reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczyny jestem mega szczęśliwa :) .Pojechałam dziś ze skierowaniem do poradni genetycznej. Pani na dzień dobry, że w tym roku nie ma już terminów. Ale zapytała o co chodzi i że najlepiej to byłoby do prof limona. Więc ładnie poprosiłam iii i iii i wizytę mamy na 13 grudnia. A gdybym zaszła w międzyczasie to mam odrazu przyjechać! :) .

reklama
Dziewczyny jestem mega szczęśliwa :) .Pojechałam dziś ze skierowaniem do poradni genetycznej. Pani na dzień dobry, że w tym roku nie ma już terminów. Ale zapytała o co chodzi i że najlepiej to byłoby do prof limona. Więc ładnie poprosiłam iii i iii i wizytę mamy na 13 grudnia. A gdybym zaszła w międzyczasie to mam odrazu przyjechać! :) .

No i super :) do grudnia szybko zleci. A tak to co u Ciebie słychać?
Beti?:)
Martaha jeśli jeszcze zaglądasz, to daj znać co u Ciebie;)

Baslan praaaca. Tzn moje rękodzieła, piniaty, bransoletki a teraz doszły choinki na które jest duże zainteresowanie z czego się cieszę. Więc na nudę nie narzekam

Lux no to jak niedowagi nie było to tym bardziej się nie przejmuj :) ja chudzina byłam jak zaszłam, w ciąży najpierw przytyłam trochę, ale potem schudłam przez cukrzycę i nikt nie krzyczał ;) także bez stresu!

Bafinko tak, ja karmiłam i zresztą karmię nadal :) co do wagi to mi ciężko powiedzieć jak to jest. W ciąży przytyłam w sumie tylko 6 kg, zaraz po porodzie spadło ponad 9. I tak stoi, nie chudnę bardziej ale jakby nie patrzeć to ważę mniej niż przed ciążą ;) myślę, że to kwestia indywidualna. Często tak się mówi, że karmiąc chudniesz bo dziecko "wyciąga", ale bywa różnie.
Już tak niewiele Ci zostało :) ale super! :)

Hajmal ja testów owu nie robiłam ale myślę podobnie jak baslan-jak dla mnie to ten test nie jest pozytywny bo kreska jest jaśniejsza od kontrolnej. Z tego co dziewczyny pisały to czasem tak jest, że cały czas są dwie kreski bo zależy to od ich czułości. Ale pozytywny zawsze dopiero wtedy gdy testowa jest ciemniejsza lub o tym samym nasyceniu co kontrolna.

Chciejka super, że tak się kręci rękodzieło :) no i że się udało wizytę jeszcze w tym roku umówić! Choć znowu jakie różnice są w różnych regionach Polski to jest szok! Bo teraz właśnie na dniach na innym forum dziewczyna pisała, że na październik ją umówili do por. gen :)

Już wiem ze nie jest pozytywny, doczytałam też wczoraj instrukcje, mimo wszytko cieszy mnie ze organizm wydziela hormony przepowiadające jajeczkowanie, w zeszyłam miesiacu nie wydzielał prawie wcale testy wychodziły bledziutkie, śluzu nie było prawie w cale i @ była taka delikatna. nie chce sie zapędzić w marzeniach, nie miej jednak jak już zaczęłam testować to dokupię tych samych testów i bede testować dalej.

Cześć dziewczyny mam problem, w marcu tego roku poroniłam w 7tc. Teraz z mojej miesiączki wychodzi, ze jestem w 11 tc, pierwszy dzien ostatniej miesiączki to 20.07.2016. Byłam dopiero 28.09 na pierwszym usg nie było słychać serduszka, rozmiar to 4.6mm CRL, 7.10 powtórzyli urosło za malutko bo teraz mierzy tylko 5.8mm i dalej nie słychać serduszka. Chcą w piatek 14.10 powtórzyć usg. Mówili ze nie wyglada to dobrze. Pytałam co jeśli bedzie to samo powiedziano mi ze bede miała 3 opcje, albo poczekać az sama to zrobi natura, albo wziąsc tabletkę, albo łyżeczkowanie.. Modle sie codziennie zeby było dobrze nie wiem co robic czy któraś z was była w takiej sytuacji ?

Cześć dziewczyny mam problem, w marcu tego roku poroniłam w 7tc. Teraz z mojej miesiączki wychodzi, ze jestem w 11 tc, pierwszy dzien ostatniej miesiączki to 20.07.2016. Byłam dopiero 28.09 na pierwszym usg nie było słychać serduszka, rozmiar to 4.6mm CRL, 7.10 powtórzyli urosło za malutko bo teraz mierzy tylko 5.8mm i dalej nie słychać serduszka. Chcą w piatek 14.10 powtórzyć usg. Mówili ze nie wyglada to dobrze. Pytałam co jeśli bedzie to samo powiedziano mi ze bede miała 3 opcje, albo poczekać az sama to zrobi natura, albo wziąsc tabletkę, albo łyżeczkowanie.. Modle sie codziennie zeby było dobrze nie wiem co robic czy któraś z was była w takiej sytuacji ?

Koza przykro mi. U mnie w 10 tc był tylko pęcherzyk, bez ciałka żółtego czy zarodka i niestety miałam łyżeczkowanie.

reklama
Mam pytanie
urodziłam/poroniłam dziecko 1 lipca w 16 tc, potem dostałam nawał pokarmu i niby wszytko zanikło gdzieś na początku września. Wczoraj zauważyłam w prawej piersi siarę, czy któraś tak miała ? czy to ważne?, staramy sie o następne dziecko i boje sie ze to blokuje zajście w nową ciążę a potem jej utrzymanie

Do góry