. Ale pije jedna saszetkr dziennie i zazywam do tego jeszcze kwas foliowy. A wy dlugo sie staralyscie? I ile czasu po poronieniu udalo wam sie zajsc w nastepna ciaze?

Ja tez pomimo przeziebienia nie rezygnowalabym ze staran. Trzymam kciuki, zeby sie udalo pomimo choroby:-)

reklama
Ja właśnie dzisiaj kończę brać antybiotyk :/
Ale za tydzień będziemy działać :)
Tylko coś dziwnego, bo dzisiaj mam 6 dc i po prawie dwóch dniach przerwy znowu lekkie krwawienie :confused: już zglupialam o co chodzi z tym @
Wczoraj wieczorem trochę zaszalelismy, ale nigdy nie miałam krwawienia po seksie :p
Chociaż okresy tak miewalam mocne-slabe-mocne
Yhhh, znowu się będę zamartwiać :unsure:

Do góry